Bergvakanties: de Pyreneeën in de zomer en in de winter | OccitaniëToerisme in Occitanië

Toerisme in Occitanië: vakantie in Zuid-Frankrijk

Menu
U bent hier

EEN VAKANTIE IN DE PYRENEEËN 
De bergen van Occitanië

Welkom in de Pyreneeën, deze buitengewone bergketen die zich uitstrekt tussen Occitanië en Spanje. Aan Franse zijde is het hoogste punt de Vignemale (3298 m) en aan Spaanse zijde is dat de Aneto (3404 m).
Wat is er te doen in de Pyreneeën? Wandelen, fietsen, mountainbiken, raften en canyoning, natuurobservatie, ontspanning in het thermale water, bezoeken aan dorpen, kastelen, grotten... en natuurlijk skiën!

Cascades du Pont d'Espagne à Cauterets
Cascades du Pont d'Espagne à Cauterets

EERST OP DE AGENDA 

Bergen en wonderen

Trek naar de emblematische toppenvan de Pyreneeën: de Vignemale(3298 m) die u kunt bewonderen vanaf de Gaube, de Pic du Canigó, de heilige Catalaanse berg en de Pic du Midi,bereikbaar met de kabelbaan.

Bewonder de spectaculaire watervallen van de Pont d'Espagnein Cauterets, van Arsbij Aulus-les-Bains en van Enferbij Luchon. Ook essentieel zijn de grote circussen van de Pyreneeën: het Cirque de Troumouseen Cirque de Gavarnie, binnen de site van Gavarnie-Mont Perdu, geklasseerd door UNESCO als werelderfgoedsite.

Met de kinderen

Spot gemzen, steenbokken, steenarenden, marmotten... tussen de 4000 wilde diersoorten van de Pyreneeën. Tip: uitstapjes met de rangers van het Nationaal Park van de Pyreneeën. 

Meer informatie op

Les forteresses Vauban
Les forteresses Vauban

MUSEA, GROTTEN EN KASTELEN

Maak een reis door de geschiedenis 

Keer terug naar de oorsprong van de mensheid in het Musée de Tautavelof de versierde grotten van Niaux, van Mas d’Azilen van Gargas. Herbeleef het epos van de Katharen in de kastelen van Montségurof Foix
Stap in de schoenen van een pelgrim op de wegen naar Santiago de Compostela in Saint-Lizieren Saint-Bertrand de Comminges. Verken de abdij van Saint-Martin du Canigó, de citadellen van VaubanMont-Louisen Villefranche-de-Conflent, beschermd door UNESCO.
Voel tot slot de spirituele hartstocht opstijgen uit de heiligdommenvan Lourdes

Met de kinderen

Klim aan boord van de gele trein: al meer dan een eeuw trekt hij over de hellingen van de Pyreneeën, van Villefranche-de-Conflent tot Latour-de-Carol. 650 kunstwerken en adembenemende landschappen! 

Meer informatie op

Randonnée dans les Hautes-Pyrénées
Randonnée dans les Hautes-Pyrénées

DE PYRENEEËN IN DE ZOMER 

Wandelingen, wild water en meer

Verken, voor een dag of meer, de beroemde GR®10die de Pyreneeën van oost naar west doorkruist. Maak de beklimming, vrij gemakkelijk, naar het meer van ÔoGa met uw gezinnaar de beschermde site van Lac des Bouillousesof naar het natuurreservaat van Néouvielle. Eindeloos veel mogelijkheden om te wandelen. 
Zoek sensatieop tijdens een namiddagje raften op de Gave de Pau of canyoning in de vallei van de Aure. Maak een luchtdoop met een parapente in de vallei van de Louron, of waat u aan de via ferrata in Ariège. U kunt ook Cerdagne ontdekken te paard.

Niet te missen

De cols van de Pyreneeën uit de Ronde van Frankrijk, waaronder de legendarische Col du Tourmalet, die van juni tot oktober wielerliefhebbers uit de hele wereld aantrekt. Waag u aan de beklimming op een elektrische fiets!

Meer informatie op

Ski en Ariège
Ski en Ariège

DE PYRENEEËN IN DE WINTER

Skiën, snowboarden en nog veel meer 

Beschermde bergen, typische dorpjes, betaalbare prijzen: kies de Pyreneeën als de bestemming voor uw sneeuwvakantie. Van het grootste skigebied (Tourmalet-Barèges-La Mongie) tot het hoogste (Piau Engaly, 2600 m) 33 wintersportgebiedenbieden een reeks aan winteractiviteiten aan: yooner, biathlon, paardensleeën, mountainbiken op ski's, ijsduiken, bevroren watervalklimmen, canyoning in warm water, yoga in de poedersneeuw, rijden met de stampmachine... Alles in een omgeving van majestueuze bossen en onvergetelijke panorama's.

Tip van de expert

"Les plus téméraires termineront la journée par le Ponton dans le ciel, une expérience vertigineuse sur une passerelle perchée à plusieurs centaines de mètres au-dessus du vide" : suivez Anthony, notre expert Tourisme Hautes-Pyrénées, qui vous recommande l'expérience au sommet du Pic du Midi.

Voir l'expérience

Les Bains du Couloubret à Ax-les-Thermes

Thermaal water: een levenskunst in de Pyreneeën 

De Romeinen haalden al hun hydrothermische rijkdom van de Pyreneeën. Cauterets, Luchon, Molitg-les-Bains... : u kunt kiezen uit 19 thermale kuuroordenmet de allures van het Tweede Keizerrijk. Zin in welness? Aquensis, Balnéa, les Bains du Couloubret, enz: de Pyreneeën bieden u de mooiste collectie thermale kuuroordenvan Europa, maar ook warmwaterbronnen omringd door natuur.

Favoriet

Geniet van de producten uit de streek van de Pyreneeën: gezouten vlees en kazen, tarbaisbonen, zwart Bigorre varkensvlees, BBO Gavarnie-kaas, croustade van Saint-Girons, spekkoek, enz.

In de Pyreneeën van Ariège vindt u een berg aan activiteiten 

U bent op zoek naar herinneringen, actie, sublieme landschappen? Op het land, in de lucht, in het water en zelfs onder de grond, overal zult u genieten van deze ware, authentieke en ontzettend vriendelijke Pyreneeën van Ariège.

Video 2:44 © Ariège Pyrénées.

Onze selectie

Sélection d'hébergements dans les Pyrénées, qui s'étendent sur les départements des Hautes-Pyrénées, de l'Ariège, de la Haute-Garonne et des Pyrénées-Orientales.

Hotel

HOTEL MERCURE SENSORIA

ST LARY SOULANHautes-Pyrénées
Latitude: 42.788963000000
Longitude: 0.592943000000
Hoe komt u er
  • Met de auto: via de autosnelwegen A9-AP7 (Barcelona-Montpellier), A61-A66 (Toulouse/Foix-Barcelona), A64 (Toulouse-Bayonne) en A65 (vanaf Bordeaux).

  • Met de trein: richting Perpignan, Toulouse en Tarbes met TER of busverbinding naar de stations.

  • Met het vliegtuig: vanaf de luchthavens Toulouse BlagnacLourdes-Tarbes-OssunCarcassonne Salvaza en Perpignan-Rivesaltes.