Een vakantie aan de mediterrane kust: ontdek de Occitaanse stranden en kust Toerisme in Occitanië

Toerisme in Occitanië: vakantie in Zuid-Frankrijk

Menu
U bent hier

EEN VAKANTIE AAN DE MIDDELLANDSE KUST 
De zee in Occitanië

Een ongerepte kustlijn van 220 km, van de Camargue Gardoise tot aan de Vermiljoenkust: dat is de zee in Occitanië. Met een recordaantal stranden en Pavillons Bleus havens, een stralende zon en een zee van 24°C in de zomer. Zwemmen, watersporten, thalassotherapie, natuurwandelingen, culturele of gastronomische uitstappen: dit is de cocktail van uw zomer in Occitanië, tussen vissersdorpjes, jachthavens en badplaatsen.

Bekijk de havens en badplaatsen

La plage Bernardi (Port-Vendres)
La plage Bernardi (Port-Vendres)

STRANDEN

Kreken en fijn zand  

Aan de Vermiljoenkust, die grenst aan Spanje, wachten u baaien met turquoise wateren: de Porteil, Bernardi, Terrimbo, l'anse de Paulilles... Een nieuwe achtergrond? Kaap Béar en de Pyreneeën. En vervolgens? Fijn zand: van het wilde strand van Le Racou in Argelès-sur-Mertot de duinen van l'Espiguette, via La Franqui, één van de mooiste stranden van Frankrijk. De Amethystkust, bezaaid met wijnstokken, biedt u het landschap van een postkaart, met de kliffen van Cap Leucate, Mont Saint-Clair en Sèteen de lavakliffen van Cap d'Agdeals hoogtepunten. 

Argelès-sur-Mer
Argelès-sur-Mer

BADPLAATSEN

Kies uw stijl

Maak uw keuze uit onze 28 badplaatsen. U vindt bij ons de Europese hoofdsteden van camping of naturisme(Argelès-sur-Mer, Le Cap d'Agde); bestemmingen voor familie(Collioure, Saint-Pierre-la-Mer, Vias, Carnon, Palavas-les-Flots); sport(Leucate, Frontignan); trendy bestemmingen(Canet-en-Roussillon) maar ook natuurbestemmingen(La Palme, Vic-la-Gardiole), retro bestemmingen(Banyuls-sur-Mer, Valras) en moderne bestemmingen(La Grande Motte, Port Camargue). En dan zijn er nog de vissersdorpenzoals Port-Leucate of Le Grau d'Adge.

Praktische informatie

Het Pavillon Bleu label staat garant voor een goede zwemwaterkwaliteit. Occitanië staat op de 1eplaats voor het aantal stranden met dit label en op de 2eplaats voor de jachthavens.

Meer informatie op

Kitesurf sur les plages de l'Hérault
Kitesurf sur les plages de l'Hérault

WATERACTIVITEITEN

Na het strand, nog meer plezier 

Vind de beste Franse funboard-, windsurf- en kitesurfplekken in Occitanië. Probeer ook een ritje in een zeilwagen op het strand van La Franqui, stand up paddleop de vijver van Sigean, zeekajakkenof jetskiën. Duikin het mariene natuurpark van de Golf van Lion voor de kust van Banyuls-sur-Mer. Maak een wandeling langs het kustpadof een fietstocht in het Regionale Natuurpark van Narbonnaise. Gallopeer in Camargue, en sla uw slag op de golfbanenvan Grande-Motte en Saint Cyprien!

Een omweg waard

Ontspan uin een thalassoin Banyuls-sur-Mer, La Grande-Motte, Port-Camargue, Saint-Cyprien, Canet-en-Roussillon. Geraak terug in vorm in Balaruc-les-Bains, het 1e kuuroord in Frankrijk.

Aigues-Mortes en Camargue
Aigues-Mortes en Camargue

NATUUR EN MILIEU

Beschermde en authentieke sites 

Het mariene en lagunemilieu van Occitaniëis beschermd en rijk aan biodiversiteit! Bezoek een manade in de Camargue Gardoisete midden van stieren, paarden en flamingo's. Bewonder de trekvogelsin het Regionale natuurpark van Narbonnaiseof het Regionale natuurreservaat van Scamandre. Bewonder het panorama over het Canigó-massief vanaf de site van Dosses(Le Barcarès). Vertrek met de boot om de dolfijnen van Canet-en-Roussillon te observeren. Spanning gegarandeerd!

Wist u dat?

De "Baraquettes": het is de mooie lokale naam voor de vaak luxueuze beachclubs en strohutten die de kustlijn bezaaien, waar u een drankje kunt drinken terwijl u naar de zee kijkt.

Pêcheur d'Argelès-sur-Mer
Pêcheur d'Argelès-sur-Mer

DE BOEREN VAN DE ZEE

Tradities en een levenskunst  

Oesters en mosselen uit de Middellandse Zee: aan de kust van Occitanië verbouwen mensen gastronomische parels. Niet te missen: een boottochtje op de vijver van Thau, met een bezoek aan de oesterkwekerij. Maak ook kennis met de lamparovissersin Port-Vendres. Bezoek het uitzichtpunt van de Grau d'Agde veiling, een ansjovisconservenfabriekin Collioure, de kweldersdie roze bergen vormen in Aigues-Mortes en op Saint-Martin Island (Gruissan). Onvergetelijkde specialiteiten van Sètezoals tielle, macaronade en gevulde inktvis.

Bestemming Le Grau du Roi – Port Camargue

Vertrek op vakantie aan de poorten van de Camargue. Voor u zijn er volleybalspelletjes op het strand, de stand up paddle, de kinderen blij als vissen in het water, maar ook de wilde natuur van het strand van Espiguette, een van de mooiste duinsystemen in het noordelijke Middellandse Zeebekken. Video 1:31 © Le Grau du Roi – Port Camargue 

Hoe komt u er
  • Met de auto: de zee is altijd vlakbij een afrit van de snelweg A9 tussen Nîmes en Spanje 
  • Met de trein: de TGV bedient Montpellier, Nîmes, Béziers en Perpignan. De TER-lijn Avignon-Cerbère stopt in 12 stations langs de kust van Occitanie. Toegang ook via de lijn Toulouse-Cerbère.
  • Met het vliegtuig: vanaf de luchthavens van Nîmes, Montpellier, Béziers, Carcassonne en Perpignan, verbonden met vele Franse en Europese steden.