Millau Roquefort Sylvanès | Toerisme in Occitanië
U bent hier

MILLAU - ROQUEFORT - SYLVANÈS
Een indrukwekkend erfgoed

Millau Roquefort (Aveyron)

Waarom een bezoek brengen aan Millau - Roquefort - SYLVANES:

  • Het viaduct van Millau, geprezen door Sir Norman Foster voor het gedurfde ontwerp.
  • Millau, een stad vol kunst en geschiedenis, vlakbij de Gorges du Tarn.
  • De kelders van Roquefort en de fleurines van de rots van Combalou.
  • Abdij van Sylvanès.
  • De sites van de Tempeliers en de Hospitaalridders.
  • De onmetelijkheid van het Regionaal Natuurpark van de Grands Causses: Causse du Larzac, Causse Noir, Rougier de Camarès, Lacs du Lévézou...
Millau
Millau

VAN HET VIADUCT VAN MILLAU

Mis niets

De hoogste en langste kabelbrug ter wereld, zoals een zeilboot aan de hemel: het viaduct van Millau is te bewonderen vanaf het uitzichtpuntvan de rustplaats van de snelweg A75.
Als u klaar bent met het bewonderen van dit absolute meesterwerk kunt u koers zetten naar de schatten van Millau. Middeleeuwse huizen, klokkentoren, washuis van de Ayrolle, Notre-Dame de l'Espinasse kerk... Wandel in deze gemoedelijke zuiderse stad. Haar lange en rijke geschiedenis wordt u onthuld in het Musée de Millau, ondergebracht in het Hotel de Pégayrolles, maar ook op de antieke site van La Graufesenque.

Niet te missen

Millau is de Franse hoofdstad van leder en handschoenen. Van Nicole Kidman tot Dior via Daft Punk, beroemdheden en grote modeontwerpers vallen voor de handschoenen van Millau! Ontdek hoe ze gemaakt worden in de werkplaatsen van de stad.

Meer weten

Caves de Roquefort
Caves de Roquefort

KELDERS VAN ROQUEFORT

Uniek en spectaculair

De oudste Franse BOB-kaas (1925) laat zijn geheimen rijpen in de eeuwenoude kelders van het dorpje Roquefort. U daalt af in ware ondergrondse kathedralen geventileerd door de fleurines, barsten die zijn ontstaan doort de instorting van de rots van Combalou: ze bieden onderdak aan duizenden Roquefort-kazen! Bezoek ook een van de boerderijen waar de Lacauneschapen, waarvan de melk wordt gebruikt om Roquefort te maken, worden gehouden. En houd even halt in Pastoralia (Saint-Affrique) om alles te weten te komen over de schapenindustrie op een leuke en gastronomische manier!

Een omweg waard

In het dorp Compeyre, bezaaid met wijnkelders, hebben de Vignerons des Gorges du Tarn de Comptoir Paysan gecreëerd, een etalage van de BOB Côtes de Millau en de producten van de Aveyron.

Sainte-Eulalie-de-Cernon
Sainte-Eulalie-de-Cernon

TEMPELIERSSITES VAN LARZAC

Mythische geschiedenis en mooie dorpjes

Op de Causse du Larzac kunt u in de voetsporen treden van de legendarische Tempeliers en Hospitaalridders. Ze waren hier al aanwezig in de XIIe eeuw en hebben vorm gegeven aan het landschap door dorpen te bouwen die bijna intact zijn gebleven sinds de XIVe eeuw.
Verken eerst
La Couvertoirade, gelabeld als Plus Beau Village de France, met zijn vestingmuren en huizen uit de XVe eeuw, zijn kerk en zijn Tempelierskasteel. De Viala du Pas de Jaux en zijn middeleeuwse toren, het fort van Saint-Jean d'Alcas, de commanderij van Sainte-Eulalie de Cernon en La Cavalerie wachten ook op uw bezoek.

Abbaye de Sylvanès
Abbaye de Sylvanès

ABDIJ VAN SYLVANÈS

Snuif de goede sfeer op

De abdij van Sylvanès werd gesticht in 1136 in een groene omgeving en is een parel van de cisterciënzers. Er worden cursussen zang en diverse animaties op het gebied van spiritualiteit en cultuur georganiseerd (Europees label als cultureel ontmoetingscentrum).
Vind rust in de abdijkerk die verlicht wordt door de glas-in-loodramen van de kunstenaar Jean-François Ferraton, het klooster, de kapittelzaal, het scriptorium en de sacristie.
In de zomer organiseert de abdij het beroemde Festival International musiques sacrées - musiques du monde.

Favoriet

Verrassing! In de buurt van Sylvanès, midden in het bos, staat een houten Russisch-orthodoxe kerk. Ze werd getransporteerd uit Rusland en hier heropgebouwd in 1993, midden in de ongerepte natuur.

Meer weten

Les Grands Causses

REGIONAAL NATUURPARK VAN DE GRANDS CAUSSES

Dwaal rond door alle landschappen

Adembenemend is het juiste woord om dit uitgestrekte gebied van 327.000 hectare te beschrijven. De Gorges du Tarn, met hun smaragdgroene wateren, sz glinsterende heuvels van de Rougiers, dolomitische chaos en eindeloze horizonten...: het Regionale Natuurpark van de Grands Causses telt ontelbaar veel prachtige landschappen! In het hart, op het kalkplateau van Larzac ziet u de sporen van een agro-pastoralisme dat uniek is in Europa met: de grote kuddes schapen die hun melk geven voor de Roquefort en drinken in de lavognes (ronde stenen vijvers), de jasses (schaapskooien), de boerderijen op de kalkplateaus met zware stapstenen daken...

Wist u dat?

Het kalkplateau van Larzac maakt deel uit van het complex van de Causses en de Cevennen, dat door de UNESCO als werelderfgoed is geklasseerd vanwege zijn unieke landschappen en agro-pastorale praktijken.

Een prachtige vakantie... en Natural Games

Kom naar Millau eind juni, tijdens de Natural Games, het buitenevenement bij uitstek, dat gedurende 4 dagen de beste klimmers, koorddansers, kajakkers, paragliders en mountainbikers van de wereld verzamelt, in het xxl landschap van de grands causses. Video © Riding Zone.

Millau Roquefort
@pascal_dejay
Millau Roquefort
https://www.instagram.com/p/BjZiYV2gWps
Millau Roquefort
@priscille_df
Millau Roquefort
https://www.instagram.com/p/BjU5q-jHiVv
Millau Roquefort
@cdid_34
Millau Roquefort
https://www.instagram.com/p/BXPefbSl8uM
Millau Roquefort
@elenalloancy
Millau Roquefort
https://www.instagram.com/p/BX3qJgEDcp4

Onze selectie

Huuraccommodatie

Le Colombier - Saint Veran

LA ROQUE STE MARGUERITEAveyron

Saint-Véran 20 minuten van de afrit van de viaduct van de A75 Millau en slechts 1 uur 20 van de Middellandse Zee...

Camping

CAMPING BEAU RIVAGE -Lac de Pareloup

SALLES CURANAveyron

Op het meer van Pareloup, paradijs voor vakantie waar de geneugten van het water, de zon en de beschermde natuur worden...

Vakantiedorpen

Domaine Saint Estève - Résidence de Tourisme

MILLAUAveyron

Domaine Saint Estève ligt in de buurt van het centrum van MILLAU en is een toeristisch complex dat modernisme en...

Latitude: 44.097957000000
Longitude: 3.078758000000
Hoe komt u er

Millau, in het departement Aveyron, ligt op 1u van Rodez en op 1u30 van Montpellier.

  • Met de auto: vanaf Parijs of Montpellier, via de A75. Vanuit Toulouse neemt u de A68 tot Albi en vervolgens de D999.
  • Met het vliegtuig: vanaf de internationale luchthavens van Rodez of Montpellier Méditerranée.
  • Met de trein: vanaf het station van Montpellier (TGV Parijs/Montpellier) .