Strandvakanties en toeristische activiteiten aan zee| Occitanië Toerisme in Occitanië

Toerisme in Occitanië: vakantie in Zuid-Frankrijk

Menu
U bent hier

STRAND EN ZEE 
In Occitanië, de ongerepte Middellandse Zee

200 km ongerepte stranden en een propere zee! De kust van Occitanië is perfect om te luieren en te baden. Ongerepte natuur in de Camargue, lange gouden zandstranden van la Grande Motte tot Argelès-Sur-Mer, kreken van de cap d’Agde of de Côte Vermeille richting Collioure: hier vindt u de ongerepte Middellandse Zee voor een geslaagde vakantie met familie of vrienden.

Argelès-sur-Mer
Argelès-sur-Mer

VAN GRAU-DU-ROI TOT ARGELÈS-SUR-MER

Fijn zand, grote ruimten en rustig zwemmen

Langs de hele kustlijn van de Languedoc, van het strand van Espiguette (dichtbij Grau du Roi) tot het strand van Racou (Argelès-sur-Mer), kunt u rustig genieten van grote, lange en brede fijne zandstranden, soms met duinen. 

De golven zijn hier gemiddeld tot wat groter naargelang de wind (tramontane, marin of mistral). Wanneer men het water in gaat, wordt het zeer geleidelijk dieper, doordat het continentaal plateau breed en niet erg diep is. De grote dieptes bevinden zich op zo'n 10 km van de kust: u heeft dus een zee van ruimte om te ploeteren met uw familie!

Interessante aanbieding

Bezorg u en uw gezin een mooie vakantie in Occitanië: een record aan zonneschijn, een schone zee (met een overweldigend aanbod van stranden met Pavillon bleu-label), en een watertemperatuur tot 24°C in de zomer.

Anse de Paulille sur la côte vermeille
Anse de Paulille sur la côte vermeille

VAN ARGELÈS-SUR-MER TOT DE SPAANSE GRENS 

Beschutte kreken en kleine stranden   

Aan de kust van het Catalaanse land, van Argelès-sur-Mer tot Cerbère (aan de Spaanse grens), verandert de omgeving. Hier kunt u genieten van de zon en zwemmen aan kleine zand- of kiezelstranden. Ze zijn vaak omgeven door rotsen of kliffen, en zijn zo beschut tegen de wind. Om er te komen moet men soms steile paden gebruiken. 

De golven zijn gemiddeld, zonder sterke stromingen dichtbij het strand. Het continentaal plateau is echter smal en loopt steil af: zo vinden we dieptes van 60 m op minder dan 2 km van de kust, tot groot genoegen van de duikliefhebbers.

Met een handicap

Het label Tourisme et Handicap onderscheidt sites die uitgerust zijn voor personen met beperkte mobiliteit (tiralo, handiflots…) of blinden (audiopunten). Vraag informatie bij de VVV-kantoren.

 

Narbonne
Narbonne

EN WAT DOEN WE NA HET ZWEMMEN?

Van alles!

We bezoeken vissershavens zoals Sète, Le Grau-du-Roi of Collioure. We flaneren over bontgekleurde markten. We doen mee aan een overvloed van maritieme feesten en festivals. We wandelen langs het Canal du Midi tussen Agde en Béziers. We ontdekken de biodiversiteit van de lagunes dankzij bewegwijzerde paden.

We doorkruisen de Romeinse steden Nîmes en Narbonne. We pikken een terrasje op het place de la Comédie in Montpellier. We maken uitstapjes: de Pont du Gard, Aigues-Mortes, de Abdij van Fontfroide, het Oppidum van Ensérune, het Paleis van de koningen van Majorca in Perpignan

Wist u dat?

Cap d’Agde is de Europese hoofdstad van het naturisme met 2 km stranden en allerlei aangepaste infrastructuur. De oostelijke kant van het strand van l'Espiguette in de Camargue, en verschillende andere plekken tussen Maguelone en Frontignan, zijn ook naaktstrand.

Réserve marine de Cerbère-Banyuls

ZWEMMEN EN NOG VEEL MEER  

Snorkelen

Kunt u goed zwemmen? Voor groot en klein is het dan leuk om een snorkeltochtje te maken met een minimum aan uitrusting (masker, snorkel en zwemvliezen) op plaatsen waar het water niet zo diep is met weinig golven. Snorkelen is ideaal om de rijke onderwaterfauna en -flora te bekijken langs de Côte Vermeille. Voor een eerste keer raden we u het fantastische onderwaterpad van Cerbère-Banyuls aan. Verken ook de rotsachtige  kreken van l’anse de Paulilles, dichtbij Port-Vendres.

 

Phare de l'Espiguette
@craboune
Phare de l'Espiguette
https://www.instagram.com/p/BXnz66thNlV/
Canet-en-Roussillon
@gregorio_ww
Canet-en-Roussillon
https://www.instagram.com/p/BlCkr7Xhz5M/
Saint Pierre la Mer
@les_ptits_mess
Saint Pierre la Mer
https://www.instagram.com/p/BXfWvGFlRfB/
Hoe komt u er
  • Met de auto: de stranden zijn nooit meer dan 30 min. van een afrit van de snelweg A9 tussen Nîmes en de Spaanse grens. 
  • Met het vliegtuig: in elk seizoen wordt er gevlogen op de luchthavens van Nîmes, Montpellier, Béziers, Carcassonne en Perpignan vanuit talrijke Franse en Europese steden. 
  • Met de trein of de bus: de TGV stopt in Montpellier, Nîmes, Béziers en Perpignan.