Occitanie Méditerranée | Toerisme in Occitanië

Toerisme in Occitanië: vakantie in Zuid-Frankrijk

Menu
U bent hier

Occitanie Méditerranée

4 bestemmingen om er deze zomer even uit te gaan

En ga in Occitanië dan vooral richting de badplaatsen van Camargue gardoise, Languedoc, het Katharenland en de Catalaanse streek. Ze nemen u mee op fantastische reizen, om u te laten kennismaken met het beste dat het Middellandse Zeegebied te bieden heeft: de prachtige stranden, de authentieke vissershavens, de uiteenlopende activiteiten op land en zee. Hier beleeft u de zomer intenser: sport en cultuur, maar ook om weer tot uzelf te komen. U zwemt hier in een schone zee: Occitanië is de grootste Franse regio wat betreft het aantal stranden en havens met het internationale eco-label Blauwe Vlag! U gaat weer helemaal uitgerust naar huis met een prachtige bruine tint, het hoofd vol mooie herinneringen en interessante ontmoetingen. 

Gard – Camargue

 Ten westen van de Rhône kunt u baden in de natuurlijke horizonnen van Camargue gardoise. In dit deel van Zuid-Frankrijk vloeien de aarde, de hemel en de zee samen tot een unieke cocktail. Dit is het land van vrijlopende paarden, flamingo's en zwarte stieren, paardrijtochten tussen lagunes en zoutvlakten, romantische fietstochtjes bij zonsondergang over de meest ongerepte onder de stranden: l’Espiguette.
Toplocaties: de vestingstad Aigues-Mortes, de "salins du Midi" zoutvlakten, Le Grau-du-Roi - Port Camargue. Dit authentieke vissersplaatsje is, zonder zijn ziel te hebben verkocht, een bruisende badplaats geworden met een internationale jachthaven.

Neem snel een kijkje op de website van de grootste badplaats in Camargue:

Le Grau du Roi

   

Le Languedoc - Occitanie
Les plages du Languedoc

Hérault – Languedoc

 De aankomst in Montpellier, is het begin van een droomvakantie met op programma luieren, watersporten en culturele uitstapjes. We beginnen in La Grande Motte, en gaan via Carnon, Palavas-les-Flots, Sète, Balaruc-les-Bains, le Cap d’Agde naar Béziers.
Dit is Languedoc. Geniet van de uitgestrekte zandvlakten, de paillote-strandtentjes en privé-strandjes maar ook van de ontmoetingen met vissers, oesterkwekers, wijngaardeniers die uw vakantie smaak geven.
Wat erfgoed betreft, is Montpellier absoluut een bezoekje waard, maar ook Sète met zijn grachten, Béziers en het plaatsje Agde.

Neem snel een kijkje op de websites van de badplaatsen in Languedoc: 
 
La Grande Motte Mauguio-Carnon Palavas Sète

Balaruc  Cap d'Agde   Béziers

 

Pays cathare - Occitanie
Kitesurf dans les stations du Pays cathare

Aude – Katharenland

Welkom in het land van wind, kitesurf, en natuuractiviteiten aan zee! De stranden van het Katharenland (het strand van La Franqui wordt als een van de mooiste in Frankrijk beschouwd!) liggen tegen het Regionaal natuurpark la Narbonnaise en Méditerranée. Ze zijn een ware uitnodiging om lekker te luieren, of water- en strandsporten te beoefenen, vogels te spotten, of een wandel- of fietstochten te gaan maken in de schaduw van de parasoldennen in het berggebied Massif de la Clape.
Na een bezoekje gebracht te hebben aan Narbonne, trekt u van Gruissan naar Leucate: heldere golven, glinsterende vijvers, de notensmaak van verse oesters, wijndomeinen … wat een programma!

Neem snel een kijkje op de websites van de badplaatsen in Pays cathare:

Leucate  Gruissan

Pays catalan - Occitanie
Le Pays catalan

Pyrénées-Orientales – Pays catalan

 Het pyramidevormig silhouet van de Canigó (2 785 m hoog) waakt over de badplaatsen van de Catalaanse streek: Le Barcarès, Torreilles, Sainte-Marie-la-Mer, Canet-en-Roussillon, Saint-Cyprien, Argelès-sur-Mer, Collioure
Aan zee zijn het de prachtige zandstranden die, vanaf Racou in Argelès-sur-Mer, plaats maken voor de kreekjes van de côte vermeille kuststreek. En in de bergen wachten u een overvloed aan wandelpaden.
In de dorpen zal u verrast worden door de authenticiteit van de vissershaven van Barcarès, de groenvoorzieningen van Saint-Cyprien, de intense kleuren van Collioure, de opmerkelijke biodiversiteit in de natuurgebieden zoals in de vijver étang de Canet-en-Roussillon of het natuurgebied Les Dosses.

Rendez-vous sur les sites Internet des stations du Pays catalan :

Le Barcarès   TorReilles  Ste-Marie-la-Mer

Canet-en-Roussillon    Saint-Cyprien   

Argelès-sur-Mer   Collioure  

vivre +, découvrir +

Hoe komt u er
  • Met de auto: de zee is altijd vlakbij een afrit van de snelweg A9 tussen Nîmes en Spanje 
  • Met de trein: de TGV bedient Montpellier, Nîmes, Béziers en Perpignan. De TER-lijn Avignon-Cerbère stopt in 12 stations langs de kust van Occitanie. Toegang ook via de lijn Toulouse-Cerbère.
  • Met het vliegtuig: vanaf de luchthavens van Nîmes, Montpellier, Béziers, Carcassonne en Perpignan, verbonden met vele Franse en Europese steden.