Niet te missen in de Languedoc-Camargue | Toerisme in Occitanië

Toerisme in Occitanië: vakantie in Zuid-Frankrijk

U bent hier

Niet te missen in de Languedoc-Camargue
 

10 plaatsen om te ontdekken, waar het goed is om de vakantie door te brengen: Aigues-Mortes, Cap d'Agde, Grau du Roi, La Grande Motte, Mauguio Carnon, Palavas-les-Flots, Pont du Gard, Sète, en Montpellier. Op het programma: alle geneugten van de zee en de zon, authentieke vissersdorpjes, immense en ongerepte stranden, een mediterrane levenskunst … dit alles in een levendige, feestelijke en zeer gemoedelijke sfeer. Geen twijfel mogelijk, u bent in de Languedoc-Camargue!  

Aigues-Mortes
Aigues-Mortes

Aigues-Mortes

Ontdek een middeleeuwse stad in de Camargue

Als u op zoek bent naar een authentiek en feestelijk verblijf onder de zon van de Camargue, dan is Aigues-Mortes, een regio van tradities met zijn paarden en stieren, dé uitgelezen bestemming voor uw vakantie. 

Ontdek op uw eigen tempo de schatten van de middeleeuwse stad, het uitzonderlijke architectonische erfgoed, de levendige en kleurrijke straten, de kwelders en de rozentinten in het hart van een wilde en ongerepte natuur.  

Observeer de roze flamingo's in hun natuurlijke omgeving.
Hoofdstad van de "Vins des Sables", ontdek dit hoogtepunt van de gastronomie van de Camargue 

Meer info

Aigues-Mortes

Le Cap d'Agde
Le Cap d'Agde

Cap d’Agde Méditerranée

Alliantie tussen zee en land 

Cap d'Agde Méditerranée is een ideale regio om uw vakantie door te brengen. Met 20 km aan stranden in 3 badplaatsen: Cap d'Agde, Vias en Portiragnes, met fijne zandkusten, vulkanische of met pijnboombossen omzoomde kusten en een authentieke achterkust met steden en dorpen met een bewaard gebleven erfgoed, levende tradities en talrijke ambachten.
Het vermelden waard: Pézenas, de stad van Molière, Agde, de oude Phocaeïsche handelsplaats of Montagnac, de grote middeleeuwse handelsstad. Het Canal du Midi doorkruist de regio van de ene kant naar de andere en vormt de ruggengraat. Men raakt er in de verleiding om om meerdere malen per jaar te komen, zo rijk is het aanbod van activiteiten en culturele evenementen.   

Meer info

Cap d'Agde

Le Grau du Roi
Le Grau du Roi

LE GRAU DU ROI PORT CAMARGUE 

Tussen de Middellandse Zee en de Camargue 

Een discrete en eenvoudige badplaats, waar mensen vooral komen voor de geneugten van de zee. De charme werkt zonder dat men het beseft. 

Le Grau du Roi is een authentieke vissershaven, gemakkelijk toegankelijke familiestranden en het beroemde, mooie strand van Espiguette. Le Grau du Roi ligt aan de toegangspoort van de Camargue en is ook de eerste jachthaven van Europa, waar het goed zeilen is en waar ook de kitesurfliefhebbers hun gading zullen vinden. 

Voor de zoetekauwen zijn er tafels waar ze kunnen genieten met een glaasje rosé om van te nippen en straatjes om doorheen te slenteren … Het is een echte mix van eenvoudige en authentieke sferen, eeuwenoud of meer hedendaags …

Meer info

   

La Grande Motte
La Grande Motte

La Grande Motte 

De zonnestad verrees uit het zand

La Grande Motte is beroemd om haar bijzondere en gedurfde architectuur in de vorm van piramiden, haar 7 km lange fijne zandstranden, haar wateractiviteiten maar vooral om haar weelderige vegetatie. Met 70% groene en natuurlijke ruimten is La Grande Motte zelfs de groenste stad van Europa.

De ideale stad om te wandelen in de schaduw van de bomen en om zich te verplaatsen op de vele fietspaden die nooit de wegen kruisen.

De fiets, een originele, ecologische en veilige manier om zich in deze groene oase te verplaatsen, is het aangewezen vervoermiddel geworden. Een echte mediterrane levenskunst in de sereniteit van een groene stad. 's Avonds wordt deze zonnestad opgeluisterd met de verlichting van de vele bars, restaurants en privéstranden voor een feestelijke en gezellige sfeer met de voeten in het zand.      

Meer info 

Mauguio Carnon
Mauguio Carnon

Mauguio Carnon

Karaktervolle stad  

Mauguio-Carnon, tussen land en zee, geniet van een bevoorrechte omgeving. Natuurlijk en historisch erfgoed komen hier samen in een mengelmoes van de Spaanse cultuur en de cultuur van de Camargue. 

Tussen de badstad Carnon met haar 7 km lange strand en Mauguio, de historische stad, ligt het Etang de l'Or, een echte natuurparel. Het is een beschermd gebied dat werd geklasseerd als Natura 2000.

portief, waterrijk en feestelijk, Mauguio-Carnon is een stad met vele facetten. Met haar markten, haar natuurwandelingen, haar gastronomische eetgelegenheden, haar ontmoetingsplaatsen en haar evenementen biedt ze een waaier van activiteiten die jong en oud zullen bekoren. Door haar bruisende vitaliteit staat de stad in het teken van gezelligheid en een zekere levenskunst. 

Meer info 

Palavas-les-Flots
Palavas-les-Flots

Palavas-les-Flots

De koningin van de stranden aan de Middellandse Zee

Welkom in een traditioneel vissersdorp in het hart van de prachtige Middellandse Zee! Maak elke ochtend kennis met de vissers die hun verse vis aan de kade verkopen. Laat u verleiden door een van hun geheime recepten en maak daarna een wandeling of een fietstocht om de roze flamingo's te ontdekken die onze vijvers bevolken. Palavas-les-Flots, ideaal gelegen op 10 minuten van Montpellier, aan de voet van de Cevennen, aan het eind van de kleine Camargue, zal u het hele jaar door betoveren.

Kies uit watersporten, buitensporten, workshops voor kinderen, het prestigieuze casino en culturele activiteiten of ga lekker luieren op onze 7 km brede, langzaam aflopende, fijne zandstranden! 

Meer info

Pont du Gard
Le Pont du Gard

Le Pont du Gard

Laat u overweldigen

De Pont du Gard is het meest majestueuze deel van een aquaduct dat 2000 jaar geleden door de Romeinen werd gebouwd. Dankzij dit meesterwerk van indrukwekkende architectuur, dat in 1985 door de UNESCO tot werelderfgoed werd verklaard, beschikten de inwoners van de stad Nîmes gedurende 5 eeuwen over stromend water. Deze stenen kolos, gelegen in een adembenemende natuurlijke omgeving, is de hoogste antieke brug ter wereld.

Duik in het hart van de Romeinse tijd met een bezoek aan het museum, de bioscoop en de spelruimte en beleef de magie van een begeleid bezoek naar de top van het aquaduct. Een puur moment van emotie dat uw verblijf in Zuid-Frankrijk zal tekenen.

Meer info

Sète

Sète

Een maritieme stad met karakter 

 In Sète, een parel verankerd in de Middellandse Zee, geeft de passie voor de zee ritme aan het leven van de stad. Van het Etang de Thau tot de Grande Bleue delen vissers, zeelui en oesterkwekers deze zilte wereld, bron van rijkdom en van een zuidelijke levenskunst.

Van de kleurrijke kades tot de pittoreske wijken, van de musea tot het rijke culturele programma, het is een klein zuiden op zich.

Meer info

Montpellier
Montpellier

Montpellier Méditerranée

Bestemming voor 100% plezier!

Op 11 km van de stranden van de Middellandse Zee, die per fiets bereikbaar zijn, ligt Montpellier, de ideale verblijfplaats voor liefhebbers van erfgoed. Hier wordt esthetiek gecombineerd met het verleden, het heden en de toekomst! De oudste universiteit van de westerse wereld, de herenhuizen, de designtrams, of de juweeltjes van hedendaagse architectuur die Montpellier tot een referentie maken op het gebied … Kunst is overal. Het houdt u in de gaten, het speelt met u!

De moeite waard: het Fabre Museum, het gloednieuwe centrum voor hedendaagse kunst (MOCO), de vele internationaal gerenommeerde festivals en niet te vergeten de vele gezellige terrasjes, de gastronomische markten en de natuurschatten op een steenworp afstand. Een bestemming om te zien, maar vooral om te beleven!

Meer info

Nîmes

Nîmes

Een onverwachte bestemming

Op de Via Domitia, die Spanje met Italië verbindt, in de Languedoc, maar ook in de Provence waar haar kleuren, haar geuren en haar tradities met u worden gedeeld, opent Nîmes haar deuren voor u.

Van de best bewaarde Romeinse monumenten ter wereld tot gebouwen ontworpen door beroemde ontwerpers, van de lokale keuken tot de sterrenrestaurants … Kom en ontdek haar sprankelende en rustgevende persoonlijkheid, haar culturele, patrimoniale en gastronomische schatten … Uw reis zal in het teken staan van verbazing en verrassing. 

Meer info

Boek uw rechtstreekse vlucht naar Montpellier vanaf: