U bent hier

Dansen op het salsafestival Tempo Latino!

Duur
1
dag
Budget
Gratis toegang tot Tempo Latino (festival off en gratis animatie). Concerten: 35 €. Pass 4 dagen: 120 €.
Kenmerken
  • 1ste festival voor latinomuziek in Europa
De beste periode
  • Eté

Het hele jaar leven onze podia op het ritme van de grote festivals van de Gers. Maar in de zomer zorgt de opzwepende salsamuziek voor zwoele nachten in de Gers tijdens het festival Tempo Latino. Daar, in het kleine dorpje Vic-Fezesac, ontpopt zich een groots feest op het ritme van latino & Afro-Cubaanse muziek. Klaar voor een swingend avontuur?

Delphine
de Tourisme Destination Gers
Aanbevolen door
Delphine
Festival Tempo Latino
Bienvenido a Tempo !

Welkom bij Tempo Latino!

Dit is de start voor het eerste Europese festival voor latino en Afro-Cubaanse muziek. Een overvloed aan tinten, kleuren en aroma's voeren me mee en dompelen me helemaal onder in de sfeer!

Festival Tempo Latino
Déambulation au coeur des animations
Festival Tempo Latino
Tournoi de beach-volley

Ik kuier eerst even rond tussen de animatieactiviteiten.

Tempo leeft! Het is tijd om de gratis animatieactiviteiten die de stad 4 dagen extra leven inblazen, uit te testen. Stilaan kom ik in de latinostemming die in de straatjes overheerst. Dit is pas een andere wereld!

Festival Tempo Latino
Stage de danse

Ik verfijn mijn moves tijdens een dansstage

Dansleraars van over de hele wereld bieden stages aan voor beginners en gevorderden tijdens het hele festival. Dit is de kans om buitengewone ontmoetingen aan te gaan maar ook om alle nuances van de salsa te ontdekken ...

Festival Tempo Latino
Les concerts de rue
Festival Tempo Latino
La petite scène de Cap Tempo

Dit is pas gezellig!

Iedereen geniet van deze fantastische gratis concertenop de pleintjes, voor de kroeg of nog op het kleine podium van Cap Tempo. Dat is de feeststemming die bijdraagt tot de reputatie voor het beste Europese festival voor latino en Afro-Cubaanse muziek. Een heel divers en reislustig publiek, straten vol dansers, overal muziek ... het is zover,  Vic-Fezensac is omgetoverd in een Cubaans dorp! En waarom deze feeststemming onder de zachte zomerzon niet verder doorzetten op een terrasje van het dorp?

Gangbé Brass Band

Ik kom terug in het ritme met een concert te midden van de arena's

In 2018  mag Tempo Latino 25 kaarsen uitblazen. En om dat naar behoren te vieren  voorziet 'El único' een volwaardig programma! Zo zullen de arena's van Vic tal van prestigieuze namen verwelkomen.

Citaat

Jean-Jacques : "Ieder jaar steken 'pointures' de Atlantische Oceaan over om de arena's van Vic in vuur en vlam te zetten. Het is in dit prachtige kader dat ik grootse momenten heb beleefd... van bovenaan de zitplaatsen tot aan het podium zelf zie je armen in de lucht die samen meebewegen... ja, dat is echt een moment vol emotie...".

Festival Tempo Latino
Côté coulisses

Ik beleef een ongelooflijke 'after' met de artiesten

Ziezo, ik ben nu een echte VIP! In de coulissen beleef ik net voor het concert een onvergetelijke ontmoeting met de groepen en muzikanten. Een voorrecht dat je minstens één maal moet beleven! Uitwisselingen, samenzijn, lachen ... met een glaasje en daarna een hapje ... Een uniek moment dat ik nooit zal vergeten.

Festival Tempo Latino
Mojito !!
Festival Tempo Latino
Apéritif made in Gascogne

Ik val voor het zachte parfum van een mojito...

Ik laat de specialiteiten van de Gers even achter mij en geef me over aan de zachte cocktails en Cubaanse hapjes. Voor liefhebbers van lokale smaken zijn er voldoende streekproducten om van te genieten. Een perfecte mix tussen de sfeer uit de Gascogne en de latinomuziek, ook dat is Tempo Latino!

Festival Tempo Latino
La Conga jusqu'au bout de la nuit
Festival Tempo Latino
La plage de la Conga

Ik rond mijn avond af op het strand van la Conga

U kent misschien het muziekinstrument? Ik heb het hier over een magische plek die het festival zijn unieke charme bezorgt. De Conga is een kunstmatig strand dat voor de gelegenheid wordt aangelegd vóór een gratis podium waar groepen en gepassioneerde DJ's optreden. Een rechtstreeks ticket naar Copacabana!

Nog niet overtuigd? Klik dan en u bent er!

Edition 2018 Tempo Latino : du 26 au 29 juillet.

© Tempo Latino 

Waar kunnen we eten of slapen, wat is er te doen?

Pour profiter pleinement de votre expérience Tempo Latino dans le Gers cet été, découvrez les bonnes adresses de Delphine (Tourisme Destination Gers)

Restaurant

AUBERGE LA BAQUERE

PRENERONGers
Cultureel erfgoed

CHÂTEAU "LE PIMBAT DE CRUZALET"

VIC FEZENSACGers

Kant-en-klare vakanties

Prolongez l'expérience Tempo Latino, ou découvrez tout simplement le Gers, en choisissant l'un de ces séjours qui vous permettront d'apprécier la douceur de vivre en Gascogne.

Latitude: 43.756765300000
Longitude: 0.301727100000
Hoe komt u er
  • Met de wagen : denk aan carpoolen! In de 4 uithoeken van Frankrijk werd een systeem ingevoerd.
  • Met de bus : Shuttlebus voorzien gedurende het hele festival, vertrek aan de stations van Toulouse, Agen en Auch.
  • Met de trein : Kies voor de stations van Toulouse, Agen en Auch voor uw aankomst, neem daarna de Tempo shuttlebus zoals hierboven vermeld.