U bent hier

Pic du Midi:
een ervaring op de top van de Pyreneeën

Duur
1
dag
Budget
40€/volwassene - 24.50€/kind van 5 tot 12 jaar
Kenmerken
 • Een 'Grand Site Occitanie'
 • Het mooiste panorama van de Pyreneeën
 • Een streek met een donkere sterrenhemel die internationaal erkend is
De beste periode
 • Automne
 • Eté
 • Hiver
 • Printemps

Ga op bijna 3000 m hoogte naar de sterren kijken voor een onvergetelijk avontuur en geniet van het mooiste panorama van de Pyreneeën, een uitzicht van 360º over de bergen en de vlakte van Occitanië. De grootste waaghalzen sluiten de dag af op de wandelbrug in de hemel, een duizelingwekkende ervaring op een wandelpad dat meer dan honderden meter boven de afgrond uitsteekt...

Anthony
de Tourisme Hautes-Pyrénées
Aanbevolen door
Anthony
La montée au Pic du midi
La montée au Pic du midi

Reis naar de top van de Pyreneeën

Aangekomen in de Hoge Pyreneeën volg ik de richting naar het station du Grand Tourmalet, naar het gebied van La Mongie. Ik parkeer (gratis) en ga naar het vertrekpunt van de kabelbaan. Helemaal verheugd en met een bijna zwevend gevoel stap ik in de kabellift.  Na een halte in 'Taoulet' en een overstap naar een andere kabellift, rijst het observatorium van de Pic statig voor mij op. Deze plaats, die lange tijd was voorbehouden voor wetenschappers, is nu voor iedereen toegankelijk. De kabellift beweegt langzaam en op bepaalde plaatsen hangen we zelfs 300 m boven de grond. Het is een sensationele reis!

Favoriet

Een adembenemend uitzicht over 300 km bergen!

Le plus beau panorama des Pyrénées
Le plus beau panorama des Pyrénées

Het mooiste vergezicht over de Pyreneeën

Na enkele minuten opent de deur zich op bijna 3000 m hoogte. Vol ongeduld stap ik uit en ontdek ik een van de mooiste vergezichten over de Pyreneeën. 300 km bergen rijzen voor mij op, het uitzicht is buitengewoon! In het noorden zie ik de vlakte en strekt heel Occitanië zich voor mij uit. Bij heldere hemel kan ik zelfs de eerste uitlopers van het Centraal Massief zien...

La terrasse
La terrasse

Tijd om te zonnebaden!

Terwijl ik rondkuier op de ruime terrassen met panoramisch uitzicht, kan ik met een observatiebril de zon bewonderen of nog wat uitrusten op de ligbedden en genieten van de zuivere lucht. Hier krijg ik tal van informatie over de zon, de bergketen van de Pyreneeën maar ook over de Pic du Midi en de bouw ervan, een echt heldenwerk van meer dan 100 jaar oud!

Materiaal

Ongeacht het seizoen, voorzie steeds warme kledij, een zonnebril en zonnecrème.

Le planétarium
Le planétarium

Een sterrenshow

Ik zet dit buitengewone avontuur verder en ga binnen in de kostbare Baillaud-koepel, gebouwd in 1908. Hier ligt het ontstaan van het astronomische observatorium van de Pic du Midi. Vandaag is het omgebouwd tot planetarium. Ik neem plaats in een van de 45 comfortabele verstelbare zetels. Sprakeloos volg ik gedurende 35 minuten een nog nooit geziene sterrenshow op een halfrond scherm met een diameter van 8 meter.

   

Restau avec vue
Restau avec vue

Restaurant of kroeg?

De tijd vliegt voorbij. De hoogte wakkert mijn hongergevoel aan dus besluit ik een kijkje te gaan nemen in het restaurant. Met het uitzicht op de Pyreneeën kijk ik naar de kaart en zie ik een menu met enkel huisbereide gerechten en een selectie lokale producten zoals de Porc Noir de Bigorre, de Haricots Tarbais of nog een Souris d'agneau met likeur de Baronnies. De keuze is moeilijk en ik mag me niet te veel vullen want straks volgen nog de Paris-Brest Profiteroles herwerkt door M. Philippe Urraca, verkozen tot beste Franse patisserie-chef!
Wie een snelle hap verkiest, kan ook terecht in de kroeg waar dagschotels, salades, fijne vleeswaren en, voor de grootste lekkerbekken, ook taarten te verkrijgen zijn. 

Le ponton dans le ciel
Le ponton dans le ciel

De wandelbrug in de hemel

Liefhebbers van sterke emoties kunnen dit prachtige avontuur afsluiten op de nieuwe wandelbrug. Een brug van 12 m lang die eindigt op een glazen platform dat 1000 m boven de afgrond uitsteekt. Het gevoel in de hemel te wandelen was nog nooit zo reëel...

Wist u dat?

Vanaf de Pic du Midi observeert men 's nachts een buitengewone hemel dankzij de zuivere lucht en de grote stabiliteit van de atmosfeer op 2877 m hoogte.  Dankzij deze eigenscchappen maakt de Pic du Midi nu deel uit van de heel selecte clubje 'Réserves internationales de ciel étoilé'.

De Pic du Midi, dat is top!

Mathieu Crepel, internationaal snowboardkampioen, neemt ons vol passie en overgave mee op zijn speelterrein, tot in de sterren...

Praktische informatie

Opening 2018 - van juni tot september: dagelijks open. Oktober: dagelijks behalve op 2 en 3 oktober. November: open tot 4, daarna jaarlijke sluiting.

#picdumidi

Instagram David Courriages
© David Courriades
Pic du midi
Instagram @lolonidass
© lolonidass
Pic du midi
Instagram Pic du Midi
© cdenisannemarie
Pic du Midi
Instagram Pic du Midi
© cgrandtourmalet
Pic du midi

Waar kunnen we eten of slapen, wat is er te doen?

Voici les bonnes adresses d'Anthony (Tourisme Hautes-Pyrénées) pour profiter pleinement de votre expérience au Pic du Midi (et autour !).

Huuraccommodatie

CHAMBRES D'HÔTES "LES GENTIANES" - VIELLA

VIELLAHautes-Pyrénées
Hotel

HOTEL LE CHALET

CAMPANHautes-Pyrénées
Restaurant

AUBERGE LES CASCADES

LUZ ST SAUVEURHautes-Pyrénées
Restaurant

L'ASSIETTE DE JULIETTE

BAGNERES DE BIGORREHautes-Pyrénées
Sport vrije tijd

VERTIGE DE L'ADOUR VIA FERRATA

CAMPANHautes-Pyrénées

Kant-en-klare vakanties

Découvrez notre sélection de séjours au Pic du Midi et autour. Cliquez, réservez : tout est prévu, votre hébergement, votre programme de découverte.

Latitude: 42.936883000000
Longitude: 0.141097000000
Hoe komt u er
 • Met de wagen: het hele jaar bereikbaar langs la Mongie, via de D918 vanuit Bagnères de Bigorre.
 • Van juni tot november ook bereikbaar vanuit Barèges, langs de Col du Tourmalet.
 • Reken vanuit Toulouse 2 uur. Neem de A64 tot in Tournay (afrit 14), volg richting Bagnères de Bigorre en nadien de D935 tot in Sainte Marie de Campan en volg daarna de D918 naar la Mongie.
 • Neem vanuit Bordeaux in Tarbes-Ouest de afrit 12, volg nadien de D935 vanuit Tarbes naar Bagnères de Bigorre.
 • Met de trein en het vliegtuig : raadpleeg de site van de Pic du Midi.