Kanovaren en canyoning in de gorges du Tarn en de Pyreneeën | OccitaniëToerisme in Occitanië

Toerisme in Occitanië: vakantie in Zuid-Frankrijk

Menu
U bent hier

KANOËN, RAFTING, CANYONING 
Wild water: de mooiste plekken vindt u in Occitanië

Gorges du Tarn, gorges de l'Hérault maar ook de Dordogne, Lot, Aveyron: maar weinig streken bieden zoveel mogelijkheden voor wildwatersport als Occitanië. Een kanotocht met de kinderen of raften met uw vrienden... ondertussen kunt u de landschappen bewonderen die onze rivieren in de loop van de millennia hebben gecreëerd: majestueuze kloven, rotspartijen, meanders langs kliffen. Waar moet u eerst naar toe? Volg onze aanbevelingen.

Bekijk alle professionals van wildwatersporten

Canoë dans les Gorges du Tarn
Canoë dans les Gorges du Tarn

GORGES DU TARN, LA JONTE, LA DOURBIE

Het trio dat u niet mag missen 

De gorges du Tarneen geweldige plek om te kanoën in Frankrijk! Verwen uzelf op een tocht over het blauwgroene water van de Tarn die zich een weg baant door een indrukwekkend decor van kliffen, gaten en overhangende rotsen.

In dezelfde streek vinden we de gorges de la Jonte en de gorges de la Dourbie, zijrivieren van de Tarn, beide ook zeer mooie kanobestemmingen.

Ga verder in kano door de vallei van de Tarn: u passeert onder het viaduct van Millau, de hoogste tuibrug ter wereld, u peddelt van meander naar meander tot in AmbialetAlbi is niet zo ver ….

Met de kinderen

De meeste rivieren van Occitanië hebben afwisselend rustige en snellere stukken zonder grote moeilijkheden. Ze zijn perfect voor gezinsuitstappen of verkenningstochten.

Canoë sur le Gardon vers le Pont du Gard
Canoë sur le Gardon vers le Pont du Gard

GORGES DU GARDON, DE HÉRAULT, DE AUDE

Mediterraan en wild 

De gorges du Gardon, dichtbij de Middellandse Zee, brengen u onder de befaamde Pont du Gard. Op 30 min van Montpellier verleiden de gorges de l’Hérault u door hun wilde parcours met geurende garrigue en u komt per kano aan in de plaats Saint-Guilhem-le-Désert.

In het land van de Katharen is de hoge vallei van de Aude geweldig om te kanoën, vooral tussen Axat en Limoux: u heeft de keuze tussen een gezinsuitstap, een ludieke afvaart of een sportief parcours. Sterke sensaties gegarandeerd  in de stroomversnellingen van de gorges Saint-Georges en de gorges de la Pierre de Lys!

Rafting en Ariège
Rafting en Ariège

PYRENEEËN

De plaats bij uitstek voor kanoën en rafting

De Pyreneeën worden doorkruist door ontelbare stromen en rivieren. In zo'n omgeving zijn wildwatersporten een echte traditie in de departementen van de Pyreneeën: de Pyrénées-Orientales, de Ariège, de Hautes-Pyrénées en de zuidelijkste punt van de Haute-Garonne.


U kunt dus uw hartje ophalen op het gebied van kanoën, rafting, hot-dog of wildwaterzwemmen. Onder begeleiding van professionals kunt u uw grenzen verleggen in de Gave de Pau die ontspringt in het hart van de Cirque de Gavarnie, of in de stroomversnellingen van la Neste die de valleien van Aure en de Louron doorkruisen.

Praktische informatie

De raft, bestuurd door een gids, is een opblaasbaar vlot dat plaats biedt aan meerdere personen. Met de mini-raft (of hot dog), bent u alleen of met twee voor de besturing. Sterke sensaties gegarandeerd!

Canoë dans les Gorges de l'Aveyron
Canoë dans les Gorges de l'Aveyron

GORGES DE L’AVEYRON, VALLEIEN VAN DE LOT, DORDOGNE EN CÉLÉ

Ongerepte natuur en pittoreske dorpen 

Les gorges de l’Aveyron zijn een andere koninklijke route voor de kano. Van Najac naar Bruniquel, passerend langs Saint-Antonin-Noble-Val, glijdt u in een groene wieg tussen rotsen en hooggelegen dorpen.

Drie andere mooie rivieren, de Lot, de Célé en de Dordogne, bieden u tal van aanmeerpunten. Kliffen, kastelen en mooie dorpen zoals Entraygues-sur-Truyère, Saint-Cirq-Lapopie, Cabrerets, Carennac en Gluges maken uw uitstappen tot een unieke belevenis.

Canyon de Saugue dans les Hautes-Pyrénées

CANYONING

Occitanië, een van de mooiste streken van Frankrijk voor canyoning

Lozère, Aveyron, Pyrénées-Orientales, Hautes-Pyrénées, Haute-Garonne, Ariège, Aude: u kunt aan canyoning doen in alle bergachtige departementen van Occitanië, voor een eerste uitstap of voor een stage. In de bergen van de Cevennen, de Pyreneeën, de Aubrac, hebben tektonische krachten meer of minder diepe kloven uitgesleten zoals je nergens anders ziet, met afwisselend watervallen, poelen en natuurlijke glijbanen

Met de kinderen

De sportieve watertocht, een ludieke activiteit binnen ieders mogelijkheden (vanaf 8 jaar). Hierbij gaat men te voet door een stroomversnelling, met lichte uitrusting. Uit te testen in de Ariège, Lozère, Aveyron, …

Duik in het blauwgroene water van de Gorges du Tarn

De Tarn ontspringt in de Mont Lozère: vanaf daar baant hij zich een zeer diepe weg (tot 600 m) door de grote kalkplateaus van de Lozère en de Aveyron. Van Quézac tot Le Rozier: 53 km meanders in totaal, om te kanoën en tal van andere dingen. Video 3 :19 © Lozère Tourisme.

Onze selectie

Sport vrije tijd

CANOË BLANC - MOULIN DE LA MALÈNE

LA MALENELozère
Sport vrije tijd

Copeyre Kano - Base Puybrun.

PINSACLot
Sport vrije tijd

MON CANYON

GERDEHautes-Pyrénées
Sport vrije tijd

BUREAU DE MONITEURS DE LA VALLÉE DE L'HÉRAULT

GANGESHerault
Hoe komt u er
  • Met de auto: Occitanië wordt doorkruist door talrijke autosnelwegen (A9, A20, A61, A75, …).
  • Met het vliegtuig: er zijn meerdere luchthavens, waaronder de internationale luchthavens van Toulouse, Montpellier, Lourdes.
  • Met de trein: de regio is te bereiken vanuit alle grote steden van Frankrijk en de Europese hoofdsteden.

Meer info