ARMAGNAC ABDIJ EN STEDEN | Toerisme in Occitanië

Toerisme in Occitanië: vakantie in Zuid-Frankrijk

Menu
U bent hier

ARMAGNAC ABDIJ EN STEDEN
De kunst van het leven in de streek van D'Artagnan

Cartographie Armagnac abbaye cites
Cartographie Armagnac abbaye cités

 

Waarom een bezoek brengen aan deze Grand Site Occitanie?

  • De abdij van Flaran, een parel van de cisterciënzerarchitectuur, en haar collectie schilderijen.
  • Larressingle, Fourcès, Montréal-du-Gers, geklasseerd als 'Mooiste dorpen van Frankrijk'.
  • Een gebied dat wordt doorkruist door de wegen van Santiago de Compostela, dat door de UNESCO is opgenomen in de werelderfgoedlijst.
  • De Baïse, een bevaarbare rivier.
  • De wijngaarden BOB Armagnac en Côtes de Gascogne (label Vignobles et Découvertes).
Abbaye de Flaran
Abbaye de Flaran

   

ABDIJ VAN FLARAN

Ontdek een culturele parel

In het hart van de vallei van de Baïse, onthult de abdij van Flaran haar gouden stenen, door de eeuwen glad gemaakt. Bezoek alle kloostergebouwen: de in 1151 gestichte kerk, het romaanse klooster, de prachtige kapittelzaal, de tuin van de eenvoudigen. In de slaapzaal van de monniken bevinden zich tegenwoordig werken die van de XVIIe tot de XXe eeuw door de meesters van de Europese kunst zijn ondertekend: Cézanne, Renoir, Matisse, Picasso, Monet... Een greep uit de collectie van Mickaël Simonov. Bezoek ook de permanente tentoonstelling gewijd aan de pelgrimsroutes van Santiago de Compostela.

Wist u dat?

D'Artagnan, kapitein van de musketiers van koning Lodewijk XIV, werd geboren rond 1610 in het kasteel Castelmore in Lupiac (ongeveer 30 km ten zuidoosten van de abdij van Flaran).

Port de Valence-sur-Baïse
Port de Valence-sur-Baïse

   

BOOTTOCHT


Kabbelen op de stroom van de Baïse

De Baïse, voorheen gebruikt voor het vervoer van Armagnac, is in het deel van Gers een bevaarbare rivier van 23 k lang. Vanuit Valence-sur-Baïse kunt u een boottocht maken. Vanuit Condom kunt u vertrekken in een kano en kajak en genieten van de wilde sfeer van de rivier, waarbij u passeert door de dubbele manueel bediende sluis van Graziac. Maak van de gelegenheid gebruik om te wandelen in Condom, een oude bisschoppelijke stad, en een mekka voor de handel van Armagnac.

De moeite waard om een kijkje te nemen

Bewonder de gotische kathedraal van Condom: de macht van de voormalige bisschoppen, de herenhuizen uit de 18e eeuw die getuigen van het belang van Condom als hoofdstad van Armagnac.

Larressingle
Larressingle

KARAKTERVOLLE DORPEN

Laat u betoveren!

Wandel langs de ophaalbrug van Laressingle, een prachtige XIIIe eeuwse minicitadel. Dit unieke architectonische ensemble, wonderbaarlijk bewaard gebleven, is ook het kleinste versterkte dorp van Frankrijk. Ga verder naar Montréal-du-Gers, de oudste bastide van Gascogne gebouwd op een uitloper met uitzicht op de vallei. Ontdek het heerlijke ronde dorp Fourcès, zijn kasteel en zijn klokkentoren. Dankzij hun versterkte muren, middeleeuwse huizen en pittoreske charme, werden deze dorpen geklasseerd als enkele van de mooiste in Frankrijk.

Niet te missen

Ontdek "ELUSA, een oude hoofdstad". Het is de naam van een uitzonderlijk Gallo-Romeins geheel, bestaande uit 3 sites: de villa van Séviac bij Montreal-du-Gers, het Domus de Cieutat in Eauze en het archeologisch museum van de schat van Eauze.

Meer weten

   

Sur les chemins de Saint-Jacques-de-Compostelle
Sur les chemins de Saint-Jacques-de-Compostelle

 

DE WEGEN NAAR SANTIAGO DE COMPOSTELA

Een vakantie op een andere manier

De Chemin du Puy (of GR®65) leidt u over de Gers naar de mooiste bezienswaardigheden van de Ténarèze: de bisschoppelijke stad Condom, een belangrijke halte op weg naar Santiago, Montréal-du-Gers, Larressingle... Gedurende enkele uren of dagen deelt u de route van de pelgrims en de gezelligheid van de tussenstops. Onderweg ontdekt u ook een klein typisch erfgoed: kapellen, kruizen, boerderijen, gehuchten in prachtige stenen uit de Gers.

Wist u dat?

 

De Artiguesbrug, ingeschreven op de werelderfgoedlijst van de UNESCO, werd gebouwd voor de doortocht van de pelgrims. Het is een van de weinige romaanse bruggen die nog bestaan in Frankrijk.

 

Chai d'Armagnac

 

WIJNTOERISME

Rijd dwars door de wijngaarden van Armagnac en de Côtes de Gascogne

Maak kennis met de wijnboeren, leer proeven in de kelders en op de domeinen... hier is de wijnstok koningin! U bent bij ons aan het juiste adres om meer te weten te komen over de benamingen "Côtes de Gascogne" en "Armagnac": ze maken deel uit van de bestemming "Les bons crus d'Artagnan®", met het label "Vignobles et Découvertes", die alle wijngaarden van de Gers groepeert.

Armagnac, zo'n 700 jaar geleden geboren, is een nobel product dat in familiekringen is gebleven. Wat betreft de Côtes de Gascogne, gaan de wortels terug tot de Gallo-Romeinse tijd. Zij maken van Gers het belangrijkste departement van Frankrijk voor de productie van witte wijn.

Onze selectie

Selectie van accommodatie in het land van Armagnac (Gers).

Hotel

HÔTEL AUBERGE DE LARRESSINGLE

LARRESSINGLEGers
Huuraccommodatie

CÔTÉ REMPARTS (Condom)

CONDOMGers
Hotel

HÔTEL DES TROIS LYS

CONDOMGers
Huuraccommodatie

LA BELLE VIE DE CHÂTEAU EN GASCOGNE

MONTREALGers
Latitude: 43.957463700000
Longitude: 0.372689300000
Hoe komt u er

Armagnac is een gebied in het noordwesten van de Gers. De belangrijkste stad is Condom.

  • Met de auto: via de snelweg A62 (Bordeaux – Toulouse).
  • Met de trein: via de stations van Auch of van Agen.
  • Met het vliegtuig: de dichtstbijzijnde luchthavens zijn Toulouse-Blagnac (1u35), Bordeaux-Mérignac (1u45), Pau-Pyrénées (1u45), Agen (35min).
  • Met de boot: vanaf het zijwaartse kanaal van de Garonne, neem de aftakking naar de Baïse in Buzet-sur Baïse naar de havens van Condom of Valence-sur-Baïse.