Rocamadour - De Vallei de Dordogne | Toerisme in Occitanië

Toerisme in Occitanië: vakantie in Zuid-Frankrijk

Menu
U bent hier

ROCAMADOUR - DE VALLEI VAN DE DORDOGNE
Erfgoed en natuur, een perfecte match

Rocamadour Vallée de la Dordogne
Rocamadour Vallée de la Dordogne (Lot)

Waarom een bezoek brengen aan Rocamadour en de vallei van de Dordogne

 

  • Rocamadour, een heilige stad tegen de rots.
  • De dorpen van de vallei van de Dordogne: Bretenoux, Saint-Céré, Martel, Souillac, Gramat, maar ook Autoire, Carennac en Loubressac (geklasseerd als Plus Beaux Villages de France).
  • Het kasteel van Castelnau-Bretenoux en het kasteel van Montal.
  • Een gebied met het label van 'Pays d'Art et d'Histoire'.
  • De druipsteengrot van Padirac, de bekendste druipsteengrot van Frankrijk.
De moeite waard om een kijkje te nemen

Klim te voet of met de lift naar het hoger gelegen kasteel dat prominent aanwezig is in het silhouet van Rocamadour. Vanaf dit uitzichtpunt heeft u een duizelingwekkend panorama op de stad.

Rocamadour
Rocamadour

ROCAMADOUR

Ontdek de heilige stad, tussen hemel en aarde

Na een bocht doemt Rocamadour voor u op. Zowel overdag als 's nachts is de kans groot dat u helemaal versteld staat... Het verticale dorp, gebouwd in opeenvolgende niveaus aan de klifzijde, hangt 150 m boven de kloof van Alzou. De huizen, daken en kerken lijken deel uit te maken van de rots.

Dit kleine dorpje van 630 inwoners is een van de meest bezochte plaatsen van Frankrijk. U komt binnen via de versterkte poort van de Figuier door de rue de la Couronnerie, de enige straat in Rocamadour, zeer levendig, met verschillende winkels en restaurants.

Wist u dat?

In en rond Rocamadour bevindt u zich op het grondgebied van het regionale natuurpark Causses du Quercy, dat door UNESCO is geklasseerd als Wereld Geopark.

Meer informatie op

Rocamadour
Rocamadour

IN HET HEILIGDOM

Voel de mystieke kracht van Rocamadour

Rocamadour was in de eerste plaats een belangrijk pelgrimsoord.  Het dorp herbergt de overblijfselen van Saint Amadour en was het vereerde heiligdom van de Zwarte Maagd.

Reeds in de XIIe eeuw kwamen pelgrims uit heel Europa om hier te bidden. Neem net als hen de monumentale trap van 216 treden die leidt naar de esplanade van het heiligdom waar 8 kerken en kapellen zijn opgericht tegen de klif. Een must see: de Notre-Dame kapel en het standbeeld van de Zwarte Maagd, een klein silhouet van zwart hout uit de 12e eeuw, met een indrukwekkende uitstraling.

Wist u dat?

De kerk van Saint-Sauveur en de crypte van Saint-Amadour zijn door de UNESCO geklasseerd als werelderfgoed vanwege hun belang voor de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela.

Vallée de la Dordogne
Vallée de la Dordogne

DE VALLEI VAN DE DORDOGNE

Breng een bezoek aan het biosfeerreservaat

Op minder dan 30 minuten van Rocamadour staat u in de vallei van de Dordogne.  Van Sousceyrac in het oosten tot Souillac in het westen (ongeveer 60 km) kunt u de meanders volgens langs de kliffen en een dik plantengordijn, bezaaid met zanderige eilandjes en kleine rustige kiezelstranden.

De Dordogne, rijk aan fauna en flora, is de enige rivier in Frankrijk waarvan het stroomgebied door de UNESCO als biosfeerreservaat is aangewezen. U kunt zwemmen in zuiver water, vissen, kanovaren, wandelen of fietsen langs de oevers.

Niet te missen

Daal 103 m af onder de grond! De druipsteengrot van Padirac is een van de grootste geologische bezienswaardigheden van Frankrijk. Bewonder, per boot of te voet, de uitgestrekte galerijen en de monumentale rotsformaties.

Meer informatie op

Carennac
Carennac

DE VALLEI VAN DE DORDOGNE

Droom tijdens een bezoek aan de dorpen en kastelen

Blijf in de natuur en breng een bezoek aan de dorpen van de vallei van de Dordogne, de ene nog charmanter dan de andere: Bretenoux, een mooie bastide uit de XIIIe eeuw; Martel met zijn middeleeuwse huizen; Saint-Céré gedomineerd door het kasteel van Saint-Laurent-les-Tours dat het museum Jean Lurçat herbergt, maar ook Souillac en Gramat.

U zult ook gecharmeerd worden door het trio van de dorpen geklasseerd als de mooiste van Frankrijk: Autoire, Loubressac en Carennac (bezoek het kasteel van de decanen, de kerk Saint-Pierre en haar klooster). Ook niet te missen: de kastelen van Montal en van Castelnau-Bretenoux.

Ongezien

In Martel stapt u aan boord van een authentieke stoomtrein en volgt u het spoor dat gedeeltelijk in de klif is uitgehouwen en als een balkon uitkijkt over de hele vallei van de Dordogne. Spectaculaire uitzichten en sensaties gegarandeerd. 

Meer informatie op

De vallei van de Dordogne, een onvergetelijke reis

Tussen kanovaren op de Dordogne, wandelen naar de waterval van het Cirque d'Autoire, het Forêt des Singes of de Rocher des Aigles in Rocamadour, beleef de avonturen van 2 avonturiers waarvan u deel zou kunnen uitmaken. Video 3 :48 © Office de Tourisme Vallée de la Dordogne. 

Tip van de expert

La Dordogne est un spot incontournable du canoë dans le sud de la France. Suivez Cathy, notre experte Tourisme Lot : elle vous donne ses bons plans  pour une expérience canoë magique entre Gluges et Pinsac (soit 19 km de bonheur !).

Voir l'expérience

Onze selectie

Huuraccommodatie

Le Devine.

MARTELLot

Huis van karakter in het centrum van het dorp van Martel. Architectuur uit de 17e en 19e eeuw. Parketvloeren, Franse...

Huuraccommodatie

Le Bout du Roc.

ALVIGNACLot

De eigenaren verwelkomen u in hun 4 slaapkamers met airconditioning op de eerste verdieping van een huis in de stijl...

Vanaf70
2 pers.
Hotel

Hôtel Les Esclargies.

ROCAMADOURLot
Latitude: 44.804396000000
Longitude: 1.626651000000
Hoe komt u er

Rocamadour en de vallei van de Dordogne liggen in het departement Lot, in het noorden van de regio Occitanië, op 165 km van Toulouse.

  • Met de auto: vanaf Toulouse in 2 uur via de A62, daarna de A20, afrit 56. Vanaf Bordeaux in 2u45 via de A89 en dan de A20, afrit 54. Vanuit Parijs in 5u20 via de A10, dan de A71 en de A20, afrit 54.
  • Met het vliegtuig: de dichtstbijzijnde luchthaven is die van Brive/Dordogne Valley (45 minuten) met regelmatige vluchten van en naar Parijs en Lyon het hele jaar door, Londen van maart tot oktober, Ajaccio van juni tot september.
  • Met de trein: een regionale trein (TER) verbindt het station van Rocamadour-Padirac met Brive en Figeac.

Meer informatie op