Rodez, Kunst ten topToerisme in Occitanië

Toerisme in Occitanië: vakantie in Zuid-Frankrijk

Menu
U bent hier

RODEZ
Kunst ten top

Rodez
Rodez (Aveyron)

Waarom een bezoek brengen aan Rodez ?

  • Een uniek museum in de wereld, het Musée Soulages.
  • Het Musée Fenaille en zijn collectie beelden-menhirs.
  • Een Grand Site van Occitanië met het label Pays d'Art et d'Histoire.
  • Estivada, de bijeenkomst van Occitaanse culturen (in juli).
  • Een stad omgeven door recreatieplekken en mooie dorpjes.
Le cœur ancien de Rodez
Le cœur ancien de Rodez

EERST OP DE AGENDA

Een bezoek aan het historisch centrum

Vraag in het VVV-kantoor van Rodez, op de Place de la Cité, naar het plannetje voor de wandeling door het historisch centrum.
Volg de pijlen... Bewonder de kathedraal, het bisdom, het Maison d'Armagnac. Kuier doorheen de straatjes waar cafeetjes en boetieken elkaar opvolgen. Snuif de frisse en verkwikkende lucht op. Bekijk de bijzondere kwaliteit van de details in de stenen. En maak u klaar om te genieten. Op de woensdag- of zaterdagmarkt, in de levendige brasseries en restaurants: proef van de farçous, rundsvlees van Aubrac of de Aligot.

Interessante aanbieding

Met de My Rodez Pass geniet u van een voorkeurstarief om de 3 musea van Rodez te bezoeken: het Musée Soulages, het Musée Denys Puech en het Musée Fenaille. En daarnaast ook nog een audiotour door het centrum van de stad!

Meer informatie op

Le musée Soulages
Le musée Soulages

MUSÉE SOULAGES

Neem een kijkje bij de meester van het Outrenoir

Het Musée Soulages: een must-see! Pierre Soulages, een van de beroemdste Franse schilders ter wereld, werd geboren in 1919 in Rodez. Hij schonk meer dan 500 werken aan zijn stad: schilderijen, litho's, etsen, dozen met glas-in-loodramen van Conques...
De hedendaagse architectuur van het museum is alleen al een streling voor het oog. Het cortenstalen pantser omhult rond Café Bras, onder het goedkeurend oog van de grote chef, Sébastien Bras. Een must voor een onvergetelijke lunchpauze!

Ongezien

Het Musée Fenaille, als onderdeel van het Hotel Jouéry, onthult het geheim van zijn vreemde beelden-menhirs die dateren uit het IIIe millennium voor Christus. Een unieke collectie in Frankrijk.

Meer informatie op

Le clocher de la cathédrale de Rodez
Le clocher de la cathédrale de Rodez

KATHEDRAAL VAN RODEZ

Beklim de klokkentoren !

Een gotisch wonder, voltooid in het begin van de XVIe eeuw na 300 jaar werk. Neem de tijd om het prachtige interieur te bekijken met zijn verrassende glas-in-loodramen en zijn imposante orgel.
De top: de rondleiding die u naar de klokkentoren brengt. Met zijn 87 m hoogte klopt hij de Notre-Dame van Parijs met 20 m. Daarboven: een 360° panoramisch uitzicht op het omliggende landschap, Aubrac en de bergen van Lévézou! Dit bezoek kunt u reserveren in het VVV-kantoor.

Rodez

PANORAMA

Rodez: een stad die van heinde en ver wordt bewonderd

Vanop een afstand lijkt Rodez boven de heuvels van Rouergue te zweven. Wanneer u dichter komt voelt u een kracht, een gevoel, een energie. Het is geen toeval dat het Gallische volk, de Rutènes, stichters van Rodez meer dan 2.000 jaar geleden, het de naam Segodunum, "zegevierend fort", gaf! U komt 's nachts aan? De stad zal des te mooier verlicht zijn, met zijn kathedraal die er al eeuwenlang het silhouet bepaalt.

Een omweg waard

Ontdek de dorpen rond Rodez. Onet-le-Château, Sainte-Radegonde, Le Monastère, Olemps: ontdek er prachtige rode huizen, kastelen en klein erfgoed.

Meer informatie op

Rodez, Grand Site Occitanie

U ontdekt in Rodez een weelderig en goed onderhouden erfgoed, uitgehouwen in steen, oker zandsteen en blauwachtig leisteen. De gezellige charme contrasteert met de hedendaagse architecturale verwezenlijkingen, zoals het Musée Soulages en andere stedelijke gebouwen. Rodez is de prefectuur van het departement Aveyron. De agglomeratie telt zo'n 55.000 bewoners. Video 3:02 © Grand Rodez 12.

Onze selectie

Huuraccommodatie

LES LISBEALES - CH282

ONET LE CHATEAUAveyron

Het pension "Les Lisbéales" is ideaal gelegen in het kleine dorpje Onet-le-Château op 5 minuten van...

Hotel

HOTEL DE LA TOUR MAJE

RODEZAveyron

Charmant hotel in het hart van de stad met alle comfort en moderniteit, om ons goed te voelen.

Hotel

Château de Labro

ONET LE CHATEAUAveyron

In het hart van een prachtige, rustige en groene omgeving, is het Labro-kasteel een uitzonderlijke residentie die...

Latitude: 44.351086000000
Longitude: 2.576224000000
Hoe komt u er

Rodez is centraal gelegen in de regio Occitanië, op bijna gelijke afstand van Montpellier en Toulouse.

  • Met de auto: Rodez is goed bereikbaar via de nationale weg N88 (as Toulouse/Lyon) waarvan veel delen met 2 x 2 rijstroken zijn aangelegd. Vanaf Toulouse doet u er 2u over via de snelweg A68 en vervolgens de N88. Vanaf Montpellier doet u er 2u10 over via de A75 en vervolgens de N88.
  • Met het vliegtuig: de stad kan worden bereikt via de luchthaven Rodez-Aveyron, gelegen op 10 km van het centrum. U kunt met het vliegtuig komen vanuit Parijs, Dublin en Brussel. 
  • Met de trein: er is een rechtstreekse verbinding Parijs-Rodez per nachttrein.

Meer informatie op