U bent hier

EEN DAGJE FARNIENTE EN CULTUUR IN MONTPELLIER

 
Kenmerken
  • de kust
De beste periode
  • Automne
  • Eté
  • Printemps

Het is onder een zalige zon dat ik besloten heb mezelf een welverdiend dagje rust en cultuur te gunnen! Met een wandeling tussen middeleeuwse steegjes, een bezoek aan tentoonstellingen, een brunch en een portie street art laat ik u kennismaken met het hippe Montpellier.
 

Jonathan de l’Office de Tourisme de Montpellier Méditerranée Métropole
de l’Office de Tourisme de Montpellier Méditerranée Métropole
Aanbevolen door
Jonathan
Esplanade
Esplanade

We zijn vertrokken !

Ik verlaat de tramlijn 1 van de ontwerpers Garouste en Bonneti
 en neem de 111 treden die naar de Esplanade Charles de Gaulle leiden. Met op de achtergrond het geluid van de fontein, slenter ik langs de standjes van de boekhandelaars op de boekenmarkt en laat ik me meevoeren door die kenmerkende mediterrane 'art de vivre'.
#montpellierdestinationculture

Wist u dat?

Liefhebbers van oude boeken elke zaterdag van 10u tot 18u kunnen komen snuisteren bij de boekhandelaars op zoek naar literaire pareltjes. En dit allemaal gratis natuurlijk.

La Panacée
La Panacée

Gun jezelf een goede portie kunst

Eerste deel van de dag: het Musée Fabre dat wordt beschouwd als een van de mooiste musea voor Schone Kunsten in Europa, ik zal geenszins de zomertentoonstelling 2018 die is opgedragen aan Picasso : 'Picasso - Donner à voir', missen.
Vervolgens ga ik richting het populaire Pavillon dat tal van gratis fototentoonstellingen herbergt die ontroerend, aangrijpend, soms hard, maar altijd heel artisitiek zijn ... Ik ga ook even langs in het centrum voor hedendaagse kunst La Panacée, een polyvalente ruimte met verschillende tentoonstellingen over hedendaagse kunst en geniet daarna van de patio. #BouffeedArtFrais

Brunch
Brunch

Tussen Brunch en rondkuieren in de middeleeuwen

Na deze artistieke voormiddag waarin ik heb kunnen kennismaken met 2 diverse werelden, begin ik honger te krijgen. Voor een aangename brunch kan ik Coldrip food & coffee aanbevelen: de ideale plek om een Tchaï Latte te proeven, een salade met avocado en Benedict eieren en huisbereide pannenkoeken. Dit alles in een gewelfde zaal met zichtbare stenen muren. #BrunchBio

Marché aux fleurs
Marché aux fleurs

Verdwalen in de middeleeuwse steegjes

Klaar voor een namiddag vol ontdekkingen? Daal de zeer chique avenue Foch af en kuier door de oude straatjes van het historische centrum van Écusson. Aarzel niet om de deur van een groot herenhuis open te duwen en ontdek de verborgen geheimen van Montpellier.
Ga ook naar het mooiste plein van de stad, de place de la Canourge, of nog het plein van de bloemenmarkt en drink een glaasje onder de zon met het gekabbel van de fontein op de achtergrond.

 

Street Art
Street Art

Kijk onderweg goed rond en geniet van wat u ziet! Tal van street art kunstwerken zitten zowat overal in de stad verborgen: Space Invaders, grafische collages, fietsen die in de muur verwerkt zitten... In Montpellier is kunst altijd en overal aanwezig. #CultureIntensive

Wist u dat?

Bent u fan van Street Art, volg dan de rondleiding 'Street Art, vue d'ensemble' aangeboden door het VVV-kantoor van Montpellier. Deze wel bijzondere vorm van straatkunst zal voor u geen geheimen meer kennen.

Meer informatie op

Shopping
Shopping

Zin om te shoppen

Na de inspanning volgt de ontspanning. Het historische centrum wemelt van allerhande boetiekjes! Conceptstores, winkeltjes met wierook en thee, boekenwinkels of nog tweedehandswinkels zorgen voor een verrassend mozaïek waar ieder zijn hart kan ophalen. Zo kan ik onder meer het winkeltje État d'Âme aanraden, het is een echte grot van Ali Baba met schitterende kleuren; Hybride, een conceptstore waar men warme chocolade kan combineren met shopping tendensen; of nog Pomme de Reinette en Pomme d'Api, een winkel met speelgoed en accessoires waar het heerlijk verdwalen is.

Praktische informatie

Vergeet de wagen, Montpellier ontdek je te voet, met de fiets of met de tram.
Niet te missen: de 4 tramlijnen van de stad zijn echte rijdende kunstwerken, lijn 1 en 2 werden ontworpen door Garouste en Bonetti, lijn 3 en 4 door Christian Lacroix!

Pause gourmande
Pause gourmande

Smulpauze

16u, het is het ideale moment voor een smoothiepauze in de schaduw van al deze straatjes! De jongsten kunnen kiezen voor een Frozen Yogurt. Hiervoor ga je naar de Yogurt Factory: een bokaal ijs bedekt met vers fruit, chocoladevlokken en snoep voor de grootste lekkerbekken. #SmoothieMetHetGezin
Hier ben ik terug aan de start van de rue de l'Ancien Courrier waar ik even halt houd, rondkijk, observeer, mijn telefoon neem en dit middeleeuws labyrint vastleg, een herinnering aan een dagje farniente & cultuur in Montpellier.

Ik post de foto op instagram. Hashtag #MontpellierNow !

Niet te missen

De place de la Comédie is een van de grootste autovrije zones van Europa, een advies: denk niet langer aan je plannetje en verdwaal tussen de middeleeuwse straatjes! Klaar voor een reis in de tijd !

   

Waar kunnen we eten of slapen, wat is er te doen?

Voici les bonnes adresses de Jonathan (Tourisme Montpellier Méditerranée Métropole) pour profiter pleinement de votre expérience farniente et culture à Montpellier.

Cultureel erfgoed

LA PANACEE

MONTPELLIERHerault
Cultureel erfgoed

PLACE DE LA COMÉDIE

MONTPELLIERHerault
Cultureel erfgoed

PLACE DE LA CANOURGUE

MONTPELLIERHerault
Latitude: 43.611082000000
Longitude: 3.881752000000
Hoe komt u er
  • Met de auto: de stad is bereikbaar via de snelwegen A9, A709 en A75. 4 afritten: nr. 29, 30, 31 en 32.
  • Met het vliegtuig: de internationale luchthaven van Montpellier ligt op 8 km van het stadscentrum.
  • Met de trein: aankomsten van de TGV, TER en RENFE (vanuit Parijs 3u15, Toulouse 2u10, Marseille 1u30 en Barcelona 2u30,...).
     

Meer informatie op