Vakantie en verblijven in de stad Montpellier, in OccitaniëToerisme in Occitanië

Toerisme in Occitanië: vakantie in Zuid-Frankrijk

Menu
U bent hier

MONTPELLIER 
Belangrijke stad aan de Middellandse Zee

Montpellier, dynamisch, creatief en aantrekkelijk, is een eeuwenoude stad die verrassend oud erfgoed combineert met hedendaagse architectuur. U vindt er een rijk cultureel en sportief aanbod, met vele festivals en vol studenten, die u ook uitnodigen om te feesten. De zee ligt op 10 minuten afstand, de heuvels van de Cevennen net iets verder weg: hier is het goed wonen! 

Dans le centre de Montpellier
Dans le centre de Montpellier

EERST OP DE AGENDA 

Proef van de sfeer van Montpellier

Geniet van een drankje op de place de la Comédie, HET kloppende hart van Montpellier: dompel u onder in de sfeer van het Zuiden, kijk naar de fontein van de drie genaden, de opera, de XIXe eeuwse gevels...

En verdwaal door de middeleeuwse straatjes met 80 herenhuizen die werden gebouwd tijdens de klassieke oudheid. Op het programma: winkelen in de trendy boetieks, een cultureel bezoek aan Pavillon Populaire...

Op elk plein ontmoet u straatartiesten en vindt u restaurants, tapasbars en concertpodia waar u een levendige avond kunt doorbrengen.

Praktische informatie

Laat de auto achterwege! Montpellier kan te voet, met de fiets of met de tram "aangekleed" door Christian Lacroix, worden verkend. De must? Een avondrit langs de verlichte monumenten, met lijn 4.

Meer informatie op

Le Musée Fabre
Le Musée Fabre

MUSEA EN GROENE RUIMTEN 

Snakt u naar lucht of kunst?

Beide! In het Musée Fabre, een van de belangrijkste van Europa, kunt u 800 werken bewonderen van de Renaissance tot vandaag, waaronder die van Gustave Courbet en Pierre Soulages.

Wandel door naar La Panacée. Dit hedendaagse culturele centrum, ondergebracht in een voormalig koninklijk college van geneeskunde, combineert het studentenleven, koffie, shows en succesvolle tentoonstellingen. 

Zoek daarna het groen op in de dierentuin van Lunaret en zijn Amazoneserre, aan de Lez-rivier waar u wateractiviteiten kunt doen, en in het Méric park, de oudste botanische tuin van Frankrijk.

De moeite waard om een kijkje te nemen

In het centrum markeren 300 bronzen spijkers op de grond de weg naar Santiago de Compostela (de weg naar Arles), kriskras door de stad. Ze brengen u naar de kerk van Saint-Roch, de Notre-Dame-des-Tables en de kathedraal van Saint-Pierre

Le festival FISE
Le festival FISE

EVENEMENTEN 

Stop met zoeken naar een plek om een weekend door te brengen

Een vijftiental internationaal gerenommeerde evenementen markeren het jaar in Montpellier: Radiomuziekfestival France OccitanieMontpellier Danse, het FISE-festival dat de elite van extreme sporten samenbrengt, CinémedInternationales de la guitare... Er zijn ook hoogstaandesportwedstrijden, traditionele of gastronomische festivals zoals de Estivales de Montpellier

De moeite waard om een kijkje te nemen

Vanaf Peyrou, het koninklijk plein uit de XVIIe eeuw, heeft u een 360°C uitzicht op de omliggende natuur. In het noorden: de garrigue, de Pic Saint-Loup... In het zuiden: de Middellandse Zee en bij helder weer het Canigó-massief.

L'Hôtel de Ville de Montpellier
L'Hôtel de Ville de Montpellier

HEDENDAAGSE ARCHITECTUUR 

Spring van verrassing naar verrassing

Zet koers naar Port Marianne, een nieuwe wijk, ontworpen door de leidende figuren van de hedendaagse architectuur rond het Jacques Cœur bekken. Bewonder het stadhuis (enorme blauwe kubus ontworpen door Jean Nouvel en François Fontès), het RBC design center, de Nuage (wellnessruimte ontworpen door Philippe Starck) en L'Arbre Blanc van Sou Fujimoto, met zijn balkons boven de afgrond!

Twee stappen verder biedt het Odysseumcomplex een waaier aan vrijetijdsactiviteiten, waaronder het aquarium en planetarium. Sinds Ricardo Bofill in de jaren tachtig de wijk Antigonebouwde, is Montpellier een avant-garde stad voor architectuur in Frankrijk.

Wist u dat?

Montpellier is de hoofdstad van street art in Frankrijk. Jonge talenten en sterren van de urban art zijn er vertegenwoordigd, van fietsen die door de Mr BMX aan de muren van de Ecusson worden opgehangen tot de graffiti van het Verdanson.

La plage de Carnon

Met de fiets naar het strand vanuit Montpellier

De zee ligt op 11 km van Montpellier. Huur een fiets in de stad om ernaartoe te rijden (Vélomagg). Een 8 km lang fietspad loopt langs de oevers van de Lez, en vervolgens langs de vijver van Méjean die wordt bevolkt door roze flamingo's, tot aan de kathedraal van Maguelone, een parel van Romaanse kunst op een schiereiland. 
De aankomst ziet er ontspannen uit, op één van de vele privéstranden die van april tot september geopend zijn.

 

Ongezien

"waanzin": dat is de ongebruikelijke naam die wordt gegeven aan de prachtige burgerlijke woningen die drie eeuwen geleden rond Montpellier werden gebouwd, zoals de kastelen van Flaugergues en Engarran

Van de Place de la Comédie tot de stranden, langs de concertzalen en caféterrassen, in Montpellier verveelt u zich geen seconde. Video 1:40 © 
 

La Place de la Comédie à Montpellier
@louis.campos0486
La Place de la Comédie à Montpellier
https://www.instagram.com/p/BkJJNx9H9eo/
L'arc de triomphe de Montpellier
@mariusciobanu_moments
L'arc de triomphe de Montpellier
https://www.instagram.com/p/BkcleJlnRZv/

Onze selectie

Latitude: 43.609474000000
Longitude: 3.881343000000
Hoe komt u er
  • Met de auto: de stad is bereikbaar via de snelwegen A9, A709 en A75.
  • Met de busEurolinesOuibusen Linebus  verbinden Montpellier met verschillende Europese steden.
  • Met het vliegtuigde luchthaven Montpellier-Méditerranéebiedt 31 directe bestemmingen aan in Frankrijk en Europa, met extra vluchten in de zomer. 
  • Met de trein: de TGV brengt u in 3u15 van Parijs(o.a.!) naar Montpellier.


    Meer informatie op