Toerisme in Occitanië

Toerisme in Occitanië: vakantie in Zuid-Frankrijk

Menu
U bent hier

THERMALE SPA'S
Reis door het land van de wellness: Occitanië

Spas thermaux et sources chaudes

Voor meer genot en ontspanning vind je in onze streek de mooiste verzameling thermale wellnesscentra van Frankrijk. Zeer groot of intiem, warm, in het teken van onthaasting, op wellnessgebied horen deze mooie centra tot de Europese top.

Zie spas

Aquensis, l'espace détente à Bagnères de Bigorre
Aquensis, l'espace détente à Bagnères de Bigorre

30 THERMALE SPA'S

De ideale streek om zich te herbronnen 

Aquensis, Balnéa, Sensoria in de Pyreneeën, O’Balia aan de zee, Aqua Calida in de Lozère, …. : in Occitanië vindt u een dertigtal spa's en ontspanningscentra die u het hele jaar door verwelkomen. U kunt hier genieten van natuurlijk warm thermaal water (ongeveer 33°C).

De aanzienlijke thermale bronnen van onze streek, een lange traditie van baden daterend uit de Oudheid, zowel menselijk als technisch vakmanschap: dit alles heeft gezorgd voor deze ontwikkeling van spa's, volledig afgestemd op uw welzijn.

Les Thermes de Barbotan - Gers
Les Thermes de Barbotan - Gers

APART OF IN THERMALE CENTRA

Wellness op alle manieren 

Sommige centra zijn onafhankelijke structuren (we noemen ze ook « thermoludieke centra »), tot wel 3000 m2 grootte! We vermelden bijvoorbeeld Aquensis, les Bains du Rocher en Balnéa.

Andere centra zijn dan weer geïntegreerd in thermale centra: dat is het geval in Bagnols-les-Bains, Vernet-les-Bains, Barbotan-les-Thermes, ...

Espace détente au Jardin des Bains à Argelès Gazost
Espace détente au Jardin des Bains à Argelès Gazost

OMGEVING EN SFEER

Voor mooie en magische momenten 

Baden met jets, geysers, bubbelbankjes, muzikale baden, jacuzzis, hammams, frigidarium, caldarium, … : u wordt verwelkomd in een luxe van originaliteit, op het vlak van uitrusting, maar ook van architectuur, edele materialen en de themasferen die verschillen van centrum tot centrum.

Het antieke Rome, het Oosten, de Noordse landen, de canyons van Aragon: verander van decor zoals u verandert van zwemkleding.

Ongezien

De Bains de Saint-Thomas, de Bains de Dorres en de Bains de Llo (Pyrénées-Orientales) zijn zwavelhoudende warmwaterbaden in de volle natuur waar je je zowel 's zomers als 's winters in kunt laten glijden. ​

MEER INFO

Le complexe Sensoria à St Lary - Hautes-Pyrénées
Le complexe Sensoria à St Lary - Hautes-Pyrénées

LICHAAMS- EN GEZICHTSVERZORGING

Schatten van inventiviteit

Een bad van ezelinnenmelk van de Pyreneeën, een massage met thee van Aubrac, een scrub met lavapoeder en citroen, … : wat een genot! Elke thermale spa biedt u een compleet dienstengamma: vaak heel origineel, geïnspireerd door de lokale bronnen of door eeuwenoude rituelen van elders.

In elk geval geniet u van een echte thermale expertise, maar ook van de laatste innovaties op het vlak van lichaams- en gezichtsverzorgingen.

Station thermale La Chaldette en Lozère

SCHOONHEID, RUST EN WEELDERIGHEID 

In een ongerepte omgeving

Pyreneeën, Gascogne, Middellandse Zee of Cevennen: wat hun ligging ook is, onze thermale spa's bevinden zich in prachtige ongerepte landschappen of elegante steden als Luchon, Cauterets of Argelès-Gazost, vroeger bezocht door koninklijke Franse gasten.

 

Ongezien

In de Pyreneeën herbergt de Espace Forme et Bien-Etre des Thermes de Luchon een juweeltje: een ondergronds vaporarium uitgehouwen in de berg, de enige natuurlijke hammam in Europa.​

MEER INFO

Spa thermal O'Balia à Balaruc les Bains
Spa thermal O'Balia à Balaruc les Bains

THERMAAL WATER, FANTASTISCH VOOR DE HUID

Unieke natuurlijke eigenschappen 

Gebruik van de thermale bronnen in de spa's van Occitanië garandeert u:
- Authentiek water: water van de plaats zelf, ter plaatse opgevangen, dat niet van elders komt.
- Natuurlijk en ecologisch water: het thermale water komt uit de diepten van de bodem. Het is perfect zuiver. Hun koolstofsdatering 14 bepaalt hun ouderdom naargelang het geval op enkele eeuwen of millennia.
- Aangenaam: de fysisch-chemische samenstelling van het water is zacht en zalvend voor de huid.

 

Met de kinderen

Talrijke spa's ontvangen graag kinderen (sommige al vanaf 6 maanden), terwijl ze tegelijk ruimten voorbehouden voor volwassenen voor een maximum aan rust. Vraag hierover vooraf informatie.

Een moment van pure ontspanning in Les Bains du Couloubret

In Ax-les-Thermes in Ariège liggen Les Bains du Couloubret, ingericht in een oud kuuroord van deze beroemde stad in de Pyreneeën. Het hele jaar door kunt u profiteren van binnen- en buitenbaden: een genot, zelfs in hartje winter, wanneer de damp van het zeer warme water in aanraking komt met de sneeuwlucht.

Video 1:56 © Eurothermes Pau.

Thermes "Les Bains Des Rochers" à Cauterets
@lasmoukinettepandasportive
Thermes "Les Bains Des Rochers" à Cauterets
https://www.instagram.com/p/BI5K7xdAxou/
Spa à La Chaldette
@amandine_mestres
Spa à La Chaldette
https://www.instagram.com/p/BlWevU6HyNb/
Thermes de Vernet-les-Bains
@manbenito
Thermes de Vernet-les-Bains
https://www.instagram.com/p/BJsydBOAINt/
Thermes de Luchon
@juline_lebellego
Thermes de Luchon
https://www.instagram.com/p/BXvIyyJAeej/
Hoe komt u er

- Met de auto: Occitanië wordt doorkruist door talrijke autowegen (A9, A20, A61, A75, …).
- Met het vliegtuig: er zijn meerdere luchthavens, waaronder de internationale luchthavens van Toulouse, Montpellier, Lourdes.
- Met de trein: de regio is te bereiken vanuit alle grote steden van Frankrijk en de Europese hoofdsteden.

MEER INFO