Verblijven en vakantie in Aubrac | Occitaans toerismeToerisme in Occitanië

Toerisme in Occitanië: vakantie in Zuid-Frankrijk

Menu
U bent hier

EEN VAKANTIE IN AUBRAC
Occitaans gebergte

Welkom in ons geliefde Aubrac! Dit vulkanisch hoogplateau maakt deel uit van het Centraal Massief. Het verspreidt zich over Aveyron, Lozère en Cantal. Het hoogste punt is de Signal de Mailhebiau (1469 m). 
Wat is er te doen in Aubrac? Wandelingen en tochten te voet, met de mountainbike of te paard, een bezoek aan de dorpen, messenmakerijen en kastelen, skiën of sneeuwschoenwandelen in de winter...

Laguiole
Laguiole

EERST OP DE AGENDA

De erfgoedschatten  

Langs de GR65de Chemin du Puy, kunt u de bedevaartsbrugvan Saint-Chély-d'Aubracde romaanse kerkvan Nasbinalsen de domerie d'Aubrac (XIIe eeuw) bewonderen. 
In het dorp Aubrackunt u even halt houden bij het Maison de l'Aubrac: hier ontdekt u de rijkdom van de streek en worden er tentoonstellingen en wandeltochten georganiseerd. Breng vervolgens een bezoek aan het dorpjeLaguiole, baston van het legendarische mes. Vanaf de Place du Foirail, opgesmukt met een emblematische bronzen stier, wandelt u omhoog naar de kerk voor een adembenemend panorama. Breng zeker ook een bezoek aan de Coopérative Jeune Montagnewaar de Laguiole-kaaswordt gemaakt.

Wist u dat?

Een bezoek aan een messenmakerij in Laguiole is echt geweldig. Maar u kunt er ook uw eigen mes maken.  Na een dagopleiding met een ambachtsman, vertrektu met uw eigen meesterwerk. 

Meer informatie op

Randonnée en Aubrac
Randonnée en Aubrac

TIJDENS ELK SEIZOEN

Een paradijs voor natuurliefhebbers 

 In het voorjaar en de zomer is Aubrac een paradijs voor wandelaars, mountainbikers en ruiters met meer dan 600 km aan bewegwijzerde wandelpaden en 3 GR-routes. Het zomerprogramma is goed gevuld met proeverijen van aligot in de burons (typische herdershutten)op de landgoederen, en natuurlijk, spelletjes 'quilles de huit', een typisch kegelspel van Aveyron. In de herfst leiden de gidsen u naar het bos om naar het gebrul van de reebokken te luisteren. De winter in aantocht? Kies voor Noords skiën, rodelen, tochten met sneeuwschoenen of zelfs hondensleeën of paardrijden in de skigebieden Laguiole en Brameloup.

Een omweg waard

"Les Traces du fromage", een omweg waard: een grote gezellige en feestelijke wandeling georganiseerd in maart, te voet of op ski's, om kennis te maken met de fokkers en de lokale gastronomie. 

Meer informatie op

Vache de race Aubrac
Vache de race Aubrac

OH DE KOE!

Ontmoet de ster op haar eigen territorium 

Liervormige hoorn en ogen omgeven door zwart, de Aubrac koeis de koninging van een typisch landschap, tussen de herdershutten die werden gebruikt voor de productie van kaas en de dreven, paden van verweiding begrensd door lage muren. De Aubrac koe geeft haar melk voor de Laguiole-kaas BBO. Ze wordt ook gekenmerkt door een traditie van voortreffelijke slagerijen, die tot in Parijs bekend zijn, met in het bijzonder het rode label Bœuf Fermier d'Aubrac.

Niet te missen

De verweiding in Aubrac, een weekend van gedenkwaardige feesten voor het hele gezin. Rond 25 mei kunt u de optocht bijwonen van koeien die versierd zijn met bloemen op weg naar hun zomerweiden om te grazen. 

Meer informatie op

Jonquilles sur le plateau de l'Aubrac
Jonquilles sur le plateau de l'Aubrac

BLOEMEN EN PLANTEN 

Ontdek een bijzondere tuin

Vanaf mei kent het weelderige gras van de zomerweiden van Aubrac een explosie van narcissen, gele narcissen, tulpen en talloze andere bloemen. Op de weiden van Aubraczijn 1000 soorten geregistreerd: een unieke rijkdom in Europa. Sébastien Bras, aan het roer van zijn gastronomisch restaurant in Laguiole, stelt er onvergetelijke recepten mee samen.
In de botanische tuin van Aubraczult u kennis maken met de Aubrac-thee, de drosera, de Siberische liga en de gentiaan als aperitief.

Le lac de Saint Andéol

Verkwikkende excursies 

Heldere meren, rivieren vol forellen, wilde waterlopen(les boraldes) die afdalen naar de kloven van Bès, Lot en Truyère: de Aubrac is een waterparadijs. 
Volg de D52 om de 4 pareltjes te bezoeken: de gletsjermeren van SalhiensSouveyrolsBornen Saint-Andéol, waarschijnlijk de mooiste van allemaalDe waterval van Dérocstaat verplicht op de agenda, vlakbij Nasbinals: een van de opmerkelijkste natuurgebieden van Lozère, bereikbaar op 15 min. wandelen van de weg (D52).

Interessante aanbieding

Na een mooie wandeling in Aubrac kunt u ontspannen in het warme water van de thermale baden van La Chaldette, ontworpen door architect Jean-Michel Wilmotte aan de oevers van de rivier Bès. Een fantastische locatie.

Meer informatie op

 L’Aubrac : grande est sa puissance d’attraction

Ah... Aubrac! Zijn intense licht, zijn mooie koeien, zijn herdershutten, zijn aligot... En dan, de eindeloze horizonten die u de indruk geven in Mongolië of Schotland te zijn. Aubrac is exotisch omdat het zo verschillend is van elk ander Frans landschap.Na één bezoek wilt u altijd blijven terugkomen. Video 3 :03 © Lozère Tourisme.

Onze selectie

Sélection d'hébergements en Aubrac, entre Aveyron et Lozère.

Hotel

CHEZ CAMILLOU***

AUMONT AUBRACLozère
Huuraccommodatie

GEMEUBILEERDE GITE VAN RIEUTORTET.

NASBINALSLozère
Huuraccommodatie

Philippe Long: La Ferme de Moulhac

LAGUIOLEAveyron

Moulhac Farm ligt in het hart van de Aubrac en biedt 5 ruime kamers en alle comfort, waaronder een suite. Grondstoffen...

Hotel

Hôtel Les Coudercous

ST CHELY D'AUBRACAveyron

Klein familiehotel, Emmanuel serveert u goede traditionele gerechten, bereid door zijn vrouw Sabine. Ideaal voor een...

Latitude: 44.621707000000
Longitude: 2.986136000000
Hoe komt u er
  • Met de auto: via de A75 van Parijs, Clermont-Ferrand, Lyon en Montpellier. Via de A68 vervolgens de N88 vanuit Toulouse via Rodez.

  • Met de trein: vanaf het station van Rodez. 

  • Met het vliegtuig: vanaf de luchthavens van Rodez-Marcillac, Montpellier Méditerranée, Clermont Ferrand-Auvergne en Toulouse-Blagnac.

Meer informatie op