U bent hier

De Gorges du Tarn met het gezin,
aan de zijde van de 'bateliers'

Duur
0.5
dag
Budget
23€ per persoon
Kenmerken
  • Kennismaking met een eeuwenoude activiteit
  • Het mooiste gedeelte van de Gorges
  • Geklasseerde en beschermde site
  • Voor iedereen toegankelijk
De beste periode
  • Automne
  • Eté
  • Printemps

Zowel jong als oud kunnen plaatsnemen in de boot en een uurtje genieten van een onvergetelijke boottocht in de Gorges du Tarn. Uw lokale 'batelier' deelt met u al zijn geheimen over zijn beroep en de Gorges. Maar hij laat u ook in stilte genieten van de grootsheid van de plek en hij laat u meevoeren door het genot van een verbazingwekkende schoonheid.

de Tourisme Lozère
Aanbevolen door
Elsa
Gorges du Tarn
Les Gorges du Tarn

Onze eerste vakantie met z'n drietjes

Voor de eerste vakantie van onze kleine spruit verlangden we naar ongerepte landschappen, zuivere lucht en rust. En zo vertrokken we tijdens een mooie septemberweek richting de Lozère. Meer bepaald naar La Malène, in de Gorges du Tarn. Eric wachtte ons op met een brede glimlach op het gezicht. Dit is zijn streek en hij heeft gekozen voor een beroep dat bijna 8 eeuwen oud is: 'batelier'. Het klikt meteen tussen ons. Zijn professionele ervaring stelt ons gerust. We moeten enkel nog aan boord gaan.

Tip van de expert

Tips voor… fotografen: als je 's morgens vertrekt, dan heb je de zon in de rug en kan je dus beter de pracht van de Gorges fotograferen.

Les Bateliers des Gorges du Tarn
Eric le batelier

Dit is meer dan een beroep, het is een passie

Reeds na de eerste roeislagen verdwijnt La Malène achter ons. Er heerst stilte. Het is een sereen moment dat mooi samengaat met de natuur. Het gevoel nietig te zijn ten opzichte van de natuur. Zelfs Elliott kan zijn blik niet van het landschap afhouden ... Eric neemt uiteindelijk terug het woord en vertelt leuke anekdotes tijdens de afvaart.  Zo leren we bijv. dat in 1905 de 'bateliers' bijna waren verdwenen. Maar de bateliers van toen hebben gestreden om hun tradities te behouden. Deze kerels zijn verliefd op hun rivier! En dat verandert alles.

Vautour des Gorges du Tarn

Een ark van Noach met open hemel

Ok, dit gaat iets te ver. Maar in deze overweldigende omgeving is geen enkel adjectief overdreven. Laat ons iets meer vertellen over deze omgeving. De Gorges du Tarn. Een wereld vol water en mineralen, een klein paradijs op aarde. De Gorges, die worden beschermd door een Nationaal Park, herbergen een ongeziene biodiversiteit. Reigers, forellen, gieren: in het stille ochtendgloren laten de dieren zich graag aanschouwen. Wees alert, er valt veel te zien. Van dit spektakel wil je niets missen.

Favoriet

de steen der stenen. Open je ogen en probeer het mythische koppel van de Gorges te vinden: 2 'levensechte' rotsen die in een eeuwige dans verbonden lijken!

Les Bateliers des Gorges du Tarn
Descente en barque

De Tarn, zowel zen als sensatiegericht

Vervolgens volgt het gehucht La Croze, hier zijn de kalkstenen huisjes slechts bereikbaar met een boot of een gondel! Wie 's morgens ontwaakt in dit eeuwenoude gehucht kan alleen maar zen zijn, nietwaar? Eric bevestigt onze gedachten en waarschuwt ons: De Tarn zit vol verrassingen ...  Zo duikt plots een 'niet identificeerbaar vliegend wezen' voor ons op! Een man sprong net van een klif, met een elastiek aan zijn riem. Dat zorgt voor rillingen, zowel bij hem als bij ons!

Canoë dans les Gorges du Tarn
Pause dans les détroits

In het diepste van de canyon bevindt zich de Cirque des Baumes

Na het vliegende wezen dachten we dat de kippevelmomentjes voorbij waren. Maar toen hadden we nog geen rekening gehouden met de oversteek van de Cirque des Baumes. Dit is het hoogtepunt van het spektakel, informeert Eric. Een gecomprimeerde versie van de Gorges, waar de kloof nog smaller en vooral nog hoger wordt. Op deze precieze plaats steekt er 500 m rots boven ons uit. Bij het aanschouwen van zoveel schoonheid konden we onze verwondering niet verbergen. Eric moet glimlachen. Het is duidelijk dat hij deze reacties al vele malen heeft beleefd!

Citaat

Paul, vacancier : "Le paradis, nous pouvons attendre un peu. Mais n’attendez surtout pas pour faire l’expérience de descendre le Tarn, paradis sur Terre" (Avis TripAdvisor).

Gorges du Tarn, La Malène
Village de la Malène

Liefde op het eerste gezicht …

De laatste roeislagen van Eric zijn de laatste momenten pure magie voor ons. Het is tijd om van de boot te gaan. De boot, die wordt opgehesen door een katrolsysteem, komt uit het water. We moeten enkel nog terug naar La Malène met de minibus. Na onze ontmoeting met Eric hebben we een andere kijk op de Gorges. En, heimelijk, zijn we een beetje verliefd geworden. Om het moment nog wat te laten duren, besluiten we onze voeten onder te dompelen in de Tarn, onder de brug van La Malène. Deze kleine pleziertjes zorgen voor groot geluk.

Les bateliers vous invitent sur leurs barques. Là, maintenant, tout de suite !



Vidéo © Studio Nature.

Waar kunnen we eten of slapen, wat is er te doen?

Sport vrije tijd

LES BATELIERS DES GORGES DU TARN

LA MALENELozère
Restaurant

RESTAURANT DU MANOIR DE MONTESQUIOU

LA MALENELozère
Hotel

MANOIR DE MONTESQUIOU

LA MALENELozère
Hotel

CHATEAU DE LA CAZE

STE ENIMIELozère
Hotel

HOTEL DU MONT SERVY

MAS ST CHELYLozère
Latitude: 44.301074000000
Longitude: 3.320820000000
Hoe komt u er
  • Met de auto, via de D907bis (2u15 rijden vanaf Montpellier via A75)
  • Met de toeristische shuttlebus (in juli en augustus)