Een riviervakantie op het Canal du Midi: Occitanië per boot | Toerisme in Occitanië

Toerisme in Occitanië: vakantie in Zuid-Frankrijk

U bent hier

LE CANAL DU MIDI MET DE BOOT
Volg de koninklijke weg van het riviertoerisme

Met de boot op het Canal du Midi beleef je unieke momenten langs jaagpaden, bloemrijke sluizen en gezellige plezierhavens.
Le Canal du Midi is de koninklijke weg van het riviertoerisme in Europa. Velen komen van ver, van Zuid-Afrika of Nieuw-Zeeland, om dit prestigieuze werk, dat in 1996 op de werelderfgoedlijst van de UNESCO is geplaatst, te bevaren.

BOOTVERHUUR OP HET CANAL DU MIDI

Bateau à l'écluse de Negra
Bateau à l'écluse de Negra

HUUR EEN BOOT ZONDER VERGUNNING

Waar huren, hoeveel tijd moet u voorzien

Een cruise op het Canal du Midi is echt een droom. Maak een tocht in een rivierboot zonder vergunning Er is geen enkele ervaring of bijzondere vaardigheid vereist. U kunt het Canal du Midi bevaren van eind maart tot begin november.

Le Boat, Nicols, Locaboat Holidays,...: de belangrijkste  bootverhuurders verwachten u in Port-Lauragais, Negra, Castelnaudary, Carcassonne, Argens, Lattes, en de haven van Le Somail.

Er worden cruises aangeboden van 1 week, maar ook van 1 weekend, 1 midweek, zelfs 2 weken, op basis van een heen en terugreis naar het verhuurpunt.

Wist u dat?

Het Canal du Midi is ontworpen in de 17e eeuw door Pierre-Paul Riquet. Het werd plechtig geopend in 1681 en het verbindt Toulouse met Sète, aan de Middellandse Zee. Het is 250 km lang.

Ecluse d'Aigues-Vives
Ecluse d'Aigues-Vives

ZULT U DE BOOT KUNNEN BESTUREN?

Ja hoor!

Voor u de trossen losgooit toont de verhuurder u hoe de boot werkt en geeft hij een woordje uitleg over het manoeuvreren en aanmeren.

Het passeren van de sluizen is eenvoudig en zonder gevaar: men moet gewoon enkele elementaire regels respecteren.

U vaart met een gemiddelde snelheid van  6 km/u. U kunt halt houden waar en wanneer u maar wilt. U moet enkel nog de fietsen regelen voor uw tochtjes over land.

Praktische informatie

De rivierboten zijn uitgerust voor een maxium aan comfort. Er is een uitgebreid gamma dus u zult vast iets vinden wat bij u past (afmeting, aantal cabines, …).

Wist u dat?

In Toulouse vloeit het Canal du Midi samen met het Canal de Garonne. De twee vormen le Canal des Deux Mers. Zo kunt u tot aan de Atlantische Oceaan varen, met als tussenstops Montech, Castelsarrasin, Moissac, ...

Meer weten

Le hameau du Somail
Le hameau du Somail

LANDSCHAPPEN VAN HET ZUIDEN EN MOOIE DORPEN

Uw kleine oase op het Canal du Midi

U zult genieten van de sfeer van de Middellandse Zee, van de Haute-Garonne, de Aude, de Hérault. De groene stroom van Le Canal du Midi loopt tussen hellingen met de kleuren van zonnebloemen,  koolzaad, cypressen en parasoldennen, herenhuizen en gotische klokkentorens.

De meeste dorpen zijn een bezoekje waard: Villefranche-de-Lauragais, bastide van de 13e eeuw, Castelnaudary, de wieg van de Cassoulet, maar ook de dorpen in oranje baksteen of goudkleurige natuursteen vormen de  charme van het zuiderse Toulouse en La Narbonnaise.

Ecluses de Fonséranes

KUNSTWERKEN

Uniek in de wereld!

U kunt le seuil de Naurouze (drempel van Narouze) bewonderen die het hoogste punt vormt van het kanaal (189 m). Het is leuk om een stop te maken in het enorme bekken van Castelnaudary met zijn vele cafeetjes en eettentjes. U zult gecharmeerd zijn van de haven van Somail waar de postboten halt hielden.

U zult onder de indruk zijn van de tunnel van Malpas, en de reusachtige trap van de 9 sluizen van Fonseranes in Béziers.

Le Canal du Midi telt 63 sluizen. Het is altijd een hoogtepunt om door een sluis te gaan. De sasmeesters begeleiden u, al zijn de meeste sluizen geautomatiseerd.

Niet te missen

In de haven van Le Somail in de Aude, speelt het verwelkomende Maison du Somail op interactieve wijze de geschiedenis en het leven van de kanalen in het zuiden na. Het is ook een vvv-kantoor van Grand Narbonne.

Meer weten

 

Les écluses de Fonseranes

De spectaculairste sluizen van het Canal du Midi. Aan de voet van Béziers ligt het sluizencomplex van Fonseranes, bestaand uit 9 sluizen: dat is de Octuple, 8 opeenvolgende bekkens in trapvorm. Zo kunt u op 300 m een hoogteverschil overbruggen van 21,5 m. Video 1:29 © Office de Tourisme Béziers Méditerranée.

Pont Canal de Moissac
@gracieogram
Pont Canal de Moissac
https://www.instagram.com/p/BLJkKM4gYKU/
Ecluses de Fonseranes
@pippa3ps
Ecluses de Fonseranes
https://www.instagram.com/p/Bk2zZ9BgV1u/

Onze selectie

Culturele recreatie

LE BOAT HOMPS - MIDI

HOMPSAude
Sport vrije tijd

LES CANALOUS

CARCASSONNEAude
Culturele recreatie

NICOLS

ST NAZAIRE D'AUDEAude
Culturele recreatie

LOCABOAT HOLIDAYS

LATTESHerault
Hoe komt u er
  • Met de auto: Occitanië wordt doorkruist door talrijke autosnelwegen (A9, A20, A61, A75, …).
  • Met het vliegtuig: er zijn meerdere luchthavens, waaronder de internationale luchthavens van Toulouse, Montpellier, Lourdes.
  • Met de trein: de regio is te bereiken vanuit alle grote steden van Frankrijk en de Europese hoofdsteden.

Meer weten