U bent hier

SAINT-BERTRAND-DE-COMMINGES :
Wandeling en cultuur in een van de mooiste dorpen van Frankrijk

Duur
0.5
dag
Budget
5 € volwassene - 3€ kind
Kenmerken
  • label 'Village de charme'
  • Label 'Mooiste dorp van Frankrijk'
  • Verleden en erfgoed
De beste periode
  • Automne
  • Eté
  • Printemps

Een aanrader... Kom en ontdek Saint-Bertrand-de-Comminges op een late namiddag in september. Hier geniet u van de zachtheid van 'l'été indien', van de charme van de middeleeuwse straatjes en van de rust verweg van de toeristische drukte. Misschien hoort u in de verte wel het burlen van de herten vanaf het klooster dat boven de heuvel uitsteekt. Sluit de ogen en maak een reis terug in de tijd. Oudheid, middeleeuwen, renaissance, hier herleven alle periodes

Florence
de Tourisme Haute-Garonne
Aanbevolen door
Florence
Maison médiévale - St Bertrand
Maison médiévale - St Bertrand

Net voorbij een bocht verschijnt de kathedraal bovenop de heuvel. Ze torent uit boven de velden waar de ruïnes van de oude antieke stad nog zichtbaar zijn. Nu grazen er kuddes schapen in alle rust. Het is moeilijk zich voor te stellen dat dit ooit een hoofdstad van het romeinse rijk met duizenden inwoners was.
Na enkele passen doorheen het lagergelegen stadsgedeelte omzoomd door oude hoeves met hun zo kenmerkende architectuur komen we via een stenen trap naar het hogergelegen gedeelte .
In de verte ziet men de klokkentoren van de basiliek Saint Just die verscholen zit achter enkele cypressen. Vanaf de porte Cabirole voeren de middeleeuwse steegjes ons naar de voet van de indrukwekkende gotische kathedraal. Een niet te missen meesterwerk!!

Cathédrale St Bertrand
Cathédrale St Bertrand
Cloître - St Bertrand
Cloître - St Bertrand

Om deze plek beter te begrijpen is een rondleiding aanbevolen.

Op het plein voor de kathedraal bevindt zich 'les Olivétains', een niet te missen plek om het dorp en de streek te verkennen.
U vindt er ook toeristische informatie, advies, een grote boekenwinkel en een ruimte voorbehouden voor tijdelijke tentoonstellingen. Aarzel niet om de deur te openen.

Les Olivétains (+33) 05 61 95 44 44

Basilique Saint Just Valcabrère
Basilique Saint Just Valcabrère

Net naast de middeleeuwse stad ligt de romaanse basiliek Saint-Just de Valcabrère, afgelegen in de velden te midden van de cypressen en met enkele Toscaanse accenten..... De originaliteit van de romeinse in de muren zal iedereen bekoren.
De site bevindt zich op de weg naar Santiago de Compostela en maakt deel uit van het Unesco-werelderfgoed.

 A la lueur du matin, marchons sur les pas de Saint-Jacques-de-Compostelle. Découvrons ce site majestueux dévoilant la vallée de la Garonne et les Pyrénées.

Waar kunnen we eten of slapen, wat is er te doen?

Restaurant

The Old Inn.

ST BERTRAND DE COMMINGESHaute-Garonne
Latitude: 43.026786000000
Longitude: 0.571206000000
Hoe komt u er
  • Met de wagen : Neem vanuit Toulouse de A64 richting Tarbes, neem d afrit Montréjeau en volg de richting Espagne via de D825. volg richting Saint-Bertrand-de-Comminges rechtsweg op de D26.
  • Met het vliegtuig : aankomst in internationale luchthaven Toulouse Blagnac, en vervolgens het traject met de wagen zoals hierboven vermeld.
  • Met de fiets : Mogelijkheid om vanaf Carbone de fietsroute van de Garonne te volgen.