Wandeltocht op de paden en wegen van Occitanië | Toerisme in Occitanië

Toerisme in Occitanië: vakantie in Zuid-Frankrijk

Menu
U bent hier

Wandelingen
Occitanië is wandelen de koningin onder de sporten

Wat is het heerlijk om te wandelen, over de paden te lopen, zich te herbronnen in de natuur! In de Pyreneeën, rond Toulouse, Conques of Moissac: geen enkele horizon in Occitanië ontsnapt aan de wandelroutes. Een dicht net van paden waar iedereen die graag wandelt zijn hart kan ophalen.

Bekijk alle Wandelingen

Randonneurs dans les Hautes-Pyrénées
Randonneurs dans les Hautes-Pyrénées

GROTE RUIMTEN EN EEN WIRWAR VAN PADEN

In Occitanië is het fantastisch om te wandelen

Wat u vooral heerlijk zult vinden in onze streek, is de ruimte die er nog is voor de natuur, de flora en fauna, het landelijke leven. De ruimte die wordt geboden aan wandelpaden die u een prachtige, afwisselende vakantie bezorgen.

Waar u ook bent in Occitanië, in het centrum van Toulouse of diep in de Cevennen, er zijn altijd mogelijkheden om te wandelen. Onze streek wordt doorkruist door een net van 40.000 km aan geel, groen of blauw gemarkeerde wandelpaden. Er zijn altijd paden in de buurt!

Materiaal

Zelfs al vertrekt u slechts voor een wandeling van een uur, trek sport- of wandelschoenen aan, voorzie een regenjas en een drinkbus voor als u dorst krijgt.

Saint-Bertand de Comminges
Saint-Bertand de Comminges

WANDELROUTES VOOR KLEINE TOCHTEN

Er is veel keus, van familie-uitstapjes tot sportievere tochten

Maak mooie wandelingen met:
- De paden Promenade et Randonnée (PR®): Occitanië telt meer dan 1000 PR® , van heel gemakkelijk tot moeilijk, van 1 uur tot 7 uur lopen.
- De tochten rond de Grands Sites van Occitanië : wij hebben routes van "petite randonnée" (PR®) uitgekozen die interessant zijn omwille van hun ligging in de nabijheid van een grand site.

Parc naturel régional des Pyrénées Catalanes
Parc naturel régional des Pyrénées Catalanes

WANDEL ROND DE GRANDS SITES VAN OCCITANIË

Een originele manier om buitengewone plekjes te ontdekken

Vertrekkend vanuit Gavarnie, rond Rocamadour of het viaduct van Millau: met onze selectie van PR® rond de grands sites van Occitanië, krijgt u verschillende uitzichtpunten en exclusieve panorama's op deze buitengewone plekjes. U ontdekt landschappen, dorpen, wijngaarden, kastelen, het kleine patrimonium en alles wat deze grands sites en streken hun unieke karakter geeft.

Bekijk de routefiches voor de site van het Comité Régional de la Randonnée Pédestre van Occitanië.

Interessante aanbieding

De VVV-kantoren en eigenaren van accommodaties zijn vaak de eerste om u de mooiste wandelingen aan te wijzen die u kunt maken tijdens uw vakantie of weekend in Occitanië.

KIES EEN DEPARTEMENT

En verzamel tal van wandelideeën

Op de Internetsites van de Departementale Comités voor Toerisme kunt u tal van fietsideeën verzamelen en heel praktische routefiches downloaden!
Zie bijvoorbeeld in de Aveyron, in de Ariège, in de Gers, de Hérault, de Lot, de Lozère, de Pyrénées-Orientales, de Tarn, de Tarn-et-Garonne.

Les hauteurs de la côte vermeille et le fort Saint-Elme

Ongerepte natuurlijke omgevingen die constant veranderen

Valleien van de Gers of kalkplateaus, de bossen van de Pyreneeën of de kust van de Middellandse Zee: u wandelt door veranderende landschappen die zelfs in een wandeling van twee uur voor afwisseling zorgen.

De meeste routes zijn aangelegd omwille van hun interessante omgeving (flora, fauna, uitzichten) of geschiedenis (erfgoed, legendes, tradities). De goed onderhouden wegen vermijden de drukke wegen en lopen vooral door natuurlijke omgevingen (aarde, zand, gras, steen).

Citaat

« Wie 8 Km loop in 1 dag kan er 20 lopen in 2 dagen » (gezegde van bij ons). En als u op avontuur vertrekt over onze routes van de Grandes Randonnées? Mythische GR, wegen naar Santiago de Compostella, …

Meer weten

De « Marque Parc » tochten: laat u leiden door een gids

Ontdek de begeleide tochten van « Marque Parc » in het Regionale Natuurpark van de Pyreneeën in de Ariège. Het « Marque Parc » label verzekert u dat u in alle veiligheid op pad kunt gaan door een bijzonder gebied, met professionele natuurgidsen met een passie voor hun streek.

Video 6 :13 © Parc naturel régional des Pyrénées ariégeoises.

Cirque de Gavarnie
@dazyrose
Cirque de Gavarnie
https://www.instagram.com/p/BYP4CQiFc5l/
Réserve Naturelle du Néouvielle
@gaet_mlt
Réserve Naturelle du Néouvielle
https://www.instagram.com/p/BgEClVfAuIh/
Montségur
@istantaneediviaggio
Montségur
https://www.instagram.com/p/BcAaFE4F3d9/
Saint-Cirq-Lapopie
@clair_rss
Saint-Cirq-Lapopie
https://www.instagram.com/p/Bhw2HfwHIU2/
Hoe komt u er
  • Met de auto: Occitanië wordt doorkruist door talrijke autowegen (A9, A20, A61, A75, …).
  • Met het vliegtuig: er zijn meerdere luchthavens, waaronder de internationale luchthavens van Toulouse, Montpellier, Lourdes.
  • Met de trein: de regio is te bereiken vanuit alle grote steden van Frankrijk en de Europese hoofdsteden.


Meer weten