De GR-paden van Occitanië: routes en wegbeschrijvingen van de GR-paden | Toerisme in Occitanië

Toerisme in Occitanië: vakantie in Zuid-Frankrijk

Menu
U bent hier

DE GR VAN OCCITANIË
Te voet over legendarische paden

Trek erop uit over de mooiste "Grande Randonnée" -paden van Zuid-Frankrijk, over de GR®70 (weg van Stevenson) in de Cévennes, de GR®10 van de ene naar de andere kant van de Pyreneeën, of de GR®367 (Katharenweg) van de Aude naar de Ariège. Over deze iconische wegen in Occitanië wandelt u door de natuur en voelt u de macht van de geschiedenis.

En chemin dans les Hautes-Pyrénées
En chemin dans les Hautes-Pyrénées

GR®10

Van de Pyreneeën aan de Atlantische Oceaan naar de Middellandse Zee

Via de GR®10 doorkruist u de bergketen van de Pyreneeën van oost naar west, van Hendaye aan de Atlantische Oceaan tot Banyuls-sur-Mer aan de Middellandse Zee. In totaal: 850 km geluk, het grootste gedeelte in Occitanië.

GR®10 doorkruist de centrale Pyreneeën, de Pyreneeën van de Ariège en de Catalaanse Pyreneeën.

Passen op meer dan 2000 meter hoogte, toppen van boven de 3000 meter, buitengewone natuurlijke sites, onmetelijke panorama's: GR®10 is een mythische weg waarvan elke wandelaar droomt om hem ooit te doen.

Praktische informatie

Men heeft ongeveer 52 dagen nodig om de GR®10 in zijn geheel af te leggen. Juni/juli is de beste periode. De dagen zijn dan het langst en de begroeiing in de bergen is dan op zijn mooist. Houd vooral de weerberichten in het oog!

Sur le chemin de Stevenson en Lozère
Sur le chemin de Stevenson en Lozère

GR®70

De weg van Stevenson in de Cévennes

Kom en ontdek de  GR®70, de weg die Robert Louis Stevenson volgde, de beroemde schrijver van « Schateiland », in september 1878. Deze belangrijke route door het Massif Central met zijn 272 km loopt van Le Puy-en-Velay naar Alès, van noord naar zuid.

De GR®70 doorkruist 2 departementen in Occitanië: de Lozère en de Gard, voornamelijk door de bergen, op een hoogte van 1000 meter. U loopt te midden van de overweldigende, ongerepte landschappen  van de Gévaudan, van de Mont Lozère en de Cevennen tot de garrigues van de Gard

Met de kinderen

Vertrek, net zoals Stevenson met zijn ezelin Modestine, voor 1 of  2 etappes op de GR®70: een mooi avontuur samen met het gezin, met de hulp van een ezeltje om de bagage en de kleintjes te dragen. 

Meer weten

Waarom zouden we ons op de weg van Stevenson wagen?

Waarom zouden we ons op de weg van Stevenson wagen?
Het antwoord in enkele mooie beelden: we zien ons al, alleen of met ons gezin op deze GR, een van de beroemdste van Frankrijk. Wandel net als de Schotse schrijver Robert Louis Stevenson van noord naar zuid, dwars door de Lozère.

Video 1:29 © Lozère Tourisme.

Sur le sentier cathare, le château de Peyrepertuse
Sur le sentier cathare, le château de Peyrepertuse

GR®367

De weg van de Katharen

Wanneer u voet zet op de Weg van de Katharen, maakt u een sprong van 8 eeuwen terug in de geschiedenis. Beleef een overweldigend gevoel als u aankomt bij de prachtige Kathaarse kastelen van Quéribus, Peyrepertuse, Montségur, Roquefixade, en Foix.

De GR®367, weg van de geschiedenis, loopt van Port-la-Nouvelle langs de Middellandse Zee naar Foix in de Pyreneeën, dat wil zeggen dat u 244 Km aflegt door enorm afwisselende: lagunes aan de kust, heuvels met wijngaarden van de Corbières, geurige garrigues, bossen en bergen van de Pyreneeën van de Ariège.

GR®107

De chemin des Bonshommes

In Foix gaat de Katharenweg over in de GR®107, de chemin des Bonshommes: 9 à 12 dagen volgt u in de voetstappen van de Katharen die de grens overstaken om zich te verschuilen in Berga in Spanje.

Meer weten

Larzac / La Couvertoirade
Cité templière de La Couvertoirade

GR®71

Doe de tour van Larzac , maak kennis met de Tempeliers

In Aveyron, dichtbij het viaduct van Millau, doorkruist u de uitgestrekte, ongerepte landschappen van de Larzac. Hier ontdekt u de steden gebouwd door de Tempelierridders in de 12e eeuw, die vervolgens werden versterkt en onderhouden door de Hospitaalridders tot in de 18e eeuw. : La Couvertoirade, Sainte-Eulalie-de-Cernon, La Cavalerie, …

In het hart van het Regionaal natuurpark van de Grands Causses, kiest u uw variant van de GR®71 : de GR®71 C Templier et Hospitalier (83 Km - 4 dagen) of de GR©71 D Tour du Larzac (112 Km - 6 dagen).

Wist u dat?

D'autres GR de légende traversent l'Occitanie. Ils correspondent aux tracés des chemins de Saint-Jacques de Compostelle : le GR®65 (voie du Puy), le GR®653 (voie d'Arles), le GR®78 (voie des Piémonts), le GR®861 (via Garona).

Les retrouver ici

GR10 - La grande Traversée des Pyrénées
@jessicasumerling
GR10 - La grande Traversée des Pyrénées
https://www.instagram.com/p/BlpKaNXgmHn/
GR70 - Chemin de Stevenson
@udo_takes_pictures
GR70 - Chemin de Stevenson
https://www.instagram.com/p/Bkjy8QxBdjJ/
Hoe komt u er
  • Met de auto: Occitanië wordt doorkruist door talrijke autosnelwegen (A9, A20, A61, A75, …).
  • Met het vliegtuig: er zijn meerdere luchthavens, waaronder de internationale luchthavens van Toulouse, Montpellier, Lourdes.
  • Met de trein: de regio is te bereiken vanuit alle grote steden van Frankrijk en de Europese hoofdsteden.

Meer weten