Vakantie in de Cevennen: vakantie in het Occitaanse middelgebergteToerisme in Occitanië

Toerisme in Occitanië: vakantie in Zuid-Frankrijk

Menu
U bent hier

EEN VAKANTIE IN DE CEVENNEN
 

Les Cévennes
Les Cévennes

Welkom in onze prachtige Cevennen, Grand Site van Occitaniê! Deze middelhoge bergketen maakt deel uit van het Centraal Massief. Ze ligt vlak aan de Lozère en de Gard. De hoogste punten zijn de Aigoual (1567 m) en de Lozère (1699 m). Wat is er te doen in de Cevennen? Wandelen, canyoning, paragliding, via ferrata, roadtrips met de motor, bezoeken aan dorpen, musea, religieuze bezienswaardigheden van de Camisards...

Le Puech de Mariette, près du site du Cham des Bondons
Le Puech de Mariette, près du site du Cham des Bondons

EERST OP DE AGENDA 

Prachtige panorama's en emblematische bergen

Volg de Corniche des Cevennes(via de D9) vanuit Florac, en ga naar het Observatorium van Mont Aigoual. Midden juni kruist u er duizenden schapen tijdens de verweiding, een monumentaal festival. Weiden, heidevelden en granieten blokken: neem de tijd om de Mont Lozère, het dak van de Cevennen, te verkennen. Opmerkelijke plaatsen om te bezoeken: de 154menhirsvan de Cham des Bondons, 2ebelangrijkste megalithische site van Europa, het meer van Villefort, het middeleeuwse dorpje La Garde-Guérin, het Musée du Mont Lozère

Niet te missen

Le Parc national des Cévennes est le plus vaste des parcs nationaux de la France métropolitaine, et le seul de moyenne montagne. Sur le site Internet du Parc, vous trouverez plein d’idées de balades et de sorties au cœur de cet espace d’exception.

Voir le site du Parc national des Cévennes

 

Le train à vapeur des Cévennes
Le train à vapeur des Cévennes

DE STOOMTREIN VAN DE CEVENNEN

Een geweldig idee om de Cevennen te verkennen

De stoomtrein van de Cevennenvertrekt vanuit Anduze, de hoofdstad van de beroemde Anduze-vazen, naar Saint-Jean du Gard, in het hart van de vallei van de GardonsDe geweldige panorama's, viaducten en tunnels volgen elkaar op. U komt ook voorbij de de Bambouseraie en Cévennes, een exotisch park, uniek in Europa. Van garrigues tot kastanjebossen, blijf wandelen langs de zwemplaatsen en sporen van menselijke activiteit: bancels (terrassen), molens, kastelen... De eindhalte ligt in het Musée du Désertin Mialet, belangrijke plaats van het protestantisme van Cevennen.

Met de kinderen

Beleef een onvergetelijke ervaring door een paar dagen te trekken in de mythische voetsporen van Stevenson (de GR®70) die de Cevennen doorkruist, in het gezelschap van muilezels die de kinderen en uw bagage kunnen dragen. 

Meer informatie op

Les Gorges du Tarn
Les Gorges du Tarn

DE GORGES DU TARN

Een van de meest spectaculaire landschappen van Frankrijk

Deze 400 tot 600 m diepe kloof van 50 km lang zal u versteld doen staan. Het is een opeenvolging van kliffen, richels, rotsen en pittoreske dorpjes. U kunt deGorges du Tarnbereiken met de auto vanuit Quézac(Lozère) naar Le Rozier (Aveyron), maar ook te voet, met de kano of met een parapente. 
Ga aan boord bij de 
Bateliers de la Malène(de bootmannen) tot aan het Cirque des Baumes. Meer aan op een van de kiezelstrandennaast het smaragdgroene water van de Tarn. Verlies uzelf in het prachtige uitzicht op de Point Sublime.

Ongezien

Reusachtige ketel (uitgehold door een draaikolk), leeuw of schildpad? Laat uw verbeelding spreken op het gemarkeerde pad van Chaos de Nîmes-le-Vieux: uit de mysterieuze Causse Méjean ontstaan vreemde vormen, ontstaan door erosie. 

Meer informatie op

La Grotte de la Cocalière
La Grotte de la Cocalière

KLOVEN EN GROTTEN

Prachtig bij mooi weer

Koop uw ticket voor de kloof van Bramabiauwaarvan de ondergrondse riviereen waterval heeft, en ook voor de grot van La Cocalière: een echt feest van rotsformaties, gordijnsinter en kristallen bekkens. In de zomer kunt u ook concertenbijwonen in het stalagmietenbos van Aven Armanden deelnemen aan de verhalenwandelingenvan de grot van Dargilan. De kers op de taart? Een safari in de grot van Trabuc, tussen turquoise meren en 100.000 stenen soldaten. 

La route des Gorges du Tarn

Er is geen gebrek aan thematische routes om de Cevennen te ontdekken, vooral in Lozère: "Het dak van de Cevennen", "Ongewone landschappen tussen de Mont Lozère en de vallei van de Lot", enz. Verschillende roadtrips zijn speciaal ontworpen voor motorrijders: "La route 48", "Ontdekking van de Mont Aigoual", enz.

Breng snel een bezoek aan de website van 


 Lozère Tourisme

La Maison Rouge - Musée des Vallées Cévenoles
La Maison Rouge à Saint-Jean-du-Gard

DE CEVENNEN EN ZIJDE

Ontdek de draad doorheen de geschiedenis 

Drie eeuwen van zijderupskwekerijenhebben de landschappen van de Cevennen gevormd: van de moerbeibomen waar de zijderups zo dol op is tot de overblijfselen van zijderupskwekerijen en spinnerijen. Breng zeker een bezoek aan het Musée de la Soie(Zijdemuseum) in Saint-Hippolyte-du-Fort, hetMaison Rouge - Musée des Vallées Cevenolesin Saint-Jean-du-Garden ook de laatste kousenateliers in Sumène en Monoblet. In augustus houden ambachtslieden die werken met katoen en woleen markt in Florac, de thuishaven van Tuffery jeans sinds 1892!

De Cevennen, een totale verandering van het landschap

Een archipel van verschillende werelden waar het landschap voortdurend verandert. Adembenemende landschappen. Valleien die trots vasthouden aan hun tradities. En de smaak van een zeldzaam gemeenschapsgevoel met de bewoners die graag hun liefde voor hun streek met u delen.

Video 2:39 © Cévennes Tourisme.

Cévennes
@killian_btd
Le Mont Lozère
https://www.instagram.com/p/Bb2I6oHlv1_/
Cévennes
@laurentmeyvaert
Vers le Cham des Bondons
https://www.instagram.com/p/BVSdE39lx_f/
Gorges du Tarn
@chaitrigna
Gorges du Tarn
https://www.instagram.com/p/BWQh_19jWl3/

Onze selectie

Huuraccommodatie

DE BRON VAN CASTAGNOLS CHARMANTE GASTENKAMERS.

VIALASLozère
Camping

ECO CAMPING LA TIERE

FLORACLozère
Hotel

AUBERGE REGORDANE

PREVENCHERESLozère
Huuraccommodatie

DE BARAQUE VAN DE LUCHT.

LES BONDONSLozère
Latitude: 44.324014000000
Longitude: 3.593714000000
Hoe komt u er
  • Met de auto: via de snelwegen A7, A9 of A75. 

  • Met de trein: neem de TGV naar Nîmes of Montpellier, van daaruit is er een TER naar o.a. Alès en Mende, of een bus die Saint-Jean du Gard, Le Vigan, Florac... met elkaar verbindt.

  • Met het vliegtuig: vanaf de internationale luchthavens van Montpellier en Nîmes.

Meer informatie op