Gorges du Tarn | Toerisme in Occitanië

Toerisme in Occitanië: vakantie in Zuid-Frankrijk

Menu
U bent hier

GORGES DU TARN
Diepe kloven en zachte bergen

Cartographie Gorges du Tarn
Cartographie Gorges du Tarn

   

Waarom een bezoek brengen aan de Gorges du Tarn?

 

  • Een prachtige plek in Occitanië op weg naar het label van Grand Site de France (Gorges du Tarn, de la Jonte en Causses).
  • Het Nationaal Park van de Cevennen, door de UNESCO geklasseerd als biosfeerreservaat.
  • Het grondgebied van de Causses en de Cevennen, door de UNESCO geklasseerd als werelderfgoed.
  • Sainte-Enimie, gelabeld als Plus Beau Village de France.
  • De Aven Armand en de grot van Dargilan
Gorges du Tarn
Les Gorges du Tarn

   

GORGES DU TARN

Een van de meest spectaculaire landschappen van Frankrijk

De Tarn, die ontspringt op de Mont Lozère, stroomt naar beneden door de Cevennen in een kronkelige waterstraal die een zeer diepe kloof heeft gegraven in de plaat van de Grands Causses. Kliffen tot 500 m hoog, gaten, overhangende rotsen en stenen... de Gorges du Tarn bieden hun mooiste spektakel tussen Quézac (Lozère) en Le Rozier (Aveyron), op ongeveer 50 km.

Ontdek ze met de auto of kano. Leg uw handdoek op een van de stranden van de rivier, zwem in de turquoise wateren, waag u aan rafting... Wat u ook doet, u zult het nooit meer vergeten, inclusief het decor!

Tip van de expert

Descendre les Gorges du Tarn en canoë ou bien en barque avec les Bateliers. Deux expériences différentes mais tout aussi inoubliables recommandées par Elsa, notre experte Tourisme Lozère.

Voir l’expérience EN BARQUE

Voir l'expérience en canoë

Sainte-Enimie
Sainte-Enimie

 GORGES DU TARN

Een opeenvolging van karaktervolle dorpjes

In Sainte Enimie kunt u klimmen naar de Hermitage (1 uur heen en terug). Vanaf daar kunt u de lus van de Tarn bewonderen en onderweg genieten van de pleinen, winkels en schaduwrijke terrassen van dit dorpje, dat tot de mooiste van Frankrijk behoort. Stop ook in Castelbouc, een terras aan de zijkant van een klif. Het gehucht Hauterives is alleen per boot toegankelijk voor de bewoners. Saint-Chély-du-Tarn biedt een prachtig schouwspel met watervallen en een prachtige brug.

La Malène, les Vignes en le Rozier zijn ook zeker een bezoek waard. U vindt ze allemaal langs de D 907bis!

Gorges de la Jonte
Gorges de la Jonte

GORGES DE LA JONTE

Zet het avontuur verder

De Jonte ontspringt aan de Mont Aigoual (1565 m) in het hart van het Nationaal Park van de Cevennen. Ze doorkruist Meyrueis en verandert in een indrukwekkende rotsachtige wildwaterbaan om zich tenslotte te storten in de Tarn.

Te voet, vanuit Cassagnes, kunt u de Causse Méjean oversteken naar het Balcon de Vertige om er de meanders van de rivier te bewonderen. Met de auto kunt u de mooiste panorama's bewonderen door de D996 te volgen vanaf Meyrueis of door via een klein weggetje af te dalen van Saint-Pierre-des-Tripiers naar Le Truel.

De moeite waard om een kijkje te nemen

In het Maison des Vautours du Truel kunt u met krachtige telescopen een aantal van de 300 gieren observeren die boven de Gorges de la Jonte vliegen.

Meer informatie op
   

Lavogne
Lavogne

 

CAUSSES

Ervaar het leven van de herders

Op de Causses ziet u niet veel mensen, maar enorme kuddes schapen, die zich hebben aangepast aan dit gebied dat door UNESCO werd geklasseerd als werelderfgoed. Al eeuwenlang geven herders deze uitgestrekte gebieden vorm door bijvoorbeeld natuurlijke (dolines) of gebouwde (lavognes) waterreservoirs aan te leggen.

Bewonder de oude, vaak versterkte boerderijen van de Causses en de gewelfde schaapskooien. Breng een bezoek aan het Domaine des Boissets in Sainte-Enimie of de Ferme Caussenarde d'Autrefois in Hyelzas om van naderbij kennis te maken met de boeren.

Mont Aigoual

 

CEVENNEN

De bergen om te herbronnen

Zoek de hoogte op boven de Gorges du Tarn en doorkruis de dorpen in de Cevennen omgeven door de gewassen op terrassen. Neem een duik in de Bonheur na de beklimming van de Aigoual. In de zomer gaan de kuddes via de dreven naar de zomerweiden. U kunt ze volgen om prachtige wandelingen te maken en terugkomen in de winter om te skiën aan de voet van het weerobservatorium van de Mont Aigoual.

Volg de geiten langs de paden van de Vallée Française of de Corniche des Cévennes. Houd halt bij een van de fokkers om de Pélardon BOB te proeven.

Ongezien

Met de kabelbaan van Aven Armand kunt u afdalen in de diepten van het Méjean-kalkplateau en het ongelooflijke schouwspel van het "ongerepte bos" met 400 stalagmieten ontdekken. Onder het zwarte kalkplateau ontdekt u de magische roze grot van Dargilan.

   

53 kilometer vol plezier

53 km afgetekende kronkels langs de dorpen en gehuchten onthullen een opeenvolging van watervallen, circussen en rotsachtige chaos: duik de Gorges du Tarn in en laat u verbazen! Video © Lozère Tourisme.

Saint-Chély-du-Tarn
@valentinejqe
Saint-Chély-du-Tarn
https://www.instagram.com/p/Bk-a-9ol0oz/
Saint-Chély-du-Tarn
@yaya_goodlife
Saint-Chély-du-Tarn
https://www.instagram.com/p/BNt8rsxBi_e/
Saint-Chély-du-Tarn
@mahlg
Saint-Chély-du-Tarn
https://www.instagram.com/p/BWUZge8B_if/

Onze selectie

Sélection d'hébergements dans les Gorges du Tarn et alentours, côté Lozère et côté Aveyron puisque les gorges se trouvent à cheval entre les deux départements.

Huuraccommodatie

DE JASSE.

GORGES DU TARN CAUSSESLozère
Hotel

CHATEAU DE LA CAZE

GORGES DU TARN CAUSSESLozère
Hotel

Hôtel de La Muse et du Rozier

MOSTUEJOULSAveyron

In het hart van de Gorges du Tarn, in een groene omgeving doorkruist door een rivier met smaragdgroene effecten, is het...

Huuraccommodatie

LA LUSETTE

LA MALENELozère
Latitude: 44.366400000000
Longitude: 3.411390000000
Hoe komt u er

De Gorges du Tarn liggen ten oosten van de regio Occitanie, tussen de departementen Lozère en Aveyron. De plattegrond is gecentreerd rond het dorp Sainte-Enimie,

  • Met de auto: vanaf Parijs, Clermont-Ferrand, Montpellier en Toulouse via de snelweg A75 (afrit Marvejols of La Canourgue). Vanaf Mende: neem de N88 en daarna de D986 naar Sainte-Enimie en Meyrueis.
  • Met de trein: vanaf de SNCF-stations Banassac - La Canourgue (25 km van Sainte-Enimie) of Millau (42 km van Meyrueis).
  • Met het vliegtuig: vanaf de luchthavens van Montpellier, Nîmes of Rodez.