Afdaling met de kano van de Dordogne | Toerisme in Occitanië

Toerisme in Occitanië: vakantie in Zuid-Frankrijk

Menu
U bent hier

Afvaart met de kano van de Dordogne

Duur
1
dag
Budget
20 € voor volwassenen en 16 € voor kinderen
Kenmerken
  • Grote kalksteenkliffen
  • Keienstranden die perfect zijn om te baden
  • Een zeer ongerepte rivier
  • De ontdekking van de kastelen
De beste periode
  • Eté

Genieten van de natuur aan een ongelooflijk mooie rivier

De Dordogne afvaren met een kano is een niet te missen activiteit voor het gezin. Fraaie landschappen, elegante kastelen, kalksteenkliffen, schilderachtige dorpjes, keienstranden ... Klaar om te peddelen!

Tourisme Lot
Aanbevolen door
Cathy
Canoe sur la Dordogne© Lot Tourisme
Canoe sur la Dordogne© Lot Tourisme

Te midden van de vallei van de Dordogne

De kano is een uitstekende manier om de pracht van deze rivier te ontdekken, het is een activiteit waar iedereen naar uitkijkt.  Er bestaan tal van trajecten die variëren naargelang het vertrekpunt en de duur. Voor deze afvaart met het gezin varen we 19 km tussen Gluges en Pinsac, zo kunnen we volop genieten van al dat moois rondom ons. Het is tijd om ons naar Compagnie Sports Nature te begeven voor instructies en initiatie alvorens aan de afvaart te beginnen. Veiligheid staat boven alles en we zijn klaar om de dag op het water door te brengen.

Wist u dat?

De Dordogne is de enige Franse rivier die door de Unesco werd uitgeroepen tot biosfeerreservaat. 

Vallée de la Dordogne
Vallée de la Dordogne
Canoë @Lot Tourisme
Canoë @Lot Tourisme

Kalksteenkliffen

Reeds vanaf het begin zal u worden ondergedompeld in een magische omgeving. De grote kalksteenkliffen omringen u en u vaart op het water met dit majestueuze uitzicht. Luister naar de slechtvalken die u gedurende de afvaart begeleiden. Iets verderop links ligt het dorp Montvalent, een voormalige middeleeuwse burcht met prachtige bouwwerken en een toren.

Na de grote keienstranden die ideaal zijn om te baden, komt u aan in Creysse.

Ongezien

Het is mogelijk om even te stoppen en te genieten van de kalksteenkliffen van Montvalent, de drie opwellingen (Saint-Georges, Lombard, Finou) van de bekende ondergrondse rivier van de afgrond Gouffre de Padirac.

Creysse©Lot Tourisme
Creysse©Lot Tourisme

Op ontdekking in Creysse

Houd halt bij het keienstrand ter hoogte van de camping en verken het dorpje dat zeker een bezoek waard is. Het dorp wordt doorkruist door de Cracey, een beekje waaraan het haar naam te danken heeft en dat de versterkte molen deed draaien. Maar het dorp is vooral bekend om haar kerk uit de XIIde eeuw met twee gekoppelde absissen. Deze zeldzame opstelling is uniek in Frankrijk.
De hal uit de XVIde eeuw op zich is origineel met haar pijler die werd verplaatst om de circulatie mogelijk te maken. De vreedzame en bekoorlijke straatjes van het dorp zijn mooi versierd met bloemen. Iets hogerop heeft men een prachtig uitzicht over de vallei van de Dordogne. Dit mag men echt niet missen.

Canoé à Meyronne @Lot Tourisme

Mooie pareltjes in de vallei

Iets verderop vaart u voorbij het dorp St Sozy aan uw rechterkant en het dorp Meyronne met haar fraaie bouwwerken aan uw linkerkant. U merkt ook de rots Rocher Sainte Marie op waar, via een pad tussen de struiken, u toegang hebt tot de kapel waar u zelf de klok kan luiden. Vervolgens nemen de grote kliffen van Roc Coulon u snel terug mee naar een uitzonderlijk decor. Met een beetje geluk spot u in de omgeving een oehoe.

Wist u dat?

Deze wanden vormen het nestgebied voor uitzondelijke vogels zoals de raaf, de oehoe, de alpengierzwaluw en de rotszwaluw

Plage en bord de Dordogne - camping du Port Creysse © Lot Tourisme
Plage en bord de Dordogne - camping du Port Creysse © Lot Tourisme
Baignade et Canoë @Lot Tourisme
Baignade et Canoë @Lot Tourisme

Picknickpauze op het keienstrand

Tijdens het traject zijn er heel wat keienstraden die uiterst geschikt zijn om te baden maar deze aan de rechteroever voorbij het kasteel van Belcastel zijn de ideale plaats zowel om te baden als voor een picknick en een siesta indien nodig! Hier is ook tijd voor een wedstrijdje ketsen maar ook al kan dit in zo een fraaie omgeving blijven duren, toch moeten we terug naar onze kano.

Chateau La Treyne©Pierre Circal
Chateau La Treyne©Pierre Circal
Grotte de Meyraguet©Pierre Circal
Grotte de Meyraguet©Pierre Circal

De opwelling van Meyraguet

Op ongeveer 800 m van Belcastel, vindt u aan uw linkerzijde rotsspleten beneden aan de kliffen. Een is toegankelijk met de kano, de opwelling van Meyraguet. Indien u er niet aan kunt weerstaan, dan kunt u zich in het 1ste deel wagen. Er is geen bijzonder gevaar en u heeft geen zaklamp nodig maar het is ten stelligste afgeraden verder te varen in de rotsspleet.

We komen bijna aan in Pinsac maar we kunnen nog een laatste maal naar het bekende kasteel van Treyna (hotelrestaurant 4*) aanschouwen.
Maak u geen zorgen om de terugkeer, wij brengen u terug naar de vertrekplaats!

Pierre Circal stelt de 'Compagnie des Sports Nature' voor

Waar kunnen we eten of slapen, wat is er te doen?

Voici les bonnes adresses de Cathy (Tourisme Lot) pour vivre pleinement votre expérience descente en canoë sur la Dordogne.

Sport vrije tijd

Company Sports Nature - Port Leisure - Base Gluges.

CREYSSELot
Culturele recreatie

Prehistoric Dino Park.

LACAVELot

Kant-en-klare vakanties

Découvrez notre sélection de séjours dans le Lot, pour passer de magnifiques vacances du côté de Rocamadour et de la Vallée de la Dordogne, un ensemble classé Grand Site Occitanie.

Latitude: 44.908326000000
Longitude: 1.624647000000
Hoe komt u er
  • Met de wagen : Gluges ligt op 2 uur ten noorden van Toulouse. Vanuit Toulouse: autosnelweg A20 richting Paris / Montauban. Afrit 55 Beaulieu/Souillac daarna rechtsaf naar de D803 tot in Martel en de D840 tot in Gluges.
  • Met het vliegtuig : aankomst in internationale luchthaven Toulouse Blagnac, en vervolgens het traject met de wagen zoals hierboven vermeld. Aankomst in de luchthaven van Brive/ vallei van de Dordogne en daarna 22 km tot in Gluges via de D820.