U bent hier

CASTRES EN SIDOBRE
Route van een kind uit de Tarn

Duur
2
dagen
Budget
vanaf 0 € (met uitzondering van het bezoek aan de sites)
Kenmerken
  • Castres : een must in de Tarn
  • Sidobre: de grootste graniethoogvlakte van Europa
De beste periode
  • Herfst
  • Zomer
  • Lente

Neem op een mooie zomerdag je gezin en geliefde vrienden mee voor een bezoek aan de Tarn. Meer bepaald een bezoek aan Castres. Het kleine dorp uit de Tarn met Spaanse sfeer en met haar kleurige huizen aan de Agoût, het Goya museum, de wandelboulevards aan de place Jean Jaurès (die hier is geboren), haar rugbyteam ....  Neem daarna de weg naar Sidobre, een streek vol rotsen en legendes. Hier klauteren kinderen (en ook volwassenen!) op de granietrotsen die de wetten der zwaartekracht in twijfel trekken en waant iedereen zich in het stenen tijdperk.

Pascale - Tarn Tourisme
de Tourisme Tarn
Aanbevolen door
Pascale
Les maisons sur l'Agoût à Castres
Les maisons sur l'Agoût à Castres
Castres, place Jean Jaurès
Castres, place Jean Jaurès

Op het Spaanse ritme rondkuieren in Castres

Welke Spaanse schilder is bekend inCastres? Slenter door de markt op de place Jean Jaurès en langs de kades aan de Agoût met de kleurrijke huizen en u weet het antwoord. Voor u prijkt het voormalige bisschoppelijk paleis en het gekende museum opgedragen aan Goya en de Spaanse kunst.

   

Wist u dat?

Vroeger de rivier het kloppende hart was van de stad Castres. De huizen aan de Agoût in de middeleeuwen de woningen waren van vaklieden zoals leerlooiers, ververs, perkamenthandelaars, papiermakers en wevers die van de rivier gebruik maakten voor hun activiteit.

A bord du coche d'eau
A bord du coche d'eau

Aan boord van de 'coche d'eau'

Beleef 'la dolce vita' van Castres en ga aan boord van een 'coche d'eau', een houten boot met een platte bodem kenmerkend voor de riviervaart. Op het water vaar je voorbij de kleurrijke huizen langs de Agoût tot het park Gourjade. Een mooie tocht van een half uur die ook kinderen zeker weten te waarderen.

Meer informatie op  

Met de kinderen

Aangekomen in het park Gourjade zijn er tal van activiteiten: een speeltuin, een skatepiste, golf, een picknickzone ... ideaal voor een ontspannen dag met het gezin.

Le musée Goya
Le musée Goya

Het Goya museum

Te midden van Castres is het Goya museum het embleem voor de Spaanse kunst. Hier volgen Velázquez, Zurbarán, Goya of Picasso elkaar periode na periode op. Vanaf de ramen is het neerkijkende panorama over de tuin van Evêché al even bijzonder: een Franse tuin ontworpen door Le Nôtre in de XVIIde eeuw. Dit bezoek lijkt wel een echt geschiedenisboek!

   

Wist u dat?

Het Goya museum is ondergebracht in een deel van het voormalige bisdom van Castres waarvan de plannen werden hertekend door Jules Hardouin-Mansart, een van de architecten van Versailles. 

Sidobre, la rivière de rochers
Sidobre, la rivière de rochers
Sidobre, la Peyro Clabado
Rochers du Sidobre

Op verkenning naar de rotsen van Sidobre

Verken op 30 min rijden met de wagen van Castres de rotsen van Sidobre en haal uw hart op tijdens een wandeling op het pad 'sentier des merveilles'. Te midden van het regionale natuurpark Haut-Languedoc is de grootste graniethoogvlakte van Europa een paradijs voor elke geograaf. Elke rots heeft een naam en een legende: les Trois fromages (de drie kazen), le Roc de l'Oie (de rots van de gans), la Peyro Clabado (de genagelde steen), le Saut de la Truite (de forelsprong)... en dan is er natuurlijk ook nog het meer 'lac du merle' voor een ontspannen moment aan het water.

   

Ongezien

De Peyro Clabado (de genagelde steen) is een granietrots van 780 ton die evenwichtig rust op een voetstuk van nauwelijk één vierkante meter! Indrukwekkend.

Brassac

Een beetje geschiedenis

Op beide oevers van de Agoût heeft een middeleeuws kasteel de tand des tijds doorstaan. Het ene kasteel is katholiek, het andere werd opgericht door de protestanten. Bij een bezoek aan het museum over het protestantisme in Ferrières krijgt men een duidelijk beeld over het verleden van de godsdienstoorlogen die nog steeds nauw verbonden is met de streek van de Tarn.

   

Café de Paris, Brassac
Café de Paris, Brassac
Café de Paris, Brassac
Café de Paris, Brassac

Avondmaal in het Café de Paris in Brassac

Na al deze emoties tussen bergen en rotsen trekken we richting Brassac voor een welverdiende gastronomische pauze. In het hotelrestaurant Café de Paris is het leuk vertoeven. Er heerst een gezellige en ongedwongen sfeer. De chef Arnaud en zijn echtgenote Sandrine verwelkomen u met een gastvrijheid die kenmerkend is voor de Tarn: een glimlach, een klein gebaar, advies over de regio.  En het eten! Een verrukking! Men kan hier ook terecht om te overnachten in een van de 5 elegante kamers.

Meer informatie op

Een moeder met haar gezin in de Tarn

De blogster Maman voyage kwam met haar gezin naar de Tarn om deze streek te ontdekken. Van Castres tot de rotsen van Sidobre: zowel de ouders als de kinderen hebben genoten! Video 0 :45 © Romain Leclerc.

   

#sidobre #Caestre

Instagram Sidobre
@laetylaety
Sidobre
Instagram Caestre
@lesvoyagesdeyohan
Castres
Instagram Sidobre
@flofabre
Sidobre
Instagram Caestre
@flopassenfaire
Caestre
Latitude: 43.603671000000
Longitude: 2.241154000000
Hoe komt u er
  • Met de wagen: op 1 uur rijden van Toulouse via de autosnelweg A68. 2u45 vanuit Montpellier via de A75 en de D999.
  • Met de trein: 1 uur met rechtstreekse verbinding vanuit Toulouse, 3 uur vanuit Montpellier.
  • Met het vliegtuig: vanaf de luchthaven van Castres (luchthavenverbinding Paris Orly-Castres Mazamet)

Meer informatie op