Een vakantie in Toulouse | Toerisme OccitaniëToerisme in Occitanië

Toerisme in Occitanië: vakantie in Zuid-Frankrijk

Menu
U bent hier

TOULOUSE
Hoofdstad van kennis en erfgoed

Toulouse
Toulouse (Haute-Garonne)

Hartelijk, spontaan, gepassioneerd, Toulouse is de hoofdstad van Occitanië. U wordt er ontvangen in een oranje bakstenen omgeving, gevormd door 2.000 jaar geschiedenis. Grote monumenten en plaatsen gewijd aan de lucht- en ruimtevaartcultuur vinden er hun plaats. De zon, het gevoel van feestelijkheid en de zoetheid van het leven versmelten tot de stad waar veel Fransen van dromen om te komen wonen. 

La basilique Saint-Sernin
La basilique Saint-Sernin

EERST OP DE AGENDA

De tour van de grote monumenten van Toulouse

Vergaap u aan de vele opmerkelijke monumenten die Toulouse zo mooi maken, en waarvan het centrum te voet of met de fietskan worden verkend. Stap binnen in de basiliek van Saint-Sernin(een van de grootste romaanse gebouwen in het westen) en het Hôtel-Dieu Saint-Jacques, die beide op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Bewonder de statigheid van het Jacobijnenklooster, een parel van de zuidelijke gotische kunst. Geniet van de rust van het klooster en het museum van de Augustijnen. En als u slechts één van de 80 herenhuizen van Toulouse bezoekt, kies dan voor het Hotel d'Assézat

Niet te missen

Het icoon van Toulouse: de CapitoolHet biedt onderdak aan zowel het stadhuis als het Operahuis: uniek in Frankrijk! Bewonder de weelderige architectuur, gekenmerkt door roze marmeren zuilen. 

Meer informatie op

La Cité de l'Espace
La Cité de l'Espace

LUCHT- EN RUIMTEVAART

Toulouse doet u dromen

Toulouse is niet alleen de bakermat van de kunsten, met zijn 20 musea.  Het is ook degeboorteplaats van de Ariane raket, de Concorde en de Airbus. Een fantastisch verhaal van heldendaden, avonturen en wonderen dat met u wordt gedeeld. Voorzie een volledige dag voor de Cité de l'Espace. Ontdek het Aeroscopia museum. Combineer uw bezoek met uw bezoek aan de nabijgelegen fabrieken van Airbus. Zoveel bezienswaardigheden die uniek zijn in Europa. Geniet volop met uw gezin, of u nu wel of niet een kenner van sterren en vliegtuigen bent.

Favoriet

In de herfst van 2018 opent de Piste des Géantszijn deuren in Toulouse, op de voormalige start- en landingsbanen van Montaudran, vanwaar de piloten van de Aéropostale opstijgen. Een nieuwe culturele site van 6 hectare groot.

Meer weten

Le Muséum d'histoire naturelle
Le Muséum d'histoire naturelle

WETENSCHAP ZIT IN DE NATUUR 

Toulouse maakt u warm

En er zijn nog meer familieactiviteitenwant Toulouse maakt haar kennis toegankelijk, gekoppeld aan geavanceerde en onderzoeksactiviteiten. Aan de rand van de prachtige Plantentuin is de voormalige Faculteit der Geneeskunde omgetoverd tot de Quai des Savoirs: men kan er heel wat verbazingwekkende dingenleren. Net naast de deur, betreedt u het magische en weelderige universumvan het Natuurhistorisch museum van Toulouse, het op twee na grootste van Frankrijk. Het hele jaar door worden er tentoonstellingen van hoge kwaliteit georganiseerd binnen een zeer drukke evenementenkalender.

Les quais de Garonne
Les quais de Garonne

DE KADES VAN DE GARONNE

Ontdek Toulouse langs de rivier en de kanalen

Toulouse heeft een liefdevolle relatie met zijn rivier, de Garonne.  De zonovergoten bakstenen kades, in de schaduw van de platanen, worden omzoomd door prachtige huizen. Het is een van de favoriete plaatsen van de inwoners van Toulouse, die graag rondhangen in het groen en de levendigheid van de Port de la Doradeof de Place Saint-Pierre. De Garonne is via hetCanal de Brienneverbonden met het Canal du Midi, geklasseerd als werelderfgoed van de UNESCO. Boottochten, wandelen en fietsen op de jaagpaden: trakteer uzelf op een moment van verpozing.

De moeite waard om een kijkje te nemen

Vanaf de Pont Neuf, ingehuldigd door Louis XIV als kind, kunt u de toppen van de Pyreneeën zien: een indrukwekkend zicht dat vaak voorkomt, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Tip van de expert

"C’est the place to be, l’endroit où l’on prend le temps… et un bon bain de soleil !" : Catherine, notre experte de Toulouse Tourisme, vous propose une balade sur les bords de Garonne. Une expérience incontournable !

Voir l'expérience

Place de la Trinité

ERFGOED EN LEVENSKUNST

Leef als een echte inwoner van Toulouse

Laat u verleiden door Toulouse en de Italiaanse sfeer.  In het centrum, waar de voetganger in toenemende mate koning is, kleurt de baksteenalles in roze, rode en oranje tinten. De bakstenen zijn afkomstig uit de Romeinse tijd. Bewonder de ornamenten op de gevels: zuilen, kariatiden, gezichten en andere decoraties. Neem een kijkje op de binnenplaatsen van de herenhuizen uit de Renaissance. Geniet van een kopje koffie op de met fonteinen versierde pleinen. En natuurlijk kunt u ook genieten van de winkels, restaurants en cafésdie Toulouse zowel trendy als gezellig maken.

Interessante aanbieding

Gratis musea en monumenten, activiteiten aan verminderde tarieven, rondleiding naar keuze en openbaar vervoer inbegrepen: met de Toeristenpas, kunt u Toulouse onbeperkt beleven gedurende 24, 48 of 72 uur.

Meer informatie op

Toulouse, het hele jaar door

Toulouse is heerlijk in de lente, warm in de zomer, flamboyant in de herfst enmooi, zelfs in de winter. Het oranje van de baksteen is nog steeds op de afspraak, de straten zijn verlicht en de kerstmarkt op de Place du Capitole brengt iedereen bij elkaar.

Video 3:24 © Mathieu Maxime Prod.

Onze selectie

Hotel

GRAND HOTEL DE L'OPERA.

TOULOUSEHaute-Garonne
Hotel

Hotel Albert 1er.

TOULOUSEHaute-Garonne
Vakantiedorpen

NEMEA APPART'HOTEL RESIDENCE CONCORDE

TOULOUSEHaute-Garonne
Latitude: 43.604495000000
Longitude: 1.444854000000
Hoe komt u er

Toulouse is de grootste stad (1,3 miljoen inwoners voor zijn stedelijk gebied) in de regio Occitanië en de hoofdstad van het departement Haute-Garonne. 

  • Met de auto: via de snelwegen A61, A62, A64.
  • Met de trein: via het station Toulouse-Matabiau, in het centrum van de stad
  • Met het vliegtuig: de internationale luchthaven van Toulouse-Blagnac, op 8 km van het stadscentrum, is bereikbaar per tram, shuttle of bus.

Meer informatie op