U bent hier

HET WATER IN AL ZIJN VORMEN
Van Saint-Ferréol tot het Canal du Midi

Duur
1
dag
Budget
Gratis toegang tot het meer (mogelijkheid tot betalende watersportactiviteiten). Bezoek aan het museum en de tuinen van het Canal du Midi : 1.50 €. Bezoek aan het museum voor hout en inlegwerk: 5 €
Kenmerken
  • Mooie ongerepte groene zone
  • Mediterrane omgeving
  • Dennen en strand ideaal om te zwemmen
  • Nabij de Montagne Noire
  • Culturele bezienswaardigheden in de omgeving
De beste periode
  • Automne
  • Eté
  • Printemps

De bronnen van het Canal du Midi: het meer van Saint-Ferréol, ten zuidoosten van Toulouse, dat is pas een strand! Wandelen, picknicken, zwemmen en zalig niets doen maar ook culturele bezoeken en ontdekkingen.
Een dag in het teken van het water.

de Tourisme Haute-Garonne
Aanbevolen door
Catherine
Marché de Revel
Le marché de Revel

Niet te missen: Revel: een stadje gekend om haar markt en kunst

In het stadje vindt u een van de 100 mooiste Franse openluchtmarkten op zaterdagvoormiddag, en dit bij de overdekte hallen van de XIVde eeuw op de place Philippe VI de Valois, onder het schitterende belfort.

Dit is tevens de plaats voor verfijnd houtwerk met de ateliers en vaklui die deze traditie verder zetten en Revel omtoveren tot het mekka voor kunstmeubelen.

Het museum voor hout en inlegwerk laat u kennismaken met het werk van de lokale houtbewerkers via een artistiek multimedia parcours.

Ongezien

Beneden aan de dijk ligt een uitzondelijk plekje: een romantisch park uit de XIXde eeuw met exotische bomen, een waterval en een majesteuze waterfontein van meer dan 23 m hoog.

Lac de Saint-Ferréol
Le lac de Saint-Ferréol

Ontdekking van het meer

Niets is zo ontspannend als een wandeling rond het meer (4,5 km). Deze wandeling is gemakkelijk af te leggen in 1 uur en voert u deels door de schaduw van de dennen, met op de achtergrond het gezang van de vogels en het gekabbel van de Laudot, een beekje dat deels langs het meer loopt en uitmondt op het strand.
Deze plek is voor iedereen toegankelijk (kinderwagens, rolstoelen) en ideaal voor joggers, fietsers en gezinnen. Perfect om een frisse neus op de halen op een steenworp afstand van de stad.
Baden of zalig niets doen, hier kan het allebei.
In juli en augustus is de zwemzone bewaakt en is er dus geen risico. Maar u kunt natuurlijk ook gewoon zonnebaden!
Na de inspanning kunt u een ijsje proeven op de terrasjes van de kroegen en genieten van een prachtig uitzicht over het meer, Miam.

Wist u dat?

Het meer van St-Ferréol, dat op 350 m hoogte ligt, wordt gevoed door beken en rivieren van de Montagne Noire. Het water van het meer vloeit daarna verder naar Rigole de la Plaine. Dit fraaie, op een zachte helling aangelegde, kanaaltje loopt in enkele kronkels tot aan de vlakte van Lauragais en leidt naar het water van Seuil de Naurouze, op 190 m hoogte.

Base de loisirs de St-Ferréol
Base de loisirs de St-Ferréol

Zin in avontuur...hier zijn voldoende recreatiemogelijkheden

Het meer biedt tal van watersportmogelijkheden: kanovaren, zeilen, waterfietsen maar ook MTB en een touwenparcours zijn mogelijk ... hier is keuze genoeg.
Hier kunt u een dag vol emoties doorbrengen te midden van de ongerepte natuur.

Canal des 2 Mers
Le Canal des 2 Mers

Op weg naar het Canal du Midi

Na dit bezoek aan het meer kan men langs Rigole de la Plaine en via het meer van Lenclas verder fietsen naar het Canal du Midi. U kunt ook de wagen nemen voor een bezoek aan Gardouch, een haventje op het Canal met fraaie sluizen... Een aangename halte langs het Canal du Midi.

Wist u dat?

Het Canal du midi telt in totaal 64 sluizen over een afstand van 240 km, tussen Toulouse en de vijver van Thau, net voor de Middellandse Zee.

Kant-en-klare vakanties

Découvrez notre sélection de séjours et d'itinéraires, au long du Canal du Midi à vélo, ou bien dans un superbe lieu de villégiature au bord du lac de Saint-Ferréol.

Latitude: 43.436678000000
Longitude: 2.024753000000
Hoe komt u er
  • Met de wagen : vanuit Toulouse volgt u de D18 richting Revel.
  • Met het vliegtuig : aankomst in internationale luchthaven Toulouse Blagnac, en vervolgens het traject met de wagen via de A66 zoals hierboven vermeld.