Pyreneeës Aure Louron | Toerisme in Occitanië

Toerisme in Occitanië: vakantie in Zuid-Frankrijk

Menu
U bent hier

PYRENEEËN AURE LOURON
De charme en authenticiteit van de bergen

Vallées d'Aure et du Louron

WAAROM EEN BEZOEK BREGEN AAN DE VALLEIEN VAN AURE EN VAN DE LOURON?

 

  • Gelabeld als Pays d'Art et d'Histoire aan de poorten van Spanje.
  • Arreau, de belangrijkste van de 2 valleien op de weg naar Santiago de Compostela (kerk van Jézeau en de kapel van de Tempeliers van Aragnouet opgenomen als Werelderfgoed).
  • Pastorale tradities en authentieke bergdorpjes.
  • Het gebergte van Néouvielle, aan de rand van het Nationaal Park van de Pyreneeën (nationaal reservaat van Néouvielle, regionaal reservaat van Aulon).
  • De 100 meren, de col d'Aspin (mythische pas van de Ronde van Frankrijk), Bielsa, de toegangspoort tot Aragon.
  • De wellnesscentra en kuuroorden.

 

Chapelle des templiers d'Aragnouet
Chapelle des templiers d'Aragnouet

VALLEIEN VAN AURE EN VAN DE LOURON

Stel uw erfgoedtour samen

De valleien van Aure en de Louron onthullen hun vijftig of zo typische dorpjes, met Arreau als de belangrijkste plaats. Sarrancolin, Ancizan, Guchen, Sailhan..: elk van hen zal u verleiden met zijn architecturaal erfgoed. Het komt voort uit de vruchtbare uitwisselingen met Spanje, vandaag nog dichterbij dankzij de tunnel Aragnouet-Bielsa.

Overal vindt u boerderijen met leistenen daken, kermisschuren, uitkijktorens en romaanse kerken, zoals die van Jézeau en zijn XVIe eeuwse fresco's, of de kapel van de Tempeliers van Aragnouet, een parel van de romaanse kunst.

 

 

 

Niet te missen

Neem de tijd om Arreau te bezoeken, een kleine karaktervolle stad. Omringd door bergen, doorkruist door twee rivieren met bloemrijke oevers, en vol charme, zoals bijvoorbeeld op de open markt op donderdag.

Meer weten

Réserve Naturelle du Néouvielle
Réserve Naturelle du Néouvielle

HET MASSIEF VAN NÉOUVIELLE

Een uniek natuurreservaat in Frankrijk

Tussen Saint-Lary en Aragnouet volgt u de weg naar het Orédonmeer, de toegangspoort tot het natuurreservaat van Néouvielle: een uitzonderlijke tuin van 2.000 hectare, beschermd sinds 1936, zwevend op een hoogte van 2000 m aan de voet van de Pic du Néouvielle (3.091 m).

Van juni tot september, wanneer er geen sneeuw ligt, heeft u toegang tot het reservaat. Wandelpaden begrensd met rododendrons leiden u door dit paradijs van bergkammen, weiden, dennenbossen en meren. Hun kleuren variëren van jadegroen tot staalblauw en er zijn er 70 in totaal: de meren van Orédon, Aubert, Aumar, enz.

 

Interessante aanbieding

Park aan het Orédonmeer, neem de shuttle naar het meer van Aubert. U kunt er picknicken op de oevers van het meer. Daal af naar het gemarkeerde pad naar uw startpunt (ongeveer 2u/2u30 wandelen): een prachtige wandeling. En moedig zij die klimmen aan!

Brebis des Pyrénées
Brebis des Pyrénées

BELANGRIJKE BEZIENSWAARDIGHEDEN

Om van dichtbij te beleven

Afspraak in Loudenvielle in het museum Arixo. Het interactieve en innovatieve museum laat in een gerestaureerde boerderij het lokale erfgoed en de lokale knowhow zien. Bezoek ook de Molen van Saoussas, een levend maalderijmuseum. Of duik in de Mijnen van Vieille-Aure.

Om te proeven van het agro-pastorale ritme van de valleien van de Aure en de Louron kunt u deelnemen aan de verweiding van de schapen. Eind mei kunt u de herders van Sailhan volgen richting de weiden van Rioumajou. Vier het festival van de zomerweiden in Plagnet (juli) en Azet (augustus). Verplichte Pyreneese maaltijden en liedjes in deze streek met stevige tradities!

Parapente, lac de Génos-Loudenvielle

100% WELNESS EN NATUUR

Herlaad uw batterijen in de valleien van Aure en de Louron!

Geniet van een prachtige bestemming om te ontspannen, met de schitterende thermale baden van Balnéa in Génos-Loudenvielle en Sensoria in de thermale baden van Saint-Lary. Geniet er ook in de winter van, na een dagje skiën in Saint-Lary-Soulan, Piau-Engaly, Val Louron of Peyragudes.

In de zomer wandelt u tussen bergkammen en bossen. Vaar met een kano op het meer van Genos-Loudenvielle. Vis in de Nestes, rivieren boordevol forel. Trek met uw fiets ten aanval naar de beroemde col d'Aspin en col de Peyresourde. Klimmen, raften en canyoning staan ook op het programma, en niet te vergeten paragliding, waarvoor de Val Louron een zeer populaire plek is.

Favoriet

In juli organiseert de Confrérie du Gâteau à la Broche d'Arreau een feest gewijd aan deze heerlijke taart in de vorm van een dennenboom die zijn ongebruikelijke vorm aanneemt boven een houtvuur.

Meer informatie op

In het blauwe water van het meer van Orédon

Het natuurreservaat van de Néouvielle herbergt ontelbare meren. Hydroelektriciteit, de rijkdom van de vallei van de Aure, ontspringt hier met de Cap-de-Long dam, de grootste in de Pyreneeën, en de dam van Orédon, de oudste in de Pyreneeën. Video 0:59 © Ben et Claire – Tour du Monde en vidéos.

Vallées d'Aure et du Louron
@la_tilde
Vallées d'Aure et du Louron
https://www.instagram.com/p/BaRqPpHApbi
Vallées d'Aure et du Louron
@gaet_mlt
Vallées d'Aure et du Louron
https://www.instagram.com/p/BgEClVfAuIh

Onze selectie

Hotel

HOTEL MERCURE SENSORIA

ST LARY SOULANHautes-Pyrénées
Vakantiedorpen

RESIDENCE "LES TROIS VALLEES"

ARREAUHautes-Pyrénées
Vakantiedorpen

RESIDENCE VACANCEOLE - LES JARDINS DE BALNEA

LOUDENVIELLEHautes-Pyrénées
Hotel

AUBERGE DE GERM

GERMHautes-Pyrénées
Latitude: 42.906533000000
Longitude: 0.358225000000
Hoe komt u er

De valleien van Aure en de Louron, in het centrum van de Pyreneeën, liggen op 60 km van Tarbes en op 150 km van Toulouse.

  • Met de auto: A65 Bordeaux/Tarbes, A20 Paris/Toulouse of A64 Toulouse/St Gaudens of Bilbao/Pau, afrit Lannemezan. Vanuit Spanje is er toegang via de Aragnouet-Bielsa-tunnel.
  • Met het vliegtuig: vanaf de internationale luchthavens Tarbes-Lourdes-Pyrénées en Toulouse-Blagnac.
  • Met de trein: het station van Tarbes biedt TER-verbindingen naar Lannemezan en vervolgens een busverbinding naar Arreau.