U bent hier

THERMALE KUREN
Kuren en gezondheid: leve Occitanië!

Balaruc-les-Bains, Cauterets, Ax-les-Thermes, … : kom naar Occitanië, de grootste thermale streek van Frankrijk met 30 mooie en grote kuuroorden. Water met unieke eigenschappen, kwaliteitsvolle verzorgingen, gastvrije en hoogwaardige thermen: u hervindt uw vorm en gezondheid in een bevoorrechte omgeving en klimaat.

Voir toutes les stations thermales

Thermes de Barbotan
Thermes de Barbotan

WAAROM EEN THERMALE KUUR IN OCCITANIË

Doeltreffende en krachtige verzorgingen

Van welk probleem u ook last heeft, wij hebben de thermale oplossing! Lamalou-les-Bains, Le Boulou, Barbotan-les-Thermes, etc : onze 30 kuuroorden zijn afgestemd op alle 12 indicaties die vallen onder therapeutisch thermalisme in Frankrijk (reumatologie, neurologie, dermatologie, etc).

De aanpak van onze thermen staat in het teken van doelgerichtheid en innovatie en zijn in het bijzonder gekend  voor reumatologie, de luchtwegen, flebologie, maar ook voor aandoeningen zoals overgewicht, stofwisselingsziekten, angst, stress, …

Niet te missen

Wellness in thermaal water: een onderdeel van de levenskunst van Occitanië! Al onze thermen hebben een spa of een wellnesscentrum waar u wordt ontvangen voor een moment van ontspanning of verzorgings- of schoonheidsbehandelingen.

Meer info

Les thermes d'Avène les Bains
Les thermes d'Avène les Bains

KUREN IN OCCITANIË, ECHT GENIETEN

Laat u behandelen, verzorgen en in de watten leggen

Gedurende uw hele kuur voelt u zich in het middelpunt staan van de aandacht van het medisch en paramedisch personeel. U zult ondervinden dat de weldaden van het thermale water samengaan met hoge kwaliteitseisen.

De verzorgingsprotocollen, de uitrusting maar ook de ontvangst, de accommodatie, de animatie: alles is erop gericht om uw verblijf voor u (en voor uw begeleider) op alle vlakken zo heilzaam en aangenaam mogelijk te maken.

Cascades de Cauterets
Cascades de Cauterets

BERGKLIMAAT OF ZEEKLIMAAT

Kies uw kuurvakantie

Veel van onze kuuroorden bevinden zich in de bergen, in de prachtige landschappen van de Pyreneeën, de Cevennen en de Lozère. De meesten hebben hun cachet van de 19e eeuw, de gouden eeuw van het kuren in Frankrijk, behouden.

Andere kuuroorden, zoals Cransac-les-Thermes (Aveyron) of Lectoure (Gers), verwelkomen u in rustige landschappen rijk aan toeristische sites. Weer andere kuuroorden bieden u de gezonde zeelucht, zoals het station van Balaruc-les-Bains (Hérault).

Met de kinderen

In Occitanië bouwden kuuroorden zoals Cauterets, Luz-Saint-Sauveur en Luchon een sterke reputatie op in de behandeling van allergische en ademhalingsaandoeningen bij kinderen.

Thermes d'Ax les Thermes
Thermes d'Ax les Thermes

DE VERSCHILLENDE SOORTEN KUREN

Medische kuren of vrije kuren

Een thermale kuur van 18 dagen is een medische handeling. Zij kan een enkelvoudig of tweevoudig doel hebben (bijv. reumatologie en luchtwegen). Zij wordt voorgeschreven door uw behandelende arts. In dit geval wordt de geconventioneerde thermale kuur gedekt door sociale instanties.

U kunt zich geen 3 weken vrijmaken voor een kuur? Dan is het interessant om te weten dat alle kuuroorden in Occitanië vrije mini-kuren van 1 tot 12 dagen aanbieden. Deze worden niet terugbetaald, maar u heeft geen medisch voorschrift nodig om er gebruik van te maken. Het is net als op vakantie gaan!

Thermes de Castéra-Verduzan

WATERBRONNEN MET BUITENGEWONE EIGENSCHAPPEN

Sommige kunnen wel 14.000 jaar oud zijn !

Zwavelhoudende warmwaterbronnen of sulfaat- en calciumhoudende waterbronnen: in beide gevallen is de doeltreffendheid van het thermale water van de streek te danken aan zijn fysisch-chemische samenstelling die het bijzonder geschikt maakt voor bepaalde pathologieën.

De therapeutische eigenschappen van dit water zijn erkend door de Academie voor Geneeskunde. Hun koolstofsdatering 14 bepaalt hun ouderdom naargelang het geval op enkele eeuwen of millennia.

Wist u dat?

De Romeinen waren de eersten die de eigenschappen van het natuurlijke mineraalwater van Occitanië ontdekten. César bijvoorbeeld, stuurde zijn soldaten naar Barèges in de Pyreneeën om hun wonden te laten verzorgen.

Onderdompeling in Balaruc-les-Bains

Ontdek hoe een dag van een kuurgast verloopt in de ultramoderne thermen van Balaruc-les-Bains (Hérault). Dit is één van de grootste kuuroorden van Frankrijk. De thermen, op 7 Km van Sète, zijn gelegen op een schiereiland tegenover de Etang de Thau, aan de Middellandse Zee. Vidéo 3:42 © Balaruc Tourisme.

Balaruc-Les-Bains
@emelynesj
Balaruc-Les-Bains
https://www.instagram.com/p/BgMEf_wg_vc/
Ax-les-Thermes
@jgalobardes
Ax-les-Thermes
https://www.instagram.com/p/BkQgO_eFhRC/
Station thermale de La Chaldette
@marinechalayer
Station thermale de La Chaldette
https://www.instagram.com/p/BimdRcMlmIn/
Thermes romains d'Amélie-les-Bains-Palalda
@lescaldadou
Thermes romains d'Amélie-les-Bains-Palalda
https://www.instagram.com/p/BMZokF2BToE/

Onze selectie

Sport vrije tijd

LES THERMES DE BALARUC-LES-BAINS

BALARUC LES BAINSHerault
Sport vrije tijd

LES THERMES D'ARGELES-GAZOST

ARGELES GAZOSTHautes-Pyrénées
Hoe komt u er
  • Met de auto: Occitanië wordt doorkruist door talrijke autowegen (A9, A20, A61, A75, …).
  • Met het vliegtuig: er zijn meerdere luchthavens, waaronder de internationale luchthavens van Toulouse, Montpellier, Lourdes.
  • Met de trein: de regio is te bereiken vanuit alle grote steden van Frankrijk en de Europese hoofdsteden.

Meer info