Naar OccitanieToerisme in Occitanië

Toerisme in Occitanië: vakantie in Zuid-Frankrijk

Menu
U bent hier

NAAR OCCITANIË

Met Toulouse en Montpellier als de belangrijkste steden, bezet de regio Occitanië een groot deel van Zuidwest-Frankrijk. Ze geniet van uitstekende nationale en internationale verbindingen met het vliegtuig. Ze is ook bereikbaar via tal van snelwegen, en met de trein op de as Parijs/Bordeaux/Montpellier/Barcelona.

Aéroports Occitanie
Aéroports Occitanie

MET HET VLIEGTUIG

10 luchthavens, waaronder 9 internationale, laten u veilig landen in Occitanië. De belangrijkste zijn Toulouse-Blagnac (10 km van het centrum van Toulouse) en Montpellier-Méditerranée (13 km van het centrum van Montpelier). Opmerking: er is een hoge frequentie van dagelijkse verbindingen Parijs-Orly/Toulouse, met ongeveer 1 vlucht om de 30 minuten.
Toulouse en Montpellier hebben ook directe verbindingen met verschillende Europese steden: Berlijn, Frankfurt, Londen, Madrid, Brussel, Amsterdam, Warschau...

 

 

MET DE AUTO

 Er zijn een dozijn snelwegen die u in een oogwenk naar en door de regio Occitanië leiden. Ze liggen over het hele grondgebied, van oost naar west (Nice/Marseille/Montpellier/Toulouse/Bordeaux assen) en van noord naar zuid (Parijs/Bordeaux/Brive/Clermont-Ferrand/Barcelona assen). De Frans-Spaanse grens wordt overgestoken door de Pyreneeën, via de tunnel Aragnouet-Bielsa en de Perthuspas (snelweg A9/AP-7).

 

 

Interessante aanbieding

Kies voor uw vakantie of uw uitstapje naar Occitanië voor carpooling. Breng een bezoek aan www.blablacar.fr en www.idvroom.com/coivoiturage-region/trajet-occitanie

MET DE TREIN

De SNCF-lijnen bedienen Toulouse en Montpellier vanuit de meeste grote Franse en Europese steden (Madrid, Barcelona, Milaan, Brussel, Amsterdam, enz.). Occitanië wordt doorkruist door twee hogesnelheidslijnen: de lijn van Perpignan naar Figueras in Spanje en de LGV Méditerranée. Er zijn verschillende hogesnelheidslijnen gepland of in aanbouw: tussen Montpellier en Perpignan en tussen Bordeaux en Toulouse.

 

 

 

 

MET DE BUS

De regio ligt in het midden van nationale (Parijs, Lyon, Rennes, Rijsel, Bordeaux, Straatsburg, Nice...) en directe internationale (Londen, Brussel, Bilbao, Milaan, Bonn, Keulen, ...) busverbindingen over lange afstand. De ondernemingen Flixbus, Ouibus, Eurolines en Isilines bedienen verschillende steden in de regio Occitanie: Toulouse, Montpellier, Carcassonne, Narbonne, Béziers, Perpignan, Tarbes...

Port de Sète
Port de Sète

MET DE BOOT

Vanuit Marokko kunt u Occitanië bereiken via de Port de Sète – Sud de France, de internationale haven voor passagiers en voertuigen (autoferry's).