De markt in Occitanië: Een gastronomische vakantie | Toerisme in Occitanië

Toerisme in Occitanië: vakantie in Zuid-Frankrijk

Menu
U bent hier

WELKE MARKTEN KUNNEN WE BEZOEKEN?
De mooiste markten van Occitanië

In Occitanië vullen de pleinen van de dorpen en steden zich elke dag met de gekleurde tentdoeken van de markten. Er zijn verschillende markten in de buurt van uw vakantieoord.

Wat is het fijn om inkopen te doen bij de plaatselijke producenten, in een zonnige sfeer waar de mensen klare taal spreken, in het onnavolgbare accent van hun streek.

Marché d'Auch
Marché d'Auch

TYPISCHE MARKTEN

Voor een authentieke belevenis

Naar uw mandjes! Ontdek de uitstekende kwaliteit van onze lokale producenten in het hart van de terroirs van Occitanie. U koopt producten van de Gascogne in Auch, van de Cevennen in Sommières, van de Pyreneeën in Saint-Girons en mediterrane producten in Port-la-Nouvelle.

De markt van Arceaux, in Montpellier, is het ontmoetingspunt van de producenten van de Hérault. De markt van Saint-Antonin-Noble-Val, in de gorges de l’Aveyron, biedt de beste producten van de Rouergue. Bent u in Toulouse, ga dan op zondag naar de markt Saint-Aubin, en elke dag kunt u naar de overdekte markten van Carmes en Victor Hugo: het beste van Occitanië wacht op u.

Marché de Mirepoix
Marché de Mirepoix

STREEKMARKTEN

In een buitengewone omgeving

In Cahors is er op woensdag- en zaterdagochtend een markt aan de voet van de kathedraal Saint-Etienne, opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO omdat het op een pelgrimsweg naar Santiago de Compostella ligt.

In Uzès is er er een markt op de Place aux Herbes, een door bogen omgeven plein. In Carcassonne vult de markt het mooie Place Carnot. In Mirepoix wordt er een markt gehouden op het plein omgeven door 800 jaar oude galerijen.

De markt van Villefranche-de-Rouergue wordt gehouden aan de voet van de kapittelkerk Notre-Dame. In Montauban geven de platanen langs de lanen van de Colonel Dupuy hun cachet aan de grote markt op zaterdagmorgen.

De moeite waard om een kijkje te nemen

De zeer bekende markt van Revel wordt gehouden op zaterdag onder de hal met houten pilaren uit de 14e eeuw. Klim in de belforttoren voor een 360° uitzicht over de stad, een bastide gebouwd in 1342.

Meer weten

Halles d'Albi
Halles d'Albi

MARKT ONDER DE HAL

Toppunt van gezelligheid

Hier kunt u een hapje eten, een aperitiefje drinken, alle inkopen doen ..., alle dagen van de week!

In Narbonne, Sète, Lourdes, Albi, vormen de hallen het kloppend hart van de stad. Dankzij hun « Baltard » structuren zijn de mooie en comfortabele overdekte markten een geliefd doel voor wandelingen.

Talrijke steden en dorpen bezitten meer bescheiden hallen, waar vaak de wekelijkse markt wordt gehouden. Bijvoorbeeld in Langogne, in de Lozère, waar deze hallen sinds 1942 zijn geklasseerd als historische monumenten.

Marché aux truffes de Lalbenque

TRUFFELMARKTEN

Een streekspecialiteit

Occitanië staat in de top van de Franse regio's die truffels produceren. Voor een initiatie in de geheimen van dit zwarte goud, afspraak in Uzès in de Gard het 3e weekend van januari.

Elke dinsdag van begin december tot half maart, ontvangt Lalbenque in de Lot de grootste truffelmarkt van Occitanië. Van december tot maart worden er in de hele streek talrijke evenementen georganiseerd. In Roullens in de Malepère en in Trausse in de Minervois van de Aude, wordt in de loop van juni de discretere zomertruffel gevierd.

L'oie du Gers
L'oie du Gers

FOIE GRAS-MARKTEN

Alleen in Occitanië

Een traditie verbonden met de productie van de foie gras in het zuidwesten.

In Caussade of in Montauban in de Tarn-et-Garonne, in Gimont of in Samatan in de Gers (de lijst is verre van volledig), staan de lokale producenten van foie gras tussen november en maart samen op wekelijkse foie gras-markten. Hier vinden we alle foie gras-variaties van gans en eend.

Overal in Occitanië worden van oktober tot december op gezette tijden foie gras markten georganiseerd. Ideaal voor de uitgebreide eindejaarsdiners!

Cult-markt: de truffel in Lalbenque 

In de winter, de plukperiode van de zwarte truffel van Quercy, is de markt van Lalbenque in de Lot elke dinsdag in volle gang. Als gewone particulier kunt u een truffel kopen tijdens de detailverkoop waarvoor het startsein gegeven wordt om 14u. De groothandelsmarkt, voorbehouden voor de horeca, start om 14u30. Geweldig om te zien !

Video 1:49 © Media46.

Marché couvert d'Albi
@patriciagajo
Marché couvert d'Albi
https://www.instagram.com/p/BUtwUJ_FpWJ/
Marché de Carcassonne
@nuki_bcn
Marché de Carcassonne
https://www.instagram.com/p/BXaqPvLhC_j/
Marché D’Uzès
@whattravel
Marché D’Uzès
https://www.instagram.com/p/BkpMMm6nagy/
Marché de Saint Aubin à Toulouse
@ninoo3121
Marché de Saint Aubin à Toulouse
https://www.instagram.com/p/Bi_85WElKNm/
Hoe komt u er
  • Met de auto: Occitanië wordt doorkruist door talrijke autosnelwegen (A9, A20, A61, A75, …).
  • Met het vliegtuig: er zijn meerdere luchthavens, waaronder de internationale luchthavens van Toulouse, Montpellier, Lourdes.
  • Met de trein: de regio is te bereiken vanuit alle grote steden van Frankrijk en de Europese hoofdsteden.

Meer weten