Een verblijf in Saint-Bertrand-de-Comminges en Valcabrère, in OccitaniëToerisme in Occitanië

Toerisme in Occitanië: vakantie in Zuid-Frankrijk

Menu
U bent hier

SAINT-BERTRAND-DE-COMMINGES, VALCABRÈRE
Ga terug in de tijd

Carte Saint-Bertrand-De-Comminges
Saint-Bertrand-De-Comminges (Haute-Garonne)

Waarom een bezoek brengen aan Saint-Bertrand-de-Comminges en Valcabrère?

  • Een belangrijke halte op de wegen naar Santiago de Compostela (Chemin du Piémont), en in de geschiedenis van het Romeinse Rijk in Occitanië.

  • De kathedraal van St-Bertrand-de-Comminges, geklasseerd als Plus Beau Village de France.

  • De oude site van Lugdunum-Convenae.

  • De majestueuze omgeving van de Pyreneeën.

  • Grote wandel- en fietsroutes (Via Garona, Veloroute de la Garonne).

Praktische informatie

Voor de kathedraal staat een voormalig XIXe eeuws klooster van de Olivetanen: het is een essentieel onthaalpunt om alles te begrijpen over de site van Saint-Bertrand-de-Comminges.

Meer informatie op

Saint-Bertrand-de-Comminges
Saint-Bertrand-de-Comminges

EERST OP DE AGENDA

Klim naar Saint-Bertrand-de-Comminges

Aanschouw hoe Saint-Bertrand-de-Commingesdat zich tussen hemel en aarde bevindt, zich afschildert voor de ongerepte uitlopers van de Pyreneeën! Klim naar dit dorp dat begrensd wordt door wallen die samensmelten met de rotsen. Wandel door de smalle straatjes metadellijke huizenBezoek de kathedraal van Sainte-Marie, ze staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO, op grond van de wegen naar Santiago de Compostela. Ze dateert uit de vroege Middeleeuwen. Ze werd voortdurend uitgebreid met architecturale en decoratieve elementen tot in de XVIe eeuw. Schitterend!

Favoriet

In de kathedraal zullen uw ogen versteld staan van de houten koorstoelen en het prachtige orgelbuffet, die beschouwd worden als parels van de Renaissance.

Tip van de expert

Découvrir Saint-Bertrand-de-Comminges par une belle journée d'automne ou de printemps : Florence, notre experte de Tourisme Haute-Garonne, vous recommande l'expérience et vous guide à travers ce Plus Beau Village de France.

Voir l'expérience

La cité antique
La cité antique

DE OUDE STAD

Ze wacht al 2.000 jaar op u!

Aan de voet van Saint-Bertrand-de-Comminges ontdekt u de ruïnes van de oude sitevan Lugdunum-Convenae.De stad, gesticht in de 1eeeuw voor Christus, was zeer welvarend tot de invasies van de barbaren in 585. U vindt er het forum, het oude theater, de thermale baden en het plein met portieken. Beeld u in: hier woonden 5 tot 10.000 mensen! Mis de vroeg-christelijke basiliek niet, een van de oudste christelijke kerken in Zuid-Gallië. Ze is geklasseerd als werelderfgoed, samen met de kapel van Saint-Julien.

La basilique St-Just de Valcabrère
La basilique St-Just de Valcabrère

SAINT-JUST DE VALCABRÈRE

Meer dan een kerk, een emotie in zuivere staat

Onder Saint-Bertrand-de-Comminges rijst de basiliek van Saint-Just-de-Valcabèreop in het midden van de weilanden, in een Toscaanse setting. Ze is een van de mooiste romaanse kerken van Occitanië. Ze staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCOals onderdeel van de wegen naar Santiago de Compostela. De basiliek, gebouwd op een heidense necropolis en een Paleochristelijke begraafplaats, zal u verbazen met zijn puurheid, eenvoud en aantrekkingskracht. Het gebruik van stenen uit de oude stad bij de bouw ervan draagt bij aan het unieke karakter van de stad.

Interessante aanbieding

Een folder, verkrijgbaar bij de receptie van de kathedraal, biedt 4 thematische wandelingen(van 30 minuten tot 2 uur) om ten volle te genieten van de site: de stad en haar voorstad, de archeologische wandeling, enz.  

Le Comminges

TE VOET OF MET DE FIETS

Ontdek of herontdek Comminges 

Eeuwenlang was Saint-Bertrand-de-Comminges een belangrijke halte op de weg naar Santiago de Compostela. Wandelaars passeren er altijd, en vele andere wandel- en mountainbikeroutesdoorkruisen deze uitlopers van de Pyreneeën. Met de fietsneemt u de fietsroute van de Garonne, die over 106 km het zuiden van Toulouse verbindt met de Pyreneeën. Te voetkunt u op avontuur trekken op de Via Garona, een langeafstandswandelroute (GR®861)die u in 170 km en 7 etappes van Toulouse naar Saint-Bertrand-de-Comminges brengt!

Niet te missen

Reserveer uw plaatsen voor het Festival du Comminges, dat in augustus en september een twintigtal concerten (zang, piano en orgel) organiseert op de prachtige site van Saint-Bertrand. 

Meer informatie op

Alle wegen leiden naar Saint-Bertrand-de-Comminge

De schoonheid van het landschap, de rust, de Pyreneeën in zicht en daarna Saint-Bertrand-de-Comminges dat voor u verschijnt. Zet koers naar het zuiden in de richting van de Haute-Garonne, voor een dag, een weekend of een week vakantie in het groen. Video 1:20 © Haute-Garonne Tourisme

Saint-Bertrand-de-Comminges
@jowmoon
Saint-Bertrand-de-Comminges (Haute-Garonne)
https://www.instagram.com/p/BicXM_CnWJp
Saint-Bertrand-de-Comminges
@bertynicolas
Saint-Bertrand-de-Comminges (Haute-Garonne)
https://www.instagram.com/p/BhwzouEFgYl
Saint-Bertrand-de-Comminges
@annabellelaf
Saint-Bertrand-de-Comminges (Haute-Garonne)
https://www.instagram.com/p/BcmLUD0Akxv
Saint-Bertrand-de-Comminges
@elotrofran
Saint-Bertrand-de-Comminges (Haute-Garonne)
https://www.instagram.com/p/1vVVjcTWFR

Onze selectie

Huuraccommodatie

FAMILIE HUIS.

LABROQUEREHaute-Garonne

Aan de voet van de Pyreneeën, niet ver van het kuuroord en skigebied van Luchon, ontdek dit schilderachtige oude...

Huuraccommodatie

IN DE CAMIN VAN SAINT-BERTRAND.

PAYSSOUSHaute-Garonne

In het dorp Payssous, tussen Saint-Bertrand-de-Comminges en de Pyrenese passen, aan de voet van Cagire. Huis...

Camping

CAMPING IS PIBOUS.

ST BERTRAND DE COMMINGESHaute-Garonne
Hotel

HOTEL COMMINGES.

ST BERTRAND DE COMMINGESHaute-Garonne
Latitude: 43.026635000000
Longitude: 0.570886000000
Hoe komt u er
  • Met de auto: toegang vanuit Toulouse via de A64, vervolgens via de A645 richting Luchon en de N125 naar Saint-Bertrand/Valcabrère. Montpellier ligt op 3u30 rijden via de A61 naar Toulouse.

  • Met het vliegtuig: vanaf de internationale luchthaven van Toulouse-Blagnac (2 uur rijden), of de internationale luchthaven van Tarbes-Lourdes-Pyrénées (50 min).

  • Met de trein: het dichtstbijzijnde SNCF-station is dat van Montréjeau/Gourdan-Polignan, op 9 km afstand, op de TER-lijnen Toulouse-Tarbes-Pau en Toulouse-Luchon. Bus- en taxidiensten sluiten aan op Saint-Bertrand-de-Comminges.