U bent hier

INITIATIEDAG KITESURF, WAKEBOARD EN EEN STRANDHUT:
EEN ECHTE SENSATIE COCKTAIL!

Duur
0.5
dag
Budget
Wakeboard: van 20 tot 60€ naargelang de duur. 90€ of 100€ voor 2u30 naargelang het seizoen. Stages: raadpleeg de site
 
De beste periode
  • Automne
  • Eté
  • Printemps

kitesurf, paddle en wakeboard: schaterlachen, adrenaline en hevige emoties als nooit tevoren! Beleef in de ongerepte natuur, tussen de lagunes en de Middellandse Zee, een onvergetelijke dag met een zorgzaam en aangenaam team. En sluit de dag in schoonheid af met een diner in de strandbar en een zonsondergang boven het meer...


 

de Aude Tourisme
Aanbevolen door
Marc
Le massif de la Clape
Le massif de la Clape

LA CLAPE

Een adembenemende natuur

De weg van Narbonne naar Saint Pierre, waar we de dag zullen doorbrengen, doorkruist het massief van la Clape.  Prachtige landschappen met op de achtergrond de intense blauwe zee, de natuur in al haar glorie, de dennenbomen, het struikgewas en de eindeloze wijngaarden, om nog niet te spreken over de geuren: den, tijm, rozemarijn... absoluut adembenemend!
Een mooi en niet te missen stukje natuur!

Wist u dat?

In de tijd van de romeinen was la Clape een eiland!  Vandaag het een ongerepte natuurzone is die doorspekt is met wijndomeinen die men kan bezoeken. Men er een uitzonderlijke flora vindt en zeldzame planten- en dierensoorten. Geniet van een verblijf en proef de wijnen van de AOC La Clape, vermaard om hun jodiumsmaak,

Meer informatie op

Doen alsof je een kenner bent?

"Het gevoel hebben een kite-expert te zijn terwijl men nog nooit een kite heeft aangeraakt?" : Als absolute beginner in het kiten en wakeboarden dacht ik dat er een manier bestond om plezier te beleven zonder de techniek te beheersen. Mijn gevoel was wel een beetje 'dit zal me niet lukken' maar ik ben superblij dat ik van de activiteit heb geproefd!

Materiaal

Zwemkledij, zonnecrème in de zomer (ook al is het water koud, de zon brandt fel), douchegel en een handdoek voor de douche na de activiteit. Glisse et Kite heeft een afgesloten plaats om te douchen en om zich om te kleden zodat men niet de hele dag met natte kledij hoeft rond te lopen.

Initiation kite
Le kite en tandem : sensations et sécurité

Kite tandem: met de haren in de wind

We trekken een neopreenpak, helm en reddingsvest aan. Na enkele geruststellende woorden en een duidelijke en eenvoudige uitleg hangen we vast aan het dubbele harnas van de begeleider en zijn we vertrokken voor 1/2 uur hevige emoties. Een mooie portie adrenaline, met de haren in de wind. Christophe en zijn team waren steeds uiterst attent.
Kite in tandemversie in zeer veilig. Proeven van glijsporten als een volleerd sportman, ik had niet gedacht dat ik dat nog zou beleven! Na een sessie waarin ik aan het einde al enkele 'bords' kon maken, heb ik enkel maar zin om terug te komen om hier alleen in te slagen! Ideaal om zonder risico's met deze sport kennis te maken!

Praktische informatie

Pas op: het water van de vijver kan koud zijn, ook in de zomer!

Goed om te weten
De activiteiten kunnen rechtstreeks gereserveerd worden op de site van Glisse et Kite
Parkeren
gratis parking voor Glisse et Kite, geen enkel parkeerprobleem
Logies:
Ter plaatse op de camping van Pissevaches naast de club: tenten, caravans, mobilhomes en campers.

Paddle géant
Paddle géant

Giant paddle en plezier verzekerd

Na een korte pauze om te bekomen van de emoties gaan we met een giant paddle naar de wakeboardsteiger! We moesten dus de kleine vijver naast de zee oversteken. Wij gingen allen samen op een grote plank staan die voor meerdere personen was. Bij de eerste peddelslagen was ik wat op zoek naar mijn evenwicht, maar uiteindelijk ben ik niet gevallen. Het moeilijkste, en ook het grappigste, is om het evenwicht van de hele groep op de plank te houden. Plezier verzekerd!

Tip van de expert

Om de activiteiten te testen moet men kunnen zwemmen en geen schrik hebben voor water, ook al worden er neopreenpakken en reddingsvesten voorzien en ook al is de vijver niet diep.

Favoriet

Ik vond het gewoon zalig! Wakeboarden is net als snowboarden maar dan op het water, er is geen boot die ons vooruit trekt maar een touw dat verbonden is aan twee palen. Dit heet ook wel waterteleskiën.

Wakeboard
Wakeboard

Net als experts!

Ik had wat schrik om te vallen, het is echt niet zo vanzelfsprekend .... eens vertrokken gebeurde het onvermijdelijke: ik ben enkele maal gevallen en ook mijn vrienden hebben het getest.  We moesten al zwemmend terug naar het vertrekpunt. Maar na een valpartij of 2 en enkele keren goed lachen kregen we de techniek onder de knie en keerden we zo terug naar de steiger met enkele fantastische bochten!
Ik had een uur lang veel plezier op het water en ik vond het leuk om de activiteit te testen, dat gevoel dat je glijdt en soms zelfs zweeft.

Beach bar
Ambiance beach bar

Na de inspanning volgt de ontspanning

Eens de sessie voorbij was, zat er niets anders op dan terugkeren: terug met de paddle tot aan de strandhutten: warme douches en een omkleedruimte voor na de kitesurf.  Een echt soelaas!

Beach bar
Beach bar
Beach bar
Au bout du monde

Strandbar met strandhut

De ontspanning na al deze inspanningen: de strandbar in een prachtige omgeving, tegenover de vijver: het zachte licht van de valavond zorgde voor prachtige kleuren en weerspiegelingen op het water. In het restaurant genieten we van de gerechten van Géraldine, bereid met verse en lokale producten die zij koopt op de lokale markt van Saint Pierre. Streekproducten, salades, hamburgers, er zijn zelfs vegan gerechten. De dienstverlening is perfect en Géraldine vertroetelt de smaakpapillen van de sportievelingen en ... de begeleiders. Kwaliteit, prijs en aangenaam uitzicht. Wat wil men nog meer!

Waar kunnen we eten of slapen, wat is er te doen?

Retrouvez ici Kite et Glisse pour votre future initiation mais aussi les suggestions de Marc (Tourisme Aude) pour prolonger votre séjour avec une balade en VTT dans le massif de la Clape. Découvrez aussi ses bonnes adresses hébergement et bonnes tables.

Sport vrije tijd

ECOLE DE VOILE ET DE KITESURF GLISSE ET KITE

FLEURYAude
Sport vrije tijd

LANGUEDOC VTT EVASION

GRUISSANAude
Restaurant

LA CAMBUSE DU SAUNIER ET LA VINOTHEQUE DE LA CLAPE ET DES CORBIERES (BAR-TAPAS)

GRUISSANAude
Latitude: 43.191535600000
Longitude: 3.206119530000
Hoe komt u er

Met de wagen : Saint Pierre la Mer ligt op enkele km van Narbonne. Glisse & Kite bevindt zich in de Cabanes de Fleury, net buiten het dorp. 24 km van het centrum van Narbonne. Reken ongeveer 35 min met de wagen.
GPS-coördinaten : lat. 43° 11' 29" - long. 3° 12' 22"