Albi, zijn museum van Toulouse Lautrec, zijn historische centrum | Toerisme in Occitanië

Toerisme in Occitanië: vakantie in Zuid-Frankrijk

Menu
U bent hier

ALBI, VALLEI VAN DE TARN
Fascinerend, overweldigend, ontroerend

Albi (Tarn)

Waarom een bezoek brengen aan Albi?

  • Een bisschoppelijke stad, en de Mapa Mundi, die door UNESCO als werelderfgoed is geklasseerd.
  • Het Musée Toulouse-Lautrec, een belangrijk museum in Frankrijk.
  • De ongerepte natuur aan de oevers van de Tarn.
  • De bastides in de omgeving van Albi.
  • De streek van Jean Jaurès (Glasblazerij van Albi, Musée de la Mine in  Carmaux).
Cité épiscopale
Cité épiscopale

EERST OP DE AGENDA

De bisschoppelijke stad Albi

Afspraak voor de kathedraal Sainte-Cécile, grenzend aan het Palais de la Berbie: u bevindt zich hier in het hart van de bisschoppelijke stad Albi, door UNESCO geklasseerd als werelderfgoed. Dit architectonische ensemble in oranje baksteen is erin geslaagd om een uitzonderlijke homogeniteit te behouden. Het omvat ook de collegiale kerk van Saint-Salvi en haar klooster, evenals de Pont-vieux sur le Tarn (een van de oudste in Frankrijk).

De kathedraal van Sainte-Cécile, een meesterwerk van Zuid-Gothische kunst, zal u verrassen met zijn renaissancedecoraties en spirituele kracht.

Wist u dat?

De kathedraal van St. Cecilia herbergt de grootste collectie Italiaanse schilderijen gemaakt in Frankrijk in de vroege Renaissance. De geschilderde decoraties beslaan een oppervlakte van 2 hectare!

Tip van de expert

" Empruntez le pont vieux et postez-vous au square Botany Bay (devant le musée Lapérouse) : la vue est extraordinaire" : Pascale, notre experte de Tarn Tourisme, vous livre ses bons plans pour faire de votre visite d'Albi une grande expérience.

Voir l'expérience

Salle du Musée Toulouse-Lautrec
Salle du Musée Toulouse-Lautrec

NIET TE MISSEN

Een bezoek aan Toulouse-Lautrec

In het Palais de la Berbie, naast de kathedraal van Sainte-Cécile, bevindt zich een internationaal bekend museum: het Musée Toulouse-Lautrec, gewijd aan deze grote schilder die in 1864 in Albi werd geboren.

In de prachtige omgeving van dit paleis waar ooit de bisschoppen van Albi woonden, maakt u kennis met deze atypische, bijzondere en vertederende kunstenaar. Zijn wereld van cabaretten, bordelen, circussen, renbanen, enz. komt tot uiting in een unieke collectie affiches, schilderijen, tekeningen en lithografieën.

De moeite waard om een kijkje te nemen

Bezoek ook het Musée Lapérouse, gewijd aan deze XVIe eeuwse Albigenaar, en het Musée de la Mode, een privé-collectie uniek in Frankrijk die u kunt bekijken in het voormalige klooster van de Annonciades.

Jardins du Vieil Albi
Jardins du Vieil Albi

EEN WAAR GENOT

Wandel door het Oude Albi

Ontdek de smalle straatjes van het historische centrum, langs de vakwerkhuizen uit de Middeleeuwen. Bewonder de herenhuizen uit de Renaissance, getuigen van de welvaart van de pastelhandel, een plant waaraan een blauw pigment werd onttrokken.

Ga op zoek naar de verborgen tuinen, trappen, fonteinen. Het historische centrum is een levendige wijk waar u kunt wandelen langs de winkels, zonnebaden op het terras van een café, of een kijkje nemen in de markthal in Baltard-stijl binnen te komen om te proeven van de heerlijke producten van de Tarn.

Met de kinderen

Raadsels, schattenjachten en speurtochten... Kinderen zijn dol op Albi. Het VVV-kantoor biedt verschillende themarondleidingen aan: ideaal om het erfgoed van de stad te leren kennen.

Albi "La Rouge"
Albi "La Rouge"

WORD EEN EXPERT

Waarom Albi «la Rouge » ?

De baksteen is met zijn variaties van roze, oranje en oker de architectonische handtekening van Albi, de bisschoppelijke stad en het oude centrum. De kathedraal van Sainte-Cécile en het Palais de la Berbie zijn de grootste bakstenen constructies ter wereld.

De baksteen, geïntroduceerd door de Romeinen en zeer kenmerkend voor het zuiderse Toulouse, geeft dit stedelijke geheel zijn elegante en warme harmonie, waardoor Albi een beetje zoals Italië aanvoelt.

Favoriet

Verlies uzelf in de tuinen van het Palais de la Berbie, met hun uitzicht op de Tarn. Neem een verfrissende pauze in het Rochegude park en zijn thematische tuinen.

Découvrez Albi par le Tarn

TOCHT OP HET WATER

Ontdek Albi vanop de Tarn

Een originele manier om Albi te ontdekken? Kies voor een boottocht in een gabarre. Deze boot met platte bodem, die vroeger werd gebruikt voor het vervoer van goederen, biedt vandaag de mogelijkheid om de wilde oevers van de Tarn te benaderen. Vanaf de rivier ziet u de bisschoppelijke stad vanuit een andere hoek en de getuigen van de rivieractiviteit: molens, kades, sluizen...

Met de auto rijdt u naar boven uit de vallei de Tarn tot aan de prachtige meander van Ambialet en verder.

Een omweg waard

Verken de streek rond Albi om middeleeuwse steden en wijnboeren te ontdekken (de BOB Gaillac ligt aan de poorten van Albi): Cordes sur Ciel, Castelnau-de-Montmiral, Puycelsi, Bruniquel ten noorden van Albi ; Gaillac en L'Isle-sur-Tarn in het westen.

Albi staat voor zuidelijke elegantie

Kleurrijk, gastronomisch, handelsstad, Albi heet u welkom om te proeven van het zoete, bijna Toscaanse, leven. Als hoofdstad van de Tarn, met bijna 50.000 inwoners, is ze erin geslaagd haar vele troeven onder de aandacht te brengen: in 2010 werd de stad door de UNESCO op de werelderfgoedlijst ingeschreven.

Onze selectie

Hotel

Hôtel Lapérouse des Cordeliers

ALBITarn

Christelle en Quentin van hotel Lapérouse verwelkomen u in dit door een familie gerunde etablissement, halverwege de...

Hotel

Hostellerie du Grand Saint-Antoine

ALBITarn

De Hostellerie du Grand Saint Antoine is een van de oudste hotels in Frankrijk, die het zijn karakter en authenticiteit...

Huuraccommodatie

Paule Richard Litique - Au Soleil d'Albi

ALBITarn

Door "Au Soleil d'Albi" te kiezen, zult u genieten van de voordelen van Albi en de rust van het...

Camping

Camping Albirondack Park Lodge et Spa

ALBITarn

In het hart van Albi, in eeen groene omgeving met een keuze uit originele accomodaties, luxe vintage hutten,...

Latitude: 43.928263000000
Longitude: 2.144176000000
Hoe komt u er
  • Met de auto:  via de snelweg A68 van Toulouse, A75 van Montpellier, A20 van Parijs.
  • Met het vliegtuig: vanaf de luchthavens van Toulouse-Blagnac (1u), Castres-Mazamet (45 min), Rodez-Marcillac (1u15), Carcassonne (1u30).
  • Met de trein: dagelijkse verbindingen vanuit Parijs en Toulouse.

    Meer informatie op