Ontdek Toulouse Een wandeling langs de oevers van de GaronneToerisme in Occitanië

Toerisme in Occitanië: vakantie in Zuid-Frankrijk

Menu
U bent hier

TOULOUSE ONTDEKKEN
Wandeling langs de Garonne

Duur
1
dag
Budget
gratis (behalve toegang musée des Abattoirs en maaltijd)
Kenmerken
  • Wandeling te voet
  • Punto di partenza: piazza della Daurade a Tolosa
  • Metropolitana linea A, stazione Capitole
De beste periode
  • Automne
  • Eté
  • Printemps

De Garonne, dat is...
... een rivier die ontspringt in de Pyreneeën, en Toulouse doorkruist alvorens zich in de Atlantische Oceaan te werpen.  Een brede, grote rivier die door het hart van de stad loopt. Het is ook the place to be, een plekje om tot rust te komen ... en om te zonnebaden!

Tourisme Toulouse
Aanbevolen door
Cathy
La Daurade
La Daurade

Uitzicht vanaf la Daurade

La Daurade is het vertrekpunt voor de wandeling. Het uitkijkpunt is, ongeacht het tijdstip van de dag, fantastisch en u kunt er verschillende historische monumenten waarnemen: hier, de pont Neuf, iets verderop, l'hotel-Dieu, de dôme de la Grave en, natuurlijk, de Garonne en de zonnestralen die op het water weerkaatsen ...

Daal verder af naar de oever om de weerspiegeling van de dôme de la Grave op het water te zien. Wist u dat dit monument het meest gedeeld wordt op de sociale netwerken? En over foto's gesproken, er is gratis WIFI, het is tijd om uw toestel boven te halen. Focus op het uitzicht, op de monumenten, op het water, op uzelf .... lukt dat ook allemaal in één keer? Zorg er enkel voor dat u niet in het water belandt.

Ongezien

Met de boot op het water…
Ook al is de Garonne niet geschikt om te baden, u kunt er wel tal van activiteiten beoefenen, zelfs hier, in het hart van de stad: een boottocht, kanovaren, roeien… en zelfs waterskiën!

La guinguette en bord de Garonne
La guinguette en bord de Garonne
Le Pont-Neuf
Le Pont-Neuf

De pont Neuf, oud maar niet wankel

Ondanks zijn naam is de pont Neuf de oudste brug van Toulouse. Reeds meer dan driehonderd jaar weerstaat de brug, dankzij haar onregelmatige bogen en haar spuitopeningen, de kapriolen van de rivier.

La grande roue de Toulouse Plages
La grande roue de Toulouse Plages

Toulouse vanaf de linkeroever

Aan de andere kant van de pont Neuf ligt de quai Viguerie, heel drukbezocht in de zomerperiode dankzij Toulouse plages. Het grote rad zal je hoofd dol doen draaien: van bovenaf is het uitzicht op de Garonne eindeloos, haar oevers bekleed met bakstenen, de daken van het historische centrum, maar ook de monumenten die u kunt herkennen: Notre-Dame-de-la-Daurade, la Grave, le Bazacle ... De bijnaam 'de roze stad' hoeft hier geen verdere uitleg.
Hier is een nieuw uitkijkpunt vanaf de voetgangersbrug Viguerie die over de dijk van Bazacle uitsteekt. Het geluid van het water (oorverdovend in de lente!!!) laat ons bijna de drukte van de stad vergeten.

Favoriet

Middagmaal onder de blik van Fernand Léger

De voetgangersbrug mondt uit in de tuin Raymond-VI en de Abattoirs. De tentoonstellingen in het museum voor moderne en hedendaagse kunst zijn een bezoek waard; buiten is er een park met monumentale beeldhouwwerken. Welke verkiezen wij? 'Le Grand Tournesol' van Fernand Léger, een zonnebloem die meer dan 3 meter hoog reikt!
Het is middag ... L'Hémicycle is een restaurant met een zonnig terras en een rustgevend decor. Een welverdiende pauze!

Le canal de Brienne

Een rivier die verbonden is met een kanaal

Ga over de brug Saint-Pierre om tot bij de sluis te komen die dezelfde naam draagt. Water is overal aanwezig, in de Garonne maar ook in het kanaal van Brienne dat op zich verbonden is met het canal du Midi, erkend tot Unesco-werelderfgoed. Het landschap bestaat uit bruggen, sluizen en aken en een schaduwrijk pad zorgt voor voldoende afkoeling en sereniteit.

Open de deuren van de EDF-ruimte Bazacle. Deze waterkrachtcentrale is ook een plaats voor tentoonstellingen en een mooie plek om de natuur in de stad te aanschouwen.  Vanaf het immense terras ziet u de vogels die over de Garonne vliegen, en onderaan maken de vissen van de doorgang gebruik om hier stroomopwaarts te zwemmen.

Praktische informatie

Uurregeling museum Les Abattoirs
Open van woensdag tot zondag van 12u tot 18u.
Nocturnes op donderdag van 18u tot 20u (niet in de schoolvakanties).

 

Tarieven
7 € (normaal tarief) / 4 € (verminderd tarief).
2 € tijdens de nocturnes op donderdag.

Gratis 1ste zondag van de maand.

La Prairie des Filtres
La Prairie des Filtres
Le café des Artistes
Le café des Artistes

Farniente onder de laatste zonnestralen

Laat u aan het einde van deze wandeling meevoeren door 'la douce vie' in Toulouse. Hoe? Met een heerlijke pauze met de voeten in het gras of aan een tafeltje in het café des Artistes. Zet uw zonnebril op en geniet van een glaasje terwijl bij valavond de laatste zonnestralen zorgen voor een landschap met schitterende kleuren.  En als kers op de taart worden de monumenten verlicht...

Waar kunnen we eten of slapen, wat is er te doen?

Voici les bonnes adresses de Catherine (Tourisme Toulouse) pour vous permettre de profiter pleinement de votre expérience à Toulouse.

Kant-en-klare vakanties

Découvrez notre sélection de séjours à Toulouse. Cliquez, réservez, tout est prévu : votre hébergement et votre programme de découverte.

Latitude: 43.601357000000
Longitude: 1.439088000000
Hoe komt u er

De internationale luchthaven van Toulouse-Blagnac geniet een uitzondelijke ligging op slechts 8 km ten westen van Toulouse. Het centrum is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer en taxi.
Het SNCF-station van Toulouse-Matabiau ligt in het hartje van het centrum, op 15 min wandelen van de place de la Daurade.

Find more