SÈTE 
- Een stad op het ritme van de zee | Toerisme in Occitanië

Toerisme in Occitanië: vakantie in Zuid-Frankrijk

Menu
U bent hier

SÈTE 
Een stad op het ritme van de zee

Waarom een bezoek brengen aan Sète?

  • Een van de mooiste vissers- en handelshavens van de Middellandse Zee.

  • Een stad tussen de zee, de kanalen en de Etang de Thau, het "Venetië van de Languedoc" genoemd.

  • De authentieke en geanimeerde maritieme tradities.

  • Een opmerkelijke culturele dynamiek.

Sète
Sète

   

EERST OP DE AGENDA

Dompel uzelf onder in het maritieme leven van Sète

Ontdek Sète langs de kanalen met kleurrijke gevels, doorkruist door opgetilde en draaiende bruggen. Observeer de activiteit in de handelshaven, de oude havenen de jachthaven. Bekijk het ballet van de trawlers en de kleuren van de Catalaanse boten. Ga verder naar de Pointe Courte, een authentieke visserswijk, en vervolgens naar het Quartier Haut, waar een Zuid-Italiaanse sfeer hangt. Bewonder de mythische zeilboten tijdens de Escale à Sète, een evenement dat Sète, tussen de Middellandse Zee en de Etang de Thau, een enorme bekendheid gaf.

Wist u dat?

Meer dan 350 jaar geleden besloot Lodewijk XIV om het Canal du Midi een doorweg naar de zee te bieden: zo ontstond de haven van Sète op 29 juli 1666. Een datum die sindsdien gevierd wordt met watersteekspelen die onlosmakelijk verbonden zijn met de stad, maar ook tijdens het Feest van Saint-Louisin augustus. 

Sète, le théâtre de la mer
Le Théâtre de la Mer

   

KUNST, CULTUUR EN FESTIVALS 

Beleef de intensiteit van Sète

Sète heeft een grote gemeenschap van kunstenaars en een zeer rijk cultureel aanbod. Als u geïnteresseerd bent in musea kunt u terecht in het Musée des Beaux-Arts Paul Valéry,het MIAMgesticht door de schilder Hervé Di Rosa, het CRACgewijd aan hedendaagse kunst of de Espace Georges Brassens. En niet te vergeten, het MaCO, een openluchtmuseum gewijd aan straatkunst. En de zomerfestivals! Images Singulières, K Live, Voix Vives de Méditerranée, Jazz à Sète, Fiest’à Sète… : fotografie, elektronische muziek, hedendaagse muziek, jazz, wereldmuziek, poëzie... er is voor elk wat wils

Wist u dat?

Sète is de geboorteplaats van 2 grote namen uit de 20e eeuw: de singer-songwriter Georges Brassensen de schrijver Paul Valéry, die te rusten ligt op de beroemde zeebegraafplaats van Sète, met uitzicht op zee.

Sète, plage et VTT
La plage de Sète

   

VAN DICHTBIJ EN VAN BOVENAF

Kijk hoe de zee danst


12 km aan gouden stranden en een Pavillon Bleuvoor de waterkwaliteit!  De stranden van Sète strekken zich uit langs het lido, een duinrel die de zee scheidt van de Etang de Thau. Een aangenaam natuurgebied, bestaande uit oude kwelders en wijngaarden, dat u met de fiets kunt ontdekken dankzij de Voie Verte Sète/Marseillan. Om de zee van bovenaf te zien, kunt u de promenade de la Cornichevolgen vanuit het stadscentrum, een zeer beschermd natuurgebied met uitzicht op de Middellandse Zee. Beklim vooral ook de Mont Saint-Clair voor een uitzonderlijk uitzicht over de stad en de zee.

Favoriet

Het voormalige Fort Saint-Pierre is nu een openluchttheater dat internationale kunstenaars verwelkomt, met de Middellandse Zee als decor: het is het Théâtre de la Mer.


Meer informatie op

Tielles de Sète
Tielles de Sète

   

CULINAIR ERFGOED

Trakteer uzelf op de visserskeuken

Mosselen en gevulde pijlinktvissen, bitterkoekjes, seiche en rouille (zeekat), etc.: de specialiteiten van Sète zijn het resultaat van een heerlijke mix van havenvissersuit Sète, Catalonië, Italië en Spanje. In de Hallenstaan de kraampjes vol met vis van de nabijgelegen visafslag: een uitnodiging om onderweg te proeven van een tielle(een klein taartje gevuld met pittige octopus) terwijl u geniet van de unieke sfeer van de markt. Kies op de Quai de la Marine een van de vele restaurants die gespecialiseerd zijn in visgerechten en ontdek de uitstekende schelpdieren uit de Etang de Thau.

Ongezien

Maak een wandeling naar de visafslag bij de ingang van de oude haven. Elke middag geeft de terugkeer van de vissers aanleiding tot een pittoresk schouwspel. De volgende dag is de vis op de markt!

L'étang de Thau et ses parcs à huîtres

 

DE ETANG DE THAU 

Zien, proeven

Een prachtig waterlichaam, het grootste van Occitanië (7.500 hectare)! De Etang de Thau, opmerkelijk voor zijnecologische diversiteit, staat bekend om zijn oesterkweekactiviteit. De producenten van schelpdierenhebben lekkere bistro's: geniet van een paar oesters uit Bouzigues, vergezeld van een glas lokale wijn (Muscats, Picpoul, Noilly-Prat...). Ontdek het Musée de l'Etang de Thau, de karaktervolle dorpjes(Balaruc-le-Vieux, Poussan, Gigian...), deGallo-Romeinse villa van Loupianen de prachtige abdij van Valmagne

 

Interessante aanbieding

Bezoek Sète per boot met uitzicht onder water. U ziet de stad vanuit een andere hoek als u door de grachten vaart. Vaar vervolgens naar de zee of de vijver om de onderwaterwereld te ontdekken.

Meer informatie op

Vlieg over Sète

Op de muziek van Les Copains d'abord, door Georges Brassens (geboren in Sète), vliegt u over Sète, de haven, de stranden, de kleuren, als voorproefje van uw volgende reis naar de Middellandse Zee. Video 2 :17©Drone Réalisations.

Onze selectie

Vakantiedorpen

LE LAZARET

SETEHerault
Hotel

LE GRAND HOTEL

SETEHerault
Camping

CAMPING ROBINSON

MARSEILLANHerault
Camping

CAMPING LOU LABECH

BOUZIGUESHerault
Latitude: 43.400000000000
Longitude: 3.683333000000
Hoe komt u er

Sète ligt in de Hérault, op 30 minuten van Montpellier.

  • Met de auto: via de snelwegen A9 en A75.

  • Met de trein: het station van Sète verbindt Toulouse met Marseille in 2 uur en Parijs in 3 uur en 40 minuten.

  • Met het vliegtuig: vanaf de luchthaven van Montpellier Méditerranée (45 min).