Toerisme in Narbonne: Romeinse en middeleeuwse vestingen | OccitaniëToerisme in Occitanië

Toerisme in Occitanië: vakantie in Zuid-Frankrijk

Menu
U bent hier

NARBONNE MÉDITERRANÉE
Een vakantie met een Romeins tintje

Narbonne (Aude)

Waarom een bezoek brengen aan Narbonne MEDITERRANEE?

  • Een uitzonderlijk oud en middeleeuws erfgoed.

  • Een Grand Site Occitanie met het label Pays d'Art et d'Histoire.

  • Het Canal du Midi, het Canal de la Robine en het gehucht Somail, door de UNESCO geklasseerd als werelderfgoed.

  • Een stad in het hart van het Regionale Natuurpark van de Narbonnaise.

  • De nabijheid van de abdij van Fontfroide en de zee.

L'horreum (grenier à céréales antique)
L'horreum (grenier à céréales antique)

DE OUDHEID

Herontdek de grootsheid van Rome 

Narbo Martius, gesticht in 118 voor Christus, was deeerste en een van de rijkste, Romeinse kolonie buiten Italië. Hethuidige Narbonne heeft daarvaneen echte schat bewaard: een stuk van deVia Domitia, opnieuw opgewaardeerd, die u kunt ontdekken in het centrum van de stad. Trek vervolgens naar het Horreum, de enige graanschuur ter wereld uit de oudheid die bewaard is gebleven. Sarcofagen, uitzonderlijke mozaïeken en oude standbeelden wachten op u in het archeologische museumin het oude aartsbisschoppelijk paleis op een paar meter van de Via Domitia.

Niet te missen

Binnenkort komt er een nieuwe plek voor de archeologische collecties van Narbonne: het museum Narbo Via opent zijn deuren in 2020.Dit museum van 8000m2, ontworpen door Foster + Partners, zal innovatief, meeslepend en uitzonderlijk rijk gevuld zijn.

Meer informatie op

Met de kinderen

20 minuten van Narbonne biedt Amphoralis, het Gallo-Romeinse pottenbakkersmuseum, kinderen een leuke en educatieve ervaring aan de hand van een mobiele applicatie speciaal voor hen. 
Meer informatie op

Le Palais des Archevêques de Narbonne
Le Palais des Archevêques de Narbonne

MIDDELEEUWEN EN RENAISSANCE

Bezienswaardigheden in Narbonne 

Voor een adembenemend uitzicht kunt ude 170 treden van de Gilles Aycelin toren beklimmen.  Vanaf het terras kijkt u uit over de toren van Saint-Martial, de gotische kathedraal van Saint-Just en Saint-Pasteur, het klooster en het aartsbisschoppelijk paleis. Daal terug af naar de pittoreske doorgang van de Ancre, bewonder de binnenplaats van de Madeline en bezoek de twee zeer mooie musea: het archeologiemuseum in het Palais Vieux, en het kunst- en geschiedenismuseum in het weelderige Palais Neuf, ooit de residentie van de bisschoppen van Narbonne.

Le Canal de Jonction
Le Canal de Jonction

KANALEN VAN DE NARBONNAISE

Met de fiets of liever met de boot?

Met de fiets of aan boord van een klein bootjedat u kunt huren in Narbonne, ontdekt u het kanaal van La Robine, geklasseerd door UNESCO. Het kanaal vloeit op de oude bedding van de Aude door Narbonne, langs de vijvers van Bages en Sigean en vervolgens door het natuurreservaat van het eiland Sainte-Lucie. Daarna mondt hij uit in de Middellandse Zeebij Port-la-Nouvelle. Het Canal de Jonctionis begrensd door pijnbomen en kruist Sallèles-d'Aude. Het kanaal vervoegt daarna het Canal du Miditen noorden van Narbonne. Huur een fietsof boot zonder vaarbewijsin Narbonne.

Interessante aanbieding

Saint-Pierre-la-mer, Narbonne-Plage, Gruissan... de stranden bevinden zich op minder dan 30 minuten van Narbonne. Rijd hiervoor door het beschermde natuurgebied van La Clape, in het hart van het Regionale Natuurpark van de Narbonnaise, waar de mogelijkheden voor wandelingen eindeloos zijn.

Le Port du Somail (Canal du Midi)
Le Port du Somail (Canal du Midi)

DE HAVEN VAN SOMAIL

Een tijdloze charme

Het gehucht Somail, op 25 minuten van Narbonne op het Canal du Midi, is onveranderd gebleven sinds zijn stichting door Pierre-Paul Riquet in de XVIIe eeuw. Somail was een tussenstop voor reizigers. Ze brachten er de derde nacht door vanuit Toulouse. De kades van de oude pakhuizen zijn vandaag gezellige terrassen langs het jaagpad, op een steenworp afstand van de oude ezelbrug, de kapel, de herberg en de zeer geliefde oude boekhandel. Het Maison Bonal herbergt een museumruimte op het Canal du Midi.

L'abbaye de Fontfroide

ABDIJ VAN FONTFROIDE

De must-see van de regio Narbonne

1000 jaar geleden kozen monniken deze vallei van de Corbières op 20 minuten van Narbonne om hun abdij te bouwen. De abdij van Fontfroide was schatrijk tot de Revolutie, wanneer ze werd verlaten. Aan het begin van de 20e eeuw werd ze gekocht door Gustave Fayet en terug in ere hersteld. Zijn nakomelingen herstelden het tot een parel omringd door wijnstokken die u vandaag kunt bezoeken. Van het voorjaar tot het najaar heeft de abdij van Fontfroide een drukke agenda. Orchideeënfestival, middeleeuwen, muziek- en geschiedenisfestival onder leiding van Jordi Savall, tentoonstellingen...

Wist u dat?

Narbonne is omgeven door struikgewas en wijngaarden, in het hart van het wijnkoninkrijk van "La Narbonnaise, verrassing aan de Middellandse Zee" (bestemming met label Vignobles & Découvertes).

Meer informatie op

Wandel door Narbonne, stad van kunst en geschiedenis

Van de overblijfselen van de Via Domitiatot het huis van Charles Trénet(geboren in Narbonne in 1913), langs de overdekte markthallen(een van de mooiste markten van Zuid-Frankrijk): dit is nog maar een voorsmaakje van de prachtige dingen die u te wachten staan in deze stad van meer dan 50.000 inwoners. Video 3:54 © Aude Tourisme.

Narbonne
@_clarisseaymond_
Narbonne
https://www.instagram.com/p/Bjmgy6vAA9T
Narbonne plage
@cliiopatre
Narbonne plage
https://www.instagram.com/p/BjO8inzlULu
Abbaye de Fontfroide
@eleonorefrey
Abbaye de Fontfroide
https://www.instagram.com/p/Bi2M1eRg54N

Onze selectie

Hotel

HÔTEL LA RÉSIDENCE

NARBONNEAude
Hotel

CHÂTEAU L'HOSPITALET

NARBONNEAude
Latitude: 43.184187000000
Longitude: 3.002259000000
Hoe komt u er
  • Met de auto: Narbonne wordt bediend door de snelweg A9 van Parijs (800 km) en Montpellier (100 km), ook bereikbaar via de snelweg A61 van Toulouse (150 km).

  • Met de trein: met de TGV van Parijs naar Toulouse, of met de TER van Avignon naar Cerbères.

  • Met het vliegtuig: vanaf de luchthavens van Montpellier (1u), Toulouse (1u30), Béziers (20 min), Perpignan (45 min) en Carcassonne (30 min).