U bent hier

Van Cap d'Agde tot het Canal du Midi
vindt u alles wat het Middellandse Zeegebied te bieden heeft!

Duur
1
dag
Budget
Een week O’spot-lessen: ongeveer 480 euro voor ons 4 voor 5 dagen. Bezoek aan de veiling: 18 euro voor ons 4. Maaltijd bij 9: 70 euro voor ons 4. Sessie 'inleef' bioscoop: 10 euro voor ons 4
Kenmerken
  • label 'Station Famille plus'
  • label 'France Station Nautique'
  • UNESCO-site
  • Uitzonderlijke sites in de Languedoc
De beste periode
  • Automne
  • Eté
  • Printemps

Het station van Cap d'Agde ligt onmiddellijk aan zee en is ideaal voor een vakantie met het gezin. Groot en klein vinden hier activiteiten die zij leuk vinden. Avonturiers, ontdekkingsreizigers, nieuwsgierigen, ... iedereen zal een onvergetelijk verblijf beleven.

de Hérault Tourisme
Aanbevolen door
Françoise
Activités nautiques pour les enfants
Cap d'Agde
Activités nautiques pour les enfants pendant les vacances

Geluk is op het water te vinden

Wie aan de Middellandse Zee denkt, denkt aan watersportactiviteiten!

Dit is de ideale plaats om het water in te duiken. Terwijl mijn toekomstige zeelui in alle veiligheid oefenen tijdens de stage 'moussaillon' in het nautisch centrum en elke dag van een andere initiatie genieten (piratenboot, optimist, paddle, windsurfen, catamaran ...), heeft mijn grote avonturier de smaak voor het windsurfen te pakken, het fun-board.

Zelf geniet ik rustig op mijn tempo van de rust en sereniteit van een paddletocht.

Ongezien

Ga terug in de tijd doorheen 2600 jaar geschiedenis in het Musée de l'Ephèbe. Van de Griekse origines van de stad tot de wrakstukken uit de XVIIe eeuw, ontdek de volledige onderwatergeschiedenis van de 'zwarte parel van de Middellandse Zee'.

Meer informatie op

Petite balade au marché de Rochelongue, au Cap d'Agde

De smaak van de Middellandse Zee!

De activiteiten hebben ons hongergevoel aangewakkerd. Tijdens de terugrit komen we voorbij de markt van Mail de Rochelongue. Deze aantrekkelijke markt vol geuren en kleuren biedt alle smaken van de lokale seizoensproducten uit de Languedoc aan.  We slaan de nodige voorraad in!

Terug in onze logies worden deze lokale producten snel bereid en geproefd.

Praktische informatie

Lezen op het strand: in juli en augustus biedt het strand van Rochelongue in Cap d'Agde een leeszone met meer dan 2500 documenten die vrij toegankelijk zijn: pers, romas, strips, praktische gidsen ... Een brede waaier aan lectuur in een gezellige omgeving die speciaal werd ingericht met ligbedden, schaduwrijke zones, een kinderhoek met kleuractiviteiten en een specifiek programma voor jongeren.

La criée du Grau d'Agde
La criée du Grau d'Agde
La criée du Grau d'Agde
La criée du Grau d'Agde

Alles over de beroepen op zee

Voor ons betekent vakantie een ontdekkingsreis. Hier dompelt de Middellandse Zee ons onder in haar cultuur en zeetradities. Het bezoek aan de visveiling van Grau d'Agde met haar maquettes, films en andere informatiedragers is een must om meer te weten te komen over de beroepen op zee.

Wist u dat?

De beschermde maritieme zone van de kust in Cap d'Agde 'Posidonies du Cap d'Agde' is een onderwaterzone van 6000 ha. Deze herbergt een grote biodiversiteit aan fauna en flora in een maritieme zone van vulkanische oorsprong. Hier ligt ook het fort van Brescou.

Cinéma immersif aux écluses de Fonseranes
Ecluses de Fonseranes

De parel van het Canal du Midi

Op enkele tientallen minuten van Agde liggen de sluizen van Fonséranes, niet te missen bij een bezoek aan het Canal du Midi. Wij parkeerden bovenaan de site en werden onmiddellijk ondergedompeld in de sfeer.

Op een late namiddag kijken naar de boten op deze watertrap die tot Erfgoed van de Mensheid werd erkend, dat is puur genieten.

Deze mythische plaats werd enkele maanden terug volledig vernieuwd en het 'multimedia' inleefbezoek dat een mooi '3D' beeld geeft van de lange geschiedenis van dit uitzonderlijke erfgoed, is ons bijzonder goed bevallen

Balade nocturne aux écluses de Fonseranes

We blijven genieten

 

Hoe kan je weerstaan aan het verlangen om nog iets langer bij de sluizen van Fonséranes te blijven? Het restaurant  'le 9' was het perfecte excuus om er nog iets langer te blijven. Een kaart met verse, lokale producten en soms herwerkte recepten, aangevuld met een uniek uitzicht over de acropool van Béziers. Wat een uitzicht!

En na het eten zorgt een lichtspel voor mooi belichte sluizen. Wij kuieren nog wat rond op deze uitzondelijke site en genieten van het vallen van de avond.

De moeite waard om een kijkje te nemen

Op een afstand van enkele kilometers volgen de opmerkelijke kunstwerken van het Canal du Midi elkaar, elk hun eigen verleden, op. De kanaalbrug van Béziers, de bouwwerken van Libron, de ronde sluis van Agde, de Pointe des Onglous…

Klaar voor een duik in het water bij cap d'Agde?

Waar kunnen we eten of slapen, wat is er te doen?

Décrouvrez les bonnes adresses de Françoise (Hérault Tourisme) pour profiter au mieux de votre expérience au Cap d'Agde.

Camping

YELLOH VILLAGE! - MER ET SOLEIL

AGDEHerault
Restaurant

LE 9 - LE RESTAURANT DES 9 ÉCLUSES

BEZIERSHerault
Sport vrije tijd

CENTRE NAUTIQUE DU CAP D'AGDE

AGDEHerault
Natuurlijk erfgoed

SITE DES NEUF ÉCLUSES DE FONSERANES

BEZIERSHerault
Latitude: 43.316667000000
Longitude: 3.466667000000